MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι πιο “hot” προτάσεις για το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου

Τα πάντα έχει η ατζέντα των προτάσεων γι’ αυτό το τριήμερο. Μπαλέτο υψηλής ποιότητας με τη “Λίμνη των Kύκνων” στο Badminton. Συναυλίες σημαντικών μουσικών σχημάτων, ξένων και ελληνικών. Φλαμένκο με τη Λεονόρ Λεάλ. Θεατρικές επιλογές υψηλού επιπέδου, όπως το “Mια τεράστια έκρηξη”, το ανατρεπτικό έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Αλλά και το Χόλιγουντ στα καλύτερα του, με το πολιτικό δράμα του Τζορτζ Κλούνι, “Αι ειδοί του Μαρτίου”!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

ΘΕΑΤΡΟ:

-Ο «άνθρωπος των σπηλαίων» αναβιώνει για 5η σεζόν, αυτή τη φορά στο θέατρο Koronet. Μιλάμε για την παράσταση Caveman με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη πρωταγωνιστή. Το έργο είναι δημιούργημα του Αμερικανού Rob Becker. Ξεκινώντας από εμβόλιμη πρόζα στο μουσικό του νούμερο, σιγά-σιγά ανέπτυξε τον ήρωα των σπηλαίων, ο οποίος κατέκτησε τον κόσμο και θεωρείται η μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

Mogwai είναι …ένας μαγικός, δυνατός ήχος εκεί που μόλις ακούγεται μία λέξη… είναι η αντίθεση της μουσικής που βρίσκεται στο background… Αυτήν την αντίθεση- και όχι μόνο- θα μας παρουσιάσουν οι εκρηκτικοί και λυρικοί σκωτσέζοι Mogwai στην Αθήνα, στο Fuzz Club. Συνυφασμένοι με τον αυθεντικό post rock ήχο, έχουν δημιουργήσει τη δική τους μουσική σχολή.

-Στην Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, ο Robert Glasper μαζί με το συγκρότημα του Experiment εμφανίζεται για μία και μοναδική συναυλία.Ο εκρηκτικός μουσικός από το Χιούστον των ΗΠΑ για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Ρόμπερτ Γκλάσπερ συνδυάζει την πιανιστική δεξιοτεχνία με τον αστικό, ηλεκτρικό ήχο του hip-hop.
 
Αντιγόνη Κατσούρη θα εμφανισθεί στον Πολυχώρο Διασκέδασης Ghost House με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική της δουλειά «Ουράνιο Τόξο», την επερχόμενη δισκογραφία της και ξεχωριστές δημιουργίες του ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου, όπως Edith Piaf, Dulce Pontes, Scorpions, Μάνο Χατζαδάκι, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλ. Πρωτοψάλτη, Τάνια Τσανακλίδου, Βασ. Παπακωνσταντίνου, Ελ. Αρβανιτάκη, Κ. Μαραβέγια κλπ.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου:

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ:

-Το ρωσικό μπαλέτο γεμίζει με μαγεία το Badminton. Tο “Grigorovich Ballet theatre of Russia” παρουσιάζει την τρυφερή διασκευή του σπουδαίου χορογράφου Γιούρι Γκριγκορόβιτς για τη μοναδική «Λίμνη των Κύκνων». Οι παραστάσεις θα δοθούν με την καθοδήγηση και την παρουσία του ίδιου του Γιούρι Γκριγκορόβιτς.Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία που ο Τσαϊκόφσκι έκανε αθάνατη, σε χορογραφία των Μάριους Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ που ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς διασκεύασε το 1969 για τα Μπολσόι.

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Εκτός από μπαλέτο, έχουμε και φλαμένκο… Από τις σπουδαιότερες χορεύτριες του φλαμένκο – και της ανδαλουσιάνικης χορευτικής παράδοσης γενικότερα – η Leonor Leal και το γκρουπ της εμφανίζονται στο Half Note. Αν και συνδύασε σπουδές κλασικού και ισπανικού μπαλέτου, αυτό που τελικά ήθελε η ψυχή της ήταν το φλαμένκο. Και αυτό θέλουμε να δούμε κι εμείς!

Ντούλτσε Πόντες επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής για μια συναυλία-αφιέρωμα στον Ennio Morricone. Η τραγουδίστρια θέλει να τιμήσει την πολύ σημαντική συνεργασία της με τον διάσημο ιταλό συνθέτη. Μια συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του άλμπουμ “Focus Ennio Morricone & Dulce Pontes”.

-Οι Mikro στην Αθήνα! Οι μουσικοί από τη Θεσσαλονίκη, που σφράγισαν με τα κομμάτια τους την ελληνική ηλεκτρονική μουσική, θα ανέβουν στη σκηνή του Casablanca για μία και μοναδική συναυλία. Το live πραγματοποιείται στο πλαίσιο του GHETTO project και θα είναι ιδιαίτερο, μιας και οι MIKRO θα παρουσιάσουν υλικό απ’ όλη τη δισκογραφική τους πορεία με νέες version, αλλά και νέα εντελώς κομμάτια.

-Συνήθως στήνει τα μπαγάζια του σε κάποια πλατεία για 2-3 ώρες και παίζει live αναζητώντας το κοινό του κάπου ανάμεσα στους περαστικούς. Βέβαια, αποδειχτηκε τόσο καλός στο beatboxing, ώστε πλέον το κοινό αναζητεί στα ραντεβού που δίνει κάθε φορά ο Dub FX . Το ελληνικό κοινό που σίγουρα θα τον αναζητήσει, θα τον βρει στο Fuzz Club.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου:

ΘΕΑΤΡΟ:

-To θέατρο γίνεται εκρηκτικό! Μια από τις παραστάσεις που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν, το ”Μια τεράστια έκρηξη” του Βασίλη Μαυρογεωργίου με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, παρουσιάζεται για 20 μόνο παραστάσεις, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

ΜΟΥΣΙΚΗ: 

-Ο τραγουδοποιός Remi (Άγγελος Κυπριανός) εμφανίζεται live στο Koo-Koo και παρουσιάζει τo album του με τίτλο “Street Serenade”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα online. Πρόκειται για ένα πορτφόλιο τραγουδιών ενός μουσικού του δρόμου, που περιλαμβάνει folk, rock & roll, country, tango και pop μελωδίες, επηρεασμένες από τους ήχους της πόλης… 
 

ΣΙΝΕΜΑ:

Ο Ράιν Γκόσλινγκ κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στο εξαιρετικό παίξιμό του και στο γεγονός ότι είναι ο κεντρικός χαρακτήρας, γύρω απ’ τον οποίο χτίζεται όλη η αφήγηση. Ωστόσο, “αι Ειδοί του Μαρτίου” έχουν παντού την υπογραφή του Τζωρτζ Κλούνι: με τον διάσημο σταρ να πρωταγωνιστεί, να σκηνοθετεί και να είναι και παραγωγός, μπορούμε άνετα να του αποδώσουμε τα εύσημα γι’ αυτό το υπέροχο πολιτικό θρίλερ ή δράμα- ένα ακόμα κλασάτο κινηματογραφικό δείγμα γραφής του.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b