MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το τέλος και η αρχή

Από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου η ομάδα Πλεύσις και το θέατρο Φούρνος παρουσιάζουν το θεατρικό έργο του Ιρλανδού Σάμιουελ Μπέκετ με τίτλο «Το τέλος και η αρχή». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντώνης Κουτρουμπής.

Monopoli Team

Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων, που ξετυλίγουν ένα ταξίδι συμπόρευσης, απομάκρυνσης και επιστροφής. Ένα ταξίδι, που σε κάθε σταθμό εναλλάσσεται το πικρό χιούμορ με τη συγκίνηση. Σ’ αυτή τη διαδρομή ο θεατής καλείται να αφεθεί στην ποιητική υφή της ιστορίας και να αφουγκραστεί την κάθε στιγμή με την ελευθερία που επιτρέπουν τα όνειρα. Συνοδοιπόρος ο ιρλανδός δραματουργός Σάμιουελ Μπέκετ.

Όλα έχουν ένα τέλος, μοιάζει να εκμυστηρεύεται ο ιρλανδός δραματουργός, και οι χαρακτήρες του – πάντα δύο, πάντα αλληλοεξαρτώμενοι – είναι καταδικασμένοι σε καταστάσεις, όπου το τέλος γίνεται βίωμα. Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν τη νομοτέλεια, είτε επαναλαμβάνεται αιώνια μέσα σε μια αναμονή, είτε το τέλος έχει ήδη έρθει είτε το τέλος είναι η αμέσως επόμενη πράξη.

Όμως, όποια κι αν είναι η έναρξη του εκάστοτε τέλους, σε κάθε μικρή σκηνή πλανάται μια εκκωφαντική σιωπή, που οι χαρακτήρες αγωνιούν να καλύψουν. Οι λέξεις που προφέρονται μέσα στα έργα του Μπέκετ δεν είναι τίποτα άλλο παρά τεχνάσματα, που έχουν ως στόχο τους να κρύψουν το κενό που αφήνει πίσω της η παραδοχή τού τέλους.

Γιατί, τελικά, δεν έχει τόση σημασία ποιο είναι το νόημα της ζωής, αλλά τι είναι αυτό που χάνεται καθώς τ’ αναζητάμε.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής
Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη
Μουσική: Μηνάς Εμμανουήλ
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Δραματουργικά επεξεργασία: Μιράντα Βατικιώτη, Αντ. Κουτρουμπής
Σκηνικά αντικείμενα: Θένια Κουτρουμπή
Χειρισμός αντικειμένων: Μιράντα Βατικιώτη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σάμιουελ Μπέκετ
Σκηνοθεσία: Αντώνης Κουτρουμπής


Παίζουν: Αντώνης Κουτρουμπής, Όλγα Γερογιαννάκη.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Άννα Μπολένα: Ένα σπάνιο ορόσημο του ιταλικού ρομαντικού ρεπερτορίου ζωντανεύει στη Λυρική
ΘΕΑΤΡΟ
Stillborn: Μια σωματική solo performance για το αίσθημα του κενού στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Tο Καταφύγιο: Το βραβευμένο έργο της Τζένιφερ Χέιλι στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Όνομα μητρός Λίλιθ, της Μαριάντζελας Κατσιαβριά στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πόδι της Χήνας, από την Novus Theatre Ensemble στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
ΘΕΑΤΡΟ
Blunted – Δήμητρες και Περσεφόνες, της Σοφιάννας Θεοφάνους στο θέατρο Κάμιρος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανατομία της Απόλαυσης: Ένας κωμικός μονόλογος για τη σεξουαλικότητα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Χρονιά Χωρίς Καλοκαίρι: Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Συναίνεση (Consent), της Νίνα Ρέιν στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φαλακρή Τραγουδίστρια, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Φούρνος