MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Καταλόγια ΙΙ στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τέσσερις παραλογές της ελληνικής παράδοσης παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Στην παράσταση προβάλλεται το θέμα της θυσίας, όπως το απεικονίζουν οι ιστορίες. “Της μάνας φόνισσας”, η μάνα σκοτώνει το παιδί της γιατί τη βρήκε με τον εραστή της.“Του γιοφυριού της Άρτας”, η γυναικά του πρωτομάστορα αναγκάζεται να θανατωθεί για να χτιστεί το γεφύρι. “Της κακιάς πεθεράς” η οποία σκοτώνει τη νύφη της από φθόνο. “Του νεκρού αδερφού”, η επάνοδος του νεκρού αδερφού από τον Κάτω Κόσμο για να τηρήσει την υπόσχεσή του. Σε κάθε ιστορία υπάρχει ένα πρόσωπο-θύμα που επιλέγεται και καλείται να δώσει τη ζωή του για διαφορετικούς λόγους.
Το έργο συνδυάζει για την αναπαράσταση των τραγικών ιστοριών τον κλασσικό τρόπο αφήγησης με το σύγχρονο τρόπο απόδοσης. Εκτός από τους ηθοποιούς χρησιμοποιούνται μάσκες, κούκλες και θέατρο σκιών διότι με αυτές τις τεχνικές γίνονται πραγματικότητα περίπλοκες εικόνες, όπως τα εξωπραγματικά στοιχεία, ενώ για την ενίσχυση της αμεσότητας και της πλήρους αναπαράστασης ενσωματώνονται στο έργο διαστήματα με μουσική και τραγούδια.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίσα Κωτσάκη
Κατασκευή κούκλας: Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα» (Φεβρωνία Ρειζίδου & Χριστίνα Στουραΐτη)
Μουσική: Θοδωρής Οικονομίδης
Όργανα: Μαντολίνο – Θ. Οικονομίδης,
Κιθάρα – Μελίσα Κωτσάκη

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος
Αίθουσα: Black Box
τηλ. 210-3418550

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Οικονομίδης


Παίζουν: Δήμητρα Μητροπούλου, Θοδωρής Οικονομίδης, Ιωάννα Μιχαλά, Ιωάννα Πιατά, Μελίσα Κωτσάκη, Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Χριστίνα Στουραΐτη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b