MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συζήτηση για την εκπαίδευση των μεταναστών στη Στέγη

Ο κύκλος “Εμείς και οι άλλοι – εμείς ως άλλοι” αποτελεί μια σειρά εκδηλώσεων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με θέμα τη μετανάστευση. Η εκδήλωση με τίτλο “Εκπαίδευση και μετανάστευση”, που εντάσσεται στον εν λόγω κύκλο, έχει θέμα τις ποικίλες όψεις της μαζικής εισαγωγής νεαρών μεταναστών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της Ελλάδας. Το ζήτημα απασχολεί όλη την Ευρώπη και οι ευρείες συζητήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτό, επικεντρώνονται τόσο στην ελληνική διάσταση του ζητήματος, όσο και στη διεθνή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2012 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί θα συνομιλήσουν με το κοινό διερευνώντας τα ζητήματα που έθεσε στα ελληνικά σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα η έλευση μεταναστών στη χώρα. Συγκεκριμένα, περισσότερα από είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Ελλάδα έγινε, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, τόπος υποδοχής μεταναστών. Πέρασε καιρός μέχρι να φοιτήσουν στο ελληνικό σχολείο παιδιά που δεν ήξεραν καθόλου την ελληνική γλώσσα. Πολλά από αυτά αποφοίτησαν, αρκετά αρίστευσαν και πολλά μπήκαν στη διαδικασία της παραγωγής ή συνέχισαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, σε αυτό τον κύκλο, θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση του τι συνέβη, και το πόσο έτοιμες ή ανέτοιμες αποδείχθηκαν η κοινωνία και η κρατική εκπαίδευση στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης αλλαγής. Τι έπραξαν σωστά, τι όχι και ποια διδάγματα και εμπειρίες αποκόμισαν ώστε στο μέλλον να συμβάλουν καλύτερα στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών.
 
Ομιλητές:

  •  Αντώνης Κόντης: Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εργαστηρίου Μελέτης της Μετανάστευσης και Διασποράς, Διευθυντής του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
  • Στέλλα Πρωτονοταρίου: Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια στο 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας
  • Άννα Φραγκουδάκη: Κοινωνιολόγος της Εκπαίδευσης, Ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Ελένη Χοντολίδου: Επίκουρη Καθηγήτρια στον Τομέα Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 
Συντονιστής:
Μανώλης Πιμπλής: Δημοσιογράφος
    
22 Φεβρουαρίου 2012, 19:00-21:00
Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει 1 ώρα πριν την εκδήλωση.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

Parking “Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών”:
Οικονομική στάθμευση εντός του κτηρίου της Στέγης με 5€ / 3 ώρες  
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Κυριακή: 08:00 – 01:00
Τηλ: 2130023192

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b