MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιανουαρίου στον “Ελληνικό Κόσμο”

Εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνονται από τον “Ελληνικό Κόσμο” για να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά κάθε Σάββατο και Κυριακή του Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Tα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διαρκούν μέχρι το Μάιο και απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββάτου

7 Ιανουαρίου 2012: “Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!”
Μέσα από την έκθεση “Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών” τα παιδιά θα πειραματιστούν με τα χρώματα με τη βοήθεια των γονιών τους και των μουσειοπαιδαγωγών.  Έτσι,  θα γνωρίσουν τα υλικά και τις τεχνικές ζωγραφικής,  θα  καλλιεργήσουν το αισθητικό τους κριτήριο. Ταυτόχρονα, θα περιηγηθούν και στο μουσείο.
Διάρκεια: 70 λεπτά

14 Ιανουαρίου 2012:Παν μέτρον άριστον”… και στη διατροφή
Το πρωί τα παιδιά θα πάνε στην “αγορά” του “Ελληνικού Κόσμου” και θα κάνουν τα ψώνια τους για το μεσημεριανό γεύμα. Στόχος είναι μικροί και μεγάλοι να μάθουν για την προέλευση των τροφών και την ευεργετική επίδραση της ισορροπημένης διατροφής στον οργανισμό. Τα παιδιά θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και θα αναπτύξουν την κινητικότητά τους.
Διάρκεια: 70 λεπτά

21 Ιανουαρίου 2012:“Ο ποντικός και η θυγατέρα του” (λαϊκό παραμύθι)
Τα παιδιά θα προσεγγίσουν τη λαϊκή παράδοση μέσα από ένα παραμύθι το οπόιο θα “ζωντανέψει” μέσα από το παιχνίδι και τις δημιουργικές δραστηριότητες.Στόχος είναι τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν, να επιδοθούν στη σωματική κίνηση και να αναπτύξουν τον προφορικό λόγο.
Διάρκεια: 70 λεπτά

28 Ιανουαρίου 2012: “Η Αργοναυτική Εκστρατεία” (από το θίασο “Αθηναϊκές Μαριονέτες”)
Τα “Αργοναυτικά”, έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, είναι κουκλοθέατρο και πραγματοποιείται από το θίασο “Αθηναϊκές Μαριονέτες”. Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών καθώς και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Στο τέλος, οι θεατές έρχονται σε επαφή με τις κούκλες.
Διάρκεια: 80 λεπτά με 10 λεπτά διάλειμμα

Γενικές πληροφορίες
Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του, Ώρα έναρξης: 11:30.
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

8 Ιανουαρίου 2012: “Ήρωες του σήμερα και του χθες”
Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά θα γνωρίσουν χαρακτήρες που διεγείρουν τη φαντασία, από το Θησέα, τον Ηρακλή και τον Οδυσσέα μέχρι σημερινούς ήρωες όπως το Spiderman, τoν Batman και το Superman. Επίσης, θα ανακαλύψουν τις πηγές άντλησης της δύναμης των ηρώων αυτών και θα τους αναζητήσουν ολόγυρά τους! Με φαντασία και δημιουργικότητα θα δώσουν πνοή στο δικό τους ήρωα!
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

15 Ιανουαρίου 2012: “Τα παιδία, χωρίς ηλικία, παίζει!”
Παιδιά και γονείς θα παίξουν παιχνίδια όπως η αμπάριζα, το αλάτι ψιλό, οι βόλοι, τα μήλα, το δαχτυλίδι, η μικρή Ελένη και άλλα πολλά, σε ένα πρόγραμμα που θα τονώσει το ομαδικό πνεύμα και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού με τους γονείς τους

22 Ιανουαρίου 2012: “Ψάλε μας, θεά, τον τρομερό θυμό του Αχιλλέα!”
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα ταξιδέψει τα παιδιά έως την αρχαία Τροία, όπου θα ανακαλύψουν πληροφορίες για τον πόλεμο όλων των εποχών, τις αιτίες που τον προκάλεσαν και τους άθλους ηρώων που άφησαν εποχή, όπως ο Αχιλλέας, ο Οδυσσέας και ο Έκτορας. Θα ακούσουν ιστορίες για την ωραία Ελένη, για το μήλον της Έριδος και το δούρειο ίππο. Με αυτό τον τρόπο θα έρθουν σε επαφή με τον Όμηρο και τα αριστουργήματά του, ενώ στη συνέχεια θα παίξουν παιχνίδια με κάρτες και θα σκηνοθετήσουν τη δική τους παράσταση για τον Τρωικό πόλεμο.  
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

29 Ιανουαρίου 2012: “Εργαστήρι: κατασκευάζοντας κούκλες”
Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα αξιοποιήσουν μόνο τα χέρια τους, αλλά και τη φαντασία τους και όλες τις εικόνες από τον κόσμο των παραμυθιών ή της μυθολογίας που θα τους έρθουν στο μυαλό. Με χαρτί, αλεύρι, μπαλόνια και άλλα πολλά υλικά θα δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Γενικές πληροφορίες
Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://sundays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000. Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b