MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Celebrity culture και στις ληστείες!

Η υπόθεση της ληστείας στο διαμέρισμα του Ανδρέα Φουστάνου, με τον ίδιο μέσα, η οποία έγινε μέγα θέμα στα media, αποδεικνύει ότι η κουλτούρα της διασημότητας καταλαμβάνει όχι μόνο τα κουτσομπολίστικα, πολιτιστικά ή καλλιτεχνικά ρεπορτάζ, αλλά και το δικαστικό.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο διάσημος Έλληνας πλαστικός χειρούργος, ο οποίος, λόγω της ειδικότητάς του, που ασχολείται με την ομορφιά, αλλά και λόγω του γάμου και του διαζυγίου του με τη λαϊκοπόπ τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές τα μέσα, έγινε ακόμα μια φορά καυτό θέμα, με μια αναποδιά που του έτυχε. Έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο διαμέρισμά του. Ένοπλοι μπούκαραν μέσα στην οικία του, ενώ ο ίδιος ήταν μέσα, και του την άδειασαν από πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα. Ευτυχώς, βέβαια, που δεν έπαθε τίποτα ο άνθρωπος!

Φυσικά, αυτή είναι μια εμπειρία συνηθισμένη για πάρα πολύ κόσμο. Ωστόσο, το να ληστεύουν κάποιοι έναν πολύ διάσημο άνθρωπο, γίνεται πρώτο θέμα, γιατί συνήθως ό,τι κι αν συμβαίνει στους διάσημους γίνεται πρώτο θέμα– αναποδιές, ατυχήματα, διαζύγια, αρρώστιες, σχέσεις, κερατώματα… Επίσης, στην συγκεκριμένη περίπτωση και επειδή η εγκληματικότητα σημειώνει έξαρση, το θέμα Φουστάνου προσφέρεται για τη δημιουργία ηθικών πανικών: Αφού ακόμα και ο… Φουστάνος είναι απροστάτευτος από τους ληστές, φαντάσου ο απλός άνθρωπος τι έχει να πάθει.

Βέβαια, οι πλούσιοι και διάσημοι έχουν τα οικονομικά μέσα για να είναι πιο προστατευμένοι. Όμως, ακριβώς λόγω του πλούτου τους, γίνονται και στόχοι. Εξ ου και πολλοί νικητές σε τυχερά παιχνίδια διατηρούν την ανωνυμία τους….

Είναι προφανές ότι, αν και γενικά οι ληστείες πουλάνε, μια ληστεία με θέμα έναν διάσημο, γίνεται απευθείας καυτό θέμα για τα media. Άλλωστε, ένα μεγάλο μέρος του Τύπου δεν κάνει άλλη δουλειά από το να ασχολείται με τις διασημότητες. Είναι μια αμφίδρομη σχέση, την οποία επιδιώκουν συνήθως τόσο οι celebrities, όσο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Άλλωστε, δεν μπορείς να είσαι διάσημος αν τα media δεν σε παίζουν ποτέ!

Ακόμα κι αν ήθελαν, πάντως, οι διάσημοι να αποφύγουν την έκθεση στα ΜΜΕ, συχνά αυτό ξεφεύγει από το χέρι τους. Πουλάνε πάρα πολύ για να τους αφήσουν τα μέσα στην ησυχία τους.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b