MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε για το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου

Πλούσια είναι η ατζέντα αυτού του τριημέρου 25-27 Νοεμβρίου σε προτάσεις για έξοδο, καλύπτοντας όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις. Καλλιτέχνες από το εξωτερικό, αλλά και σημαντικοί εγχώριοι δημιουργοί, μας παρουσιάζουν τις μουσικές και τις θεατρικές τους προτάσεις κι εμείς εδώ είμαστε να τους απολαύσουμε και να τους αξιολογήσουμε. Παράλληλα, υπάρχει και η ψυχαναλυτικού τύπου σινεφίλ πρόταση από τον Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, της οποίας το θέμα μας τραβάει, γιατί μας θυμίζει το “Όταν έκλαψε ο Νίτσε”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Μουσικό ροκ πάρτυ με τους γνωστούς Matisse στην Γλυφάδα. Η πετυχημένη αγγλόφωνη μπάντα ροκάρει live στο Hard Rock Cafe.

-Το Penthouse 21 μας προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουμε το βιμπράφωνο, ένα όχι και τόσο συνηθισμένο, αλλά ιδιαίτερο όργανο. Οι Γάλλοι Jacques Marugg και του Michel Saulnier του Deep Vibes Quartet θα μας παίξει κλασικά κομμάτια της Jazz αλλά και δικές τους συνθέσεις.

ΘΕΑΤΡΟ:
-Μια από τις πιο απελπισμένες, αλλά και τις ποιητικές ψυχές της ελληνικής λογοτεχνίας στο θέατρο με την παράσταση “Μαμά! Η ζωή είναι αγρίως απίθανη”! Τα ημερολόγια της πρόωρα χαμένης Μαργαρίτας Καραπάνου, που εκδόθηκαν με τον τίτλο “Η ζωή είναι αγρίως απίθανη”, μαζί με το τελευταίο της μυθιστόρημα “Μαμά” παρουσιάζονται στο θεατρικό σανίδι της σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η σκηνοθεσία είναι της Άντζελα Μπρούσκου. Η μουσική είναι της Μόνικα.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου:

ΜΟΥΣΙΚΗ:
Ρεσιτάλ με έργα Μπαχ, Μπραμς, Σοπέν, Ραχμάνινοφ και Προκόφιεφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η διακεκριμένη πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, η οποία θα ερμηνεύσει τους μεγάλους κλασικούς, αν και έχει εξειδικευθεί στην γαλλική μουσική, διαθέτει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο από την προκλασική μέχρι την σύγχρονη εποχή.

– Οι …ντροπαλοί λύκοι (=Ulver) από το Βορρά κάνουν την εκρηκτική τους εμφάνιση στο Fuzz Club. Το Classic Rock Magazine μας προειδοποιεί για τους Νορβηγούς undergound μουσικούς:
“Μετά από μια τέτοια νύχτα, δεν θες να δεις άλλο συγκρότημα για κάποιες μέρες. Γιατί οτιδήποτε άλλο, δείχνει χλωμό όταν συγκρίνεται με τους Ulver.”

– Αφιέρωμα σε μια από τις μεγαλύτερες φωνές της μουσικής του 20ου αιώνα τη Nina Simone στο Gazarte. Kάποιες δεκαετίες μετά από την περίοδο που η έγχρωμη τραγουδίστρια μεσουρανούσε, η βρετανίδα μουσικός Malia, ηχογράφησε το “Black Orchid”, ένα tribute άλμπουμ αφιερωμένο στη Nina Simone και το παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό.

ΘΕΑΤΡΟ:
-Πρώτη φορά στην Ελλάδα ανεβαίνει ένα από τα πρώιμα έργα του Τέννεσσυ Ουίλιαμς, η “Ανοιξιάτικη Θύελλα“, το οποίο ανακαλύφθηκε στις σημειώσεις του μεγάλου αμερικάνου δραματουργού μετά το θάνατό του. Το έργο ανεβαίνει στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι σε σκηνοθεσία Βασίλη Χριστοφιλάκη.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου:

ΜΟΥΣΙΚΗ:
Vinnie Moore, ένας από τους πιο επιδραστικούς κιθαριστές της διεθνούς hard rock σκηνής τις τελευταίες δεκαετίες, πιο γνωστός στο ευρύ κοινό σαν κιθαρίστας των UFO και Alice Cooper, παρουσιάζει στη σκηνή του Κυττάρου τις καλύτερες στιγμές του!

Βραδιά jazz στο Half Note με τον φημισμένο καλλιτέχνη Δημήτρη Βασιλάκη, του οποίου η διεθνής πορεία εκφράζεται μέσα από μια ιδιαίτερα ξεχωριστή δισκογραφική παρουσία στην βρετανική εταιρία Candid. Μαζί του στην σκηνή του Half Note Jazz Club θα είναι η Michela Marino, ένα μεγάλο και περιζήτητο ταλέντο του τζαζ χορού .

ΣΙΝΕΜΑ:
– Το πολυαναμενόμενο “Μια επικίνδυνη Μέθοδος” του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Μάικλ Φασμπέντερ και Κίρα Νάιτλι, έρχεται στα αθηναϊκά σινεμά. Το θέμα του είναι κοντά σε αυτό του πολύ πετυχημένου μυθιστορήματος “Όταν έκλαψε ο Νίτσε”, το οποίο ανεβαίνει φέτος στο θέατρο Θησείον σε μια εξαιρετική παράσταση. Στην ταινία την φροϋδική θεωρία καλείται να την εφαρμόσει ο Καρλ Γιουνγκ πάνω στην σαγηνευτική αλλά ανισόρροπη Σαμπίνα Σπιλράιν.

ΧΟΡΟΣ:
-Από τις κορυφαίες χορευτικές ομάδες του κόσμου, το ιστορικό Alvin Ailey American Dance Theatre, έρχεται στο Παλλάς. Από την ίδρυση του το 1958, μέχρι και σήμερα, το συγκεκριμένο μπαλέτο ταυτίστηκε με τις έννοιες της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανατρεπτικότητας, αναγόμενο σε συνώνυμο του σύγχρονου αμερικάνικου χορού και της αφροαμερικανικής κουλτούρας.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b