MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου

Ενδιαφέρουσες είναι οι προτάσεις για αυτό το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου. Την Παρασκευή θα υπάρξει μια ταλαιπωρία εξαιτίας των απεργιών των ΜΜΜ, τόσο για τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν, όσο και για τους οδηγούς ΙΧ, λόγω της αυξημένης κίνησης. Το Σαββατοκύριακο ευτυχώς τα πράγματα στρώνουν. Όπως και να έχει, οι προτάσεις για το τέλος αυτής της εβδομάδας είναι εξαιρετικές και μπορείτε να διαλέξετε από μια ενδιαφέρουσα ποικιλία μουσικών ή θεατρικών επιλογών για την ψυχαγωγία σας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Μουσική:

-“Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΝΙΝΟ ΡΟΤΑ” στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος.  Συμμετέχουν η Χάρις Αλεξίου και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Ο παγκόσμιος κινηματογράφος έχει γεμίσει τ’ αυτιά και τις καρδιές μας με μουσική. Από τις κορυφαίες μουσικές φωνές που κατέγραψαν τη μαγεία τους με νότες στο σελιλόιντ, ο Νίνο Ρότα, ο άνθρωπος που αναμόρφωσε και ανέδειξε την ιταλική μουσική στον 20ό αιώνα. Η μουσική του ταυτίστηκε με τον Φεντερίκο Φελίνι και ταξίδεψε μέχρι το Χόλυγουντ, για να κατακτήσει τη παγκόσμια καταξίωση του Οσκαρ με το Νονό Νο 2 το 1975.

-Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ’80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της.Και αυτή τη φωνή θα την ακούσουμε αυτήν την Παρασκευή στη συναυλία τους στην Πάτρα, στην Ακτή Δυμαίων.


Θέατρο:

-Η παράσταση που συζητήθηκε,Τα Ορφανά” του Ντέννις Κέλλυ, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, επαναλαμβάνεται φέτος στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το αντιρατσιστικό ψυχολογικό θρίλερ με πολιτικές διαστάσεις του Ντ. Κέλλυ, θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου 2009 (βραβεία Fringe First και Herald Angel) και από τότε παίχτηκε σε δεκάδες ευρωπαϊκές σκηνές κι έφτασε ως την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου
 

Μουσική:
 
– Όταν η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης έρχεται στην Αθήνα! Στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση ένα από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας από τη Metropolitan Opera της Ν. Υόρκης, την Anna Bolena του Gaetano Donizetti.

– Οι Megavat και η Αναστασία Μπάστα θα παρουσιάζουν live στον Πολυχώρο Διασκέδασης Ghost House ένα πλούσιο ροκ και ποπ πρόγραμμα, με προσωπικές και όχι μόνο επιτυχίες. Σχηματίστηκαν σαν μουσική εξέλιξη των Γένεσις, όταν ο ιδρυτής τους Βασίλης Μερζιώτης συναντήθηκε με την Ειρήνη Μωβιά τον Μάρτιο του 2008 και αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για τη μουσική.

Θέατρο:

-Στο Badminton ο Δημήτρης Τάρλοου επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στο εναρκτήριο έργο του «Δόλιχου», στην παράσταση «Το κτήνος στο φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, με τους ίδιους συνεργάτες, προσεγγίζοντας με νέα ματιά το σημαντικό αυτό έργο. Η σκηνοθεσία είναι του Στάθη Λιβαθινού.

Σινεμά:

– Τυπικός Στήβεν Σόντεμπεργκ στο Contagion, με την έννοια ότι καταφέρνει να μαζέψει γύρω του μια στρατιά αστέρων του Hollywood, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, ο Ματ Ντέιμον, η Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζουντ Λο, Κέιτ Γουίνσλετ… Ως προς την ταινία, πρόκειται για ένα αποτελεσματικό θρίλερ, μια μοντέρνα παραλλαγή των ταινιών καταστροφής με παράλληλες ιστορίες. Πατώντας πάνω σε φυσιολογικές ανθρώπινες φοβίες, εφαρμόζει γνωστές στρατηγικές των θρίλερ, κρατώντας ένα υψηλό επίπεδο ρεαλισμού…

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Μουσική:

-Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλοί από τους κολοσσούς της κλασικής μουσικής γεννήθηκαν στη Ρωσία. Ως εκ τούτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιείται ένα σημαντικό αφιέρωμα στην ρωσική κλασική μουσική “From Russia with love” με κομμάτια μεταξύ άλλων των Tschaikovsky,Stravinsky, Shostakovich. Γνωριμία με τη γοητευτική μουσική της Ρωσίας, αυτής της απέραντης χώρας και τόσο πλούσιας σε ιστορία και μουσικές παραδόσεις, μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων Ρώσων δημιουργών. 

Θέατρο:

-Όταν η ταπεινή καταγωγή και η φτώχεια οδηγούν τον άνθρωπο στον παραλογισμό της μίμησης του ισχυρού. Στην Κεντρική Σκηνή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου Γιώργου Αρμένη παρουσιάζεται το έργο “Δούλες“του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Έφης Μουρίκη. Δούλες είναι οι Κατερίνα Παπουτσάκη κι Έφη Μουρίκη με αφεντικό τους τη Μάρα Μοτάκη.

-Η παράσταση “Amadeus” του Peter Shafer σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη ανεβαίνει για δεύτερη στο θέατρο Βρετάνια. Ο Δ. Λιγνάδης ερμηνεύει εξαιρετικά τον συνθέτη Αντόνιο Σαλιέρι, που μισούσε τον Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Στο ρόλο του Μότσαρτ ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b