MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι πιο Christmas spirit προτάσεις για γιορτινή ψυχαγωγία!

Έρχονται επιτέλους τα Χριστούγεννα. Ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε, να πάρουμε δώρα -ό,τι μπορούμε τέλος πάντων- και να νιώσουμε το Christmas spirit. Μπορούμε να πάμε θέατρο, κινηματογράφο, να ακούσουμε ωραίες συναυλίες, να δούμε κάποιο από τα σπουδαία θεάματα (μπαλέτο, τσίρκο κ.ά.) Όρεξη να έχουμε και γιορτινή διάθεση, και προτάσεις- δόξα τω Θεώ- υπάρχουν άφθονες!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Feel good! Έρχονται Χριστούγεννα. Το Κύτταρο κάνει πάρτυ με μια χαρωπή μπάντα, την jazz-soul-funk κολεκτίβα Dr.Vodkatini στη σκηνή και τον Σάκη Τσιτομενέα στα decks. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΣΙΡΚΟ:
– Το Νέο Τσίρκο έρχεται από το Βιετνάμ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Μια εξαιρετική ομάδα νέων καλλιτεχνών, από τους χώρους του τσίρκου, της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης του δρόμου, αναπαράγει εικόνες από την καθημερινότητα ενός ειρηνικού χωριού χαμένου στους ορυζώνες. Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά κατασκευασμένα από μπαμπού, το τσίρκο Lang toi καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας.

ΘΕΑΤΡΟ:
Μια βόλτα από το Εθνικό επιβάλλεται, για να παρακολουθήσουμε το σπουδαίο μελόδραμα “Η αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Σπουδαίες ερμηνείες από Νίκο Κουρή και Εύη Σαουλίδου σε μια παράσταση που βγάζει βαθιά συγκίνηση και αλήθεια.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Με swing και rhythm ‘n’ blues θα μας ανεβάσουν οι Rhumba Bums στο Half Note Jazz Club. Μια δεκαπενταετία τώρα, ο Steve Lucky και το γκρουπ του, οι Rhumba Bums, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του πιο εκρηκτικού jump swing και του πιο κεφάτου rhythm ‘n’ blues που ακούγεται αυτή τη στιγμή τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

– Ο Παντελής Θαλασσινός συναντά τη Μελίνα Κανά, μία από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού, στη γνώριμη και αγαπημένη τους σκηνή του Σταυρού του Νότου.

ΘΕΑΤΡΟ:
Ποιός το περίμενε! Ο “Ερωτόκριτος” μιούζικαλ! Στο θέατρο Ακροπόλ το ποιητικό αφήγημα του Βιτσέντζου Κορνάρου με τη νέα ματιά του σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινού, προσφέρει ωραίες θεατρικές εικόνες και επιβλητικές ερμηνείες.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου

ΜΠΑΛΕΤΟ:
– Το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton. Ο λόγος για τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, από το Μπαλέτο της Όπερας του Κιέβου, το οποίο είχε παρουσιάσει προ διετίας στο Μέγαρο Μουσικής τη “Σταχτοπούτα” με μεγάλη επιτυχία.

ΣΙΝΕΜΑ:
-Το πολυαναμενόμενο The Artist επιτέλους στο σινεμά. Η ασπρόμαυρη σινεφίλ ταινία του Μισέλ Χαζαναβίτσιους ζωντανεύει με έμπνευση και ενθουσιασμό την ατμόσφαιρα των ταινιών του βωβού κινηματογράφου.

– Προχωράμε μερικά χρόνια και πάμε στο έγχρωμο σινεμά και στο αιώνιο sex symbol. Η Μέριλιν Μονρόε στο επίκεντρο της ταινίας “Επτά μέρες με τη Μέριλιν“. Τη θρυλική σταρ ενσαρκώνει επιτυχημένα η Μισέλ Γουίλιαμς.

Καλά Χριστούγεννα!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b