MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

BACCANALIAE 2012

Τα BACCANALIAE, τα οινο-γαστριμαργικά βράδια του SALE & PEPE με έμπνευση από την Ιταλία, θα προσφέρονται καθημερινά για 100 συνεχόμενες ημέρες με διαφορετικά μενού και κρασιά γευσιγνωσίας κάθε εβδομάδα, στην τιμή των €44 / άτομο.

Monopoli Team

Τα BACCANALIAE, τα οινο-γαστριμαργικά βράδια του SALE & PEPE, επιστρέφουν ενισχυμένα, αντλώντας την έμπνευσή τους από τις πλέον αγαπημένες περιοχές της Ιταλίας και σήμα κατατεθέν της ταυτότητας του εστιατορίου, Emilia Romagna και Τοσκάνη. Φέτος, για πρώτη φορά οι βραδιές-θεσμός θα προσφέρονται καθημερινά για 100 συνεχόμενες ημέρες με διαφορετικά μενού & κρασιά γευσιγνωσίας κάθε εβδομάδα, στην τιμή των €44 / άτομο.

Η ιταλική γη αποτελεί την έμπνευση και την πυξίδα. Εκεί, πριν 40 χρόνια μια παρέα φίλων ξεκίνησε τον καθιερωμένο πλέον Μαραθώνιο των 100 χλμ. «Firenze – Faenza», που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο και διασχίζει τις αγαπημένες περιοχές της Τοσκάνης και Emilia Romagna, ενώνοντας ανθρώπους και συναισθήματα. Για έβδομη χρονιά, το SALE & PEPE και ο Ivan Ottavianni ενώνουν την αγάπη για το κρασί και τις εξαιρετικές γεύσεις, παρουσιάζοντας  για 100 ολόκληρες ημέρες καθημερινά – και τις Κυριακές, διαφορετικές γευσιγνωσίες κρασιών συνοδεία ειδικά σχεδιασμένων μενού.

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου:

Από αυτή την ημέρα ξεκινάει η εβδομάδα των Baccanaliae με προορισμό την περιοχή Montalcino, Tuscany στο οινοποιείο Lisini με τα κόκκινα κρασιά του κτήματος, BRUNELLO και ROSSO DI MONTALCINO. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν το φιλοξενούμενο PROSECCO  di’ CONEGLIANO, βιολογική καλλιέργεια L’ ANTICA QUERCIA και μετά, από το τοπικό έδαφος, θα συνεχίσουν με τη σοδειά 2006 BRUNELLO DI MONTALCINO. Θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένο δείπνο με το 2009 ROSSO DI MONTALCINO καθώς και ορεκτικό με τυρί pecorino Siena, σαλάμι από αγριογούρουνο, prosciutto βουνίσιο και μικτή σαλάτα, χειροποίητα strozzapreti με σπαράγγια, πανσέτα και pecorino, φασιανό γεμιστό με μανιτάρια εποχής και λάχανο σε κρασί VIN SANTO, με πατάτες novelle και μανιτάρια. Το επιδόρπιο θα είναι sorbet εσπεριδοειδών με coulis πορτοκάλι.

Από 30 Ιανουαρίου έως και 5 Φεβρουαρίου:

Ο προορισμός είναι η περιοχή Forli, Emilia Romagna και το οινοποιείο των κόμηδών της, Drei Doná με τα κτήματα Tenuta La Palazza. Εκεί θα οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν κρασιά ράτσας. Το μενού θα περιλαμβάνει Inzimino από φρέσκο μπακαλιάρο, όσπρια και σπανάκι, συνοδευόμενο από SPUMANTE METODO CLASSICO BLANC DE BLANCS DREI DONÁ, Rissoto με salsiccia και σπαράγγια με τη συνοδεία του TORNESE 2009 (Chardonnay, Riesling), μπούτι αρνίσιο με κρεμμυδάκια και Sangiovese παρέα με το SANGIOVESE DI ROMAGNA NOTTURNO 2008, τυρί pecorino σπηλέων από Sogliano Sul Rubicone με σύκα καραμελωμένα και πετιμέζι σπιτικό με το πολυβραβευμένο SANGIOVESE RISERVA IL PRUNO 2008 και για το τέλος Sorbet από φρούτα του δάσους.

Από 6 έως και 12 Φεβρουαρίου:

 Θα γίνει επίσκεψη στο S. Gimignano, της Toscana, ώστε οι συμμετέχοντες να δουν το κτήμα Montenidoli, το οποίο βρίσκεται πάνω σε ένα “καπέλο” από βράχους που σκεπάζουν μια μεγάλη υπόγεια αλμυρή λίμνη. Αρχικά θα δοκιμάσουν το APERITIVO VERNACCIA DI S. GIMIGNANO TRADIZIONALE και θα απολαύσουν παραδοσιακή pasta και πικάντικα fagioli, μαύρα κανελόνια με γέμιση μπρόκολο και ανθότυρο, με γλώσσα και φρέσκα μανιτάρια, συνοδευόμενα από CHIANTI COLLI SENESI IL GARRULO 2008, κοκοράκι εκτραφέν με καλαμπόκι, γεμιστό με λουκάνικο Τοσκάνης, σερβιρισμένο με τραγανή πολέντα και σοταρισμένο σπανάκι, το οποίο θα συνοδεύσει το SANGIOVESE SONO MONTENIDOLI 2007. Το επιδόρπιο θα είνια ένα Fondant σοκολάτα με sorbet πορτοκαλιού.

 
SALE & PEPE
Αριστίππου 34, Κολωνάκι
Τηλ. 2107234102
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη έως 00:30, Παρασκευή – Κυριακή έως 01:00, Σάββατο μεσημέρι ανοικτά

www.saleepepe.gr – [email protected]

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/9XISbNYsmfs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b