MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χριστουγεννιάτικα Εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο

Όλο το Δεκέμβριο στον Ελληνικό Κόσμο διοργανώνονται χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες αφιερωμένες στα παιδιά ώστε να περάσουν ξέγνοιαστες γιορτές, να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Monopoli Team

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σαββάτου

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η εκδήλωση «Παν μέτρον άριστον»… και στη διατροφή, όπου οι μικροί μας φίλοι μπαίνουν στη διαδικασία να συνειδητοποιήσουν την προέλευση των τροφών, την ευεργετική επίδραση της ισορροπημένης διατροφής στον οργανισμό και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν την ισορροπημένη διατροφή, αγοράζοντας τα τρόφιμα για το μεσημεριανό τους γεύμα.

Το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» παρουσιάζεται το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο οποίο ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση να έρθουν σε επαφή με τα έθιμα του τόπου μας, να εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και να αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

Μια παράσταση από την ελληνική μυθολογία παρουσιάζεται στις 17 Δεκεμβρίου με τίτλο «Η Αργοναυτική Εκστρατεία» από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθέατρου. Στην παράσταση ζωντανεύουν μαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική πνοή.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Πραγράμματα:

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου παρουσιάζονται παραμύθια για να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με τη λαϊκή παράδοση με τον τίτλο «Ταξίδια στην παραμυθοχώρα από τότε μέχρι τώρα», που έχουν βαθιά τις ρίζες τους στην ιστορία, στα βιώματα και στην ψυχοσύνθεση κάθε λαού και γίνονται αφορμή για παιχνίδι και δημιουργία.
Νήπια και παιδιά έως Γ΄ Δημοτικού

«Δείξε μου το νόμισμά σου, να σου πω από πού είσαι» λέγεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα νομίσματα, την ιστορία τους και τους μύθους σχετικά με αυτά και ανακαλύπτουν την εξέλιξη του χρήματος και την επίδρασή του στην καθημερινή ζωή μας.
Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού

Η δραστηριότητα «Γλυκά Χριστούγεννα», που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου, έχει σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά χριστουγεννιάτικα γλυκά –της χώρας μας και όχι μόνο– αλλά και τα έθιμα διάφορων περιοχών της Ελλάδας σχετικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι πέντε αισθήσεις μας θα ενεργοποιηθούν, για να μας παρασύρουν σε ένα γλυκό ταξίδι ανά την Ελλάδα και τον κόσμο γεμάτο μυρωδιές, αρώματα και γεύσεις χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Στο τέλος, θα παρασκευάσουμε όλοι μαζί ένα σοκολατένιο αστέρι πασπαλισμένο με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

«Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη» όπου εργάζεται πυρετωδώς για να προλάβει να ετοιμάσει και να παραδώσει όλα του τα δώρα θα λάβει χώρα στις 18 Δεκεμβρίου, ο οποίος εκτός από δώρα θα γλυκάνει τα μικρά παιδιά με γλυκά και μελομακάρονα.
Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού


Εκπαιδευτικά προγράμματα για τις αργίες των Χριστουγέννων:

Μέσα από δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια ανακάλυψης αλλά και παράσταση Εικονικής Πραγματικότητας που ονομάζονται «Έθιμα, συνήθειες, μυρωδιές στων Χριστουγέννων τις γιορτές» από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου τα παιδιά να ταξιδέψουν από άκρη σε άκρη στην χώρα μας με οδηγό τα ήθη, τα έθιμα και τη λαογραφία του Δωδεκαήμερου,  να ανακαλύψουν παιχνίδια της Ηπείρου, συνήθειες των Κυκλάδων, το ρόδι της Πρωτοχρονιάς, το χριστόξυλο, τη βασιλόπιτα κ.α.

Από 2 μέχρι 5 Ιανουαρίου η έκθεση «Μύθοι και Τέρατα», με περίεργες μουτσούνες, γκριμάτσες και ζαβολιάρικα τερατάκια προσπαθεί να “τρομάξει” τους μικρούς φίλους.

Παιδιά από 5 έως 12 ετών

Ώρα έναρξης: 11:30

 

Ελληνικός Κόσμος: Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ. 212 254 0000

 

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b