MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Θα σε κάνω Βασίλισσα στο θέατρο Γκλόρια

Τιμώντας την μνήμη του μεγάλου κωμικού του Ελληνικού Κινηματογράφου Θανάση Βέγγου, το Θέατρο Γκλόρια ανεβάζει μια απο τις πιο αγαπημένες κωμωδίες των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου, με τίτλο «Θα σε κάνω Βασίλισσα» ε διασκευή – σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης στον ρόλο του πάμπλουτου αλλά σπαγκοραμμένου εργολάβου οικοδομών Αντώνη Τσιλιβίκη, κάνει δύσκολη και βαρετή την ζωή της όμορφης και νέας συζύγου του Ελένης (Χριστίνα Αλεξανιάν) και την εξαναγκάζει να συμμετάσχει σε μια κομπίνα οικονομικής αφαίμαξης του πλούσιου θείου της Paul (Παύλος Ορκόπουλος) εξ Αμερικής. Για κακή του τύχη όμως, ο θείος Paul, καταφθάνει στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η απάτη, ο Αντώνης Τσιλιβίκης μεταμφιέζεται σε ενοικιαστή μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο θείος όμως που αγαπά πολύ την ανηψιά του, θέλει να φροντίσει για το μέλλον της και της συστήνει ένα φίλο του πετυχημένο, ανοιχτοχέρη και κομψό επιχειρηματία (Ιωσήφ Μαρινάκης), που προσπαθεί να κατακτήσει την όμορφη Ελένη, μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Η Σοφία Βογιατζάκη (στο ρόλο της οικιακής βοηθού), ο Θορωρής Ρωμανίδης με την Ιωάννα Ασημακοπούλου (το φιλικό ζευγάρι της οικογένειας) ο Μάκης Πατέλης (Υπάλληλος του Αντώνη Τσιλιβίκη), o Γιώργος Χαλεπλής (Αστυνόμος) η Λουκία Στεργίου (ενοικιάστρια), συμπρωταγωνιστούν στις κωμικοτραγικές σκηνές που εξελίσσονται μέσα στο σπίτι.

Σκηνικά/κοστούμια: Άγγελος Μέντης, μουσική: Διονύσης Τσακνής, χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

Η έναρξη των παραστάσεων προγραμματίζεται για Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 21:15.

Για την ιστορία: Το θεατρικό έργο «Θα σε κάνω Βασίλισσα» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1956 στο «Πάρκ» απο το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, με πολυ μεγάλη επιτυχία όπως χαρακτηριστκά ανέφερε ο ίδιος ο Σακελλάριος, προλογίζοντας το έργο, στο πρόγραμμα του Θεάτρου ΜΙΝΩΑ, όπου το έργο ανέβηκε για τελευταία φορά το 1981 απο τον θίασο του Γιάννη Γκιωνάκη: «Το τεράστιο αυτό θέατρο ήτανε γεμάτο κάθε βράδυ και συγκλονιζότανε απο τα γέλια και τα χειροκροτήματα του κοινού, που εμπόδιζε την κωμωδία να προχωρήσει κανονικά»
Το 1964, το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον Θανάση Βέγγο, Νίκη Λινάρδου, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Δημήρη Νικολαίδη και Γιώργο Μούτσιο.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων παραστάσεων

Δευτέρα: 26/12, 2/1 στις 18.15 και 21.15

Τρίτη: 27/12,  3/1 στις 21.15

Τετάρτη: 28/12, 4/1 στις 21.15

Πέμπτη:29/12, 5/1 στις 21.15

Παρασκευή: 30/12, 6/1 στις 21.15

Σάββατο:31/12 κλειστά 7/1 18.15, 21.15

Κυριακή:25/12, 1/1 21.15

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Α. Σακελλάριος – Χ. Γιαννακόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος


Παίζουν: Παύλος Κοντογιαννίδης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Παύλος Ορκόπουλος, Ιωσήφ Μαρινάκης, Σοφία Βογιατζάκη, Θορωρής Ρωμανίδης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Μάκης Πατέλης, Γιώργος Χαλεπλής, Λουκία Στεργίου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα: Το Μιούζικαλ, της Βάσιας Αργέντη στο Θέατρο Αθηνών
ΘΕΑΤΡΟ
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Christmas Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γείτονες από πάνω, του Cesc Gay στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΘΕΑΤΡΟ
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Κουνελόκολλα: Μια performance της Χρυσής Βιδαλάκη στο θέατρο στη Σάλα
ΘΕΑΤΡΟ
Taverna Miresia – Mario, Bella, Anastasia, του Mario Banushi στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Τρέμω, του Ζοέλ Πομμερά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Βλαβερές Συνέπειες του Γάμου, από τον Γιάννη Μπέζο στο Θέατρο Άνεσις