MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1ο φεστιβάλ νέων λογοτεχνών

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τις Μητροπολιτικές Ιστορίες/Metropolis.

1ο φεστιβάλ νέων λογοτεχνών - Monopoli.gr
Monopoli Team

Με σύνθημα «Έχουμε πολλά να πούμε. Να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε, να δούμε», το 1ο Φεστιβάλ «γεννήθηκε» με αφορμή τη δυναμική της νεότερης γενιάς συγγραφέων, την ανάγκη έκφρασης αλλά και την προβολή της δημιουργικής της ταυτότητας.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ενότητες που συνδέουν τη λογοτεχνία με τον κινηματογράφο, το θέατρο, τα εικαστικά, τα κόμικς, τον χορό και την μουσική.

Πεζογράφοι και ποιητές -ηλικίας έως 35 ετών (γεννηθέντες από το 1976 κι εξής) και με έναν ή δύο τίτλους βιβλίων στο βιογραφικό τους- προτείνονται από έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά, ώστε να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ μέσα από έναν «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» και να προβάλουν το έργο τους στις νέες γενιές, και όχι μόνο. Τρεις από αυτούς, οι οποίοι θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή, θα λάβουν εξάμηνη υποτροφία (οικονομική ενίσχυση) για τα επόμενα δημιουργικά βήματά τους. Παράλληλα, σε άλλους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, θα πραγματοποιηθεί «διάλογος» με άλλες μορφές τέχνης.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b