MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Caligoula My Love στο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Studio

Από τις 23 Οκτωβρίου ο χώρος “ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Studio” παρουσιάζει την παράσταση “Caligoula my love”, η οποία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Αλμπέρ Καμύ “Καλιγούλας.

Monopoli Team

Ο Αλμπέρ Καμύ ήταν Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας ο οποίος τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για τα έργα του (Η Πανούκλα, Οι Δίκαιοι, Ο Ξένος). Το έργο του “Καλιγούλας” έδωσε στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει το Ρωμαίο αυτοκράτορα που ξεκίνησε να διοικεί σε μικρή ηλικία. Εκτός από τις ανανεωτικές του αποφάσεις, όπως χάρη στους εξόριστους, βοήθεια στους χρεωμένους πολίτες εξαιτίας του φορολογικού συστήματος, είχε περίεργες απαιτήσεις, για παράδειγμα σεβασμό ανατολικού τύπου, να γίνει κτήμα του το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, να ξοδεύει αμύθητα ποσά σε όργια και κραιπάλες.

Η συγκεκριμένη παράσταση προβάλλει τον Καλιγούλα ως έναν εκκεντρικό νέο που γίνεται αυτοκράτορας βιώνοντας την τρέλα της ηλικίας του και τη διαρκή αναζήτηση της ανεξαρτησίας, ως ένα καλλιτεχνικό πνεύμα που ποθεί το ακατόρθωτο αλλά τελικά προκαλεί το θάνατο των άλλων και το δικό του. Τέσσερις ηθοποιοί υποδύονται τα διαφορετικά πρόσωπα του ήρωα τα οποία συνυπάρχουν μεταξύ τους παρουσιάζοντας τις δαιμονικές ιδέες του νεαρού αυτοκράτορα, τη ροπή του να ισοπεδώνει τους συνανθρώπους του και το μεταίχμιο ανάμεσα στη λογική και την παραφροσύνη τις οποίες βιώνει τόσο αντιφατικά. Το έργο δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την εύθραυστη προσωπικότητα του πρωταγωνιστή, την ένταση του ανθρώπινου σώματος , τη δυναμική της ερμηνείας των ηθοποιών και το συγκερασμό παλαιού και σύγχρονου θεατρικού ύφους.

Το ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Studio είναι μια “καλλιτεχνική κατοικία”, που φιλοξενεί αφιλοκερδώς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο παρέχοντάς τους τις κατάλληλες συνθήκες για να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τα έργα και την τέχνη τους και να έρθουν σε επαφή με το κοινό.

Επιμέλεια Υλικών – Κοστούμια : Μαρία Λάππα
Μουσική Επιμέλεια – Σύνθεση : Φένια Χρήστου
Φωτογραφία αφίσας- Γραφιστικά : Αχιλλέας Τσομκόπουλος
Οργάνωση παραγωγής : Γιάννης Πετρούλιας – Dry Liquid Productions

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Studio: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ. 210-9248328

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χρήστος Τζιώτας
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τζιώτας


Παίζουν: Πέτρος Ιωάννου, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τζιώτας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b