MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διασκέδαση μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου- Οι καλύτερες προτάσεις για 18-20 Νοεμβρίου

Η 17 Νοέμβρη περνάει κι έρχεται στο καπάκι το Π-Σ-Κ. Για τους φοιτητές και τους μαθητές είναι η καλύτερή τους, καθώς έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν ένα καλό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις. Αυτή η ξεκούραση δίνει την ευκαιρία να γεμίσουμε τις μπαταρίες, αλλά και να επισκεφτούμε διάφορους χώρους ποιοτικής ψυχαγωγίας. Δόξα τω Θεώ, ο πολιτισμός δεν καταλαβαίνει από κρίση και έχει κάθε βδομάδα καλές προτάσεις να προσφέρει.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου:

Μουσική

Γιώργος Νταλάρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με άλλους σημαντικούς τραγουδιστές, τη Μάρθα Φριτζήλα και τον Χρήστο Μαστέλο. Τους συνοδεύει ο κιθαρίστας Δημήτρης Μυστακίδης. Όλοι μαζί θα εμφανιστούν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Μπαλέτο

-Ρωσικό μπαλέτο και ιταλική όπερα μαζί στο Badminton. Tο Grand Moscow Classical Ballet έρχεται με την “La Traviata“, ένα από τα κορυφαία έργα του Τζουζέπε Βέρντι, σε χορογραφία της Ναταλία Κασατκίνα και του Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, του διάσημου χορευτικού ζευγαριού που έγραψε τη δική του ιστορία στο Θέατρο Μπολσόι.

Μουσική-Θέατρο

Προμηθέας-Επαναστάτης χωρίς Αιτία! Ο πειραματικός Βέλγος δημιουργός Γιαν Φαμπρ (Jan Fabre) επιστρέφει στο Παλλάς για να παρουσιάσει ένα σπουδαίο έργο του, με τίτλο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΤΟΠΙΟ ΙΙ, ένα εμπρηστικό ποιητικό κείμενο, με άξονα τον μύθο του Προμηθέα.
Οι τραγικοί ήρωες του Φαμπρ υποβάλλονται επί σκηνής σε απεχθείς πόνους, αγγίζουν την ψυχή των θεατών και δεσμεύουν τη μοίρα τους με αυτούς. Οι περιπέτειες του Προμηθέα του Αισχύλου αποτελούν τον βασικό άξονα αυτής της δουλειάς μέσα από μια εναλλακτική ματιά.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου

Μουσική:

-Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο διεθνούς φήμης πιανίστας και αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα διευθύνει την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ για μία και μοναδική εκδήλωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

-Ο συνθέτης της Αμελί στο Fuzz. O Yann Tiersen, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους συνθέτες, επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής του περιοδείας, Skyline Tour.

Θέατρο

Φόνισσα του Παπαδιαμάντη στο θέατρο. Το κορυφαίο κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε δραματουργική επεξεργασία Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού ανεβάζει τη φετινή σεζόν η «Πράξη» της Μπέττυς Αρβανίτη στο θέατρο της Οδού Κεφαληνίας.


Κυριακή 20 Νοεμβρίου

Μουσική:

-Από το Μεξικό στο Gazarte για δύο βραδιές. Το δυναμικό δίδυμο RODRIGO Y GABRIELA επιστρέφει στην Αθήνα και στη σκηνή του Gazarte, δύο χρόνια μετά τη sold out εμφάνισή του στον ίδιο χώρο, για δύο συναυλίες γεμάτες με μουσική και συγκίνηση.

Κινηματογράφος:

-Ένα παράξενο “Τρίο” από τον Γερμανό σκηνοθέτη που έδωσε το “Τρέξε Λόλα, τρέξε”. Ο Τομ Τίκβερ δίνει μια ενδιαφέρουσα, στυλιζαρισμένη οπτικά, ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου… Η Χάνα και ο Σιμόν είναι ζευγάρι για 20 χρόνια, μέχρι που και οι δύο, χωρίς να ξέρει ο ένας για τον άλλο, ερωτεύονται τον ίδιο άντρα, τον Άνταμ…

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b