MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Μετά από την ομάδα ODC στο Βυρσοδεψείο

Η νέα δουλειά της ομάδας ODC, META, σε σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου, εξερευνά την έννοια της καταστροφής και της μετά αυτής εποχής μέσα από μια sight specific παράσταση που ετοιμάστηκε ειδικά και παρουσιάζεται σε έναν μοναδικό χώρο της Αθήνας στο Βοτανικό, σε ένα βυρσοδεψείο (το μεγαλύτερο των Βαλκανίων του 19ου αιώνα).

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές καλωσορίζονται σε ένα κινηματογραφικό στούντιο, όπου οι ηθοποιοί καθοδηγούμενοι από τον σκηνοθέτη γυρίζουν μια ταινία με θέμα το τέλος του κόσμου, το τέλος του καπιταλισμού, το τέλος του προφήτη, το τέλος της ανοχής κλπ. Όσο το ένα πλάνο διαδέχεται το άλλο, ο σκηνοθέτης διακόπτει το γύρισμα, όποτε το κρίνει αναγκαίο. Ξαφνικά και κατά τη διάρκεια μιας σκηνής, ο σκηνοθέτης εγκαταλείψει το πλατό αφήνοντας τους ηθοποιούς έκθετους – ή «ελεύθερους», όπως λέει – κι αναγκασμένους να βρουν μόνοι τους μια λύση. Η ταινία όπως κι ο υπόλοιπος κόσμος έχει καταστραφεί…

Η παράσταση META, μια διαδραστική παράσταση με θέμα την καταστροφή και την μετά αυτής εποχή, (μετά την κρίση, μετά το τέλος του κόσμου, μετά τον κατακλυσμό), είναι μια πολιτική παράσταση που συνδυάζει χορό, μουσική και θέατρο, η οποία προσκλήθηκε στο «International Festival for Theatre» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη του Erbil, την πρωτεύουσα της Ημιαυτόνομης Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ.

Στο Φεστιβάλ αυτό, που για την πολιτική ηγεσία της Ημιαυτόνομης Περιφέρειας του Κουρδιστάν αποτελεί μια ευκαιρία αναγνώρισης και διεθνούς υποστήριξης, συμμετείχαν πολύ σημαντικές ομάδες από τον διεθνή χώρο, με παρουσίες από την Σουηδία, την Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ιαπωνία, την Πολωνία κ.α.

Είναι πραγματικά τολμηρό να παρουσιαστεί ένα έργο με θέμα την καταστροφή σε μια νεοσύστατη χώρα που την πραγματικότητά της γνωρίζουμε ελάχιστα και μόνο μέσα από τα δελτία ειδήσεων. Σημειωτέον, ότι είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική ομάδα προσκλήθηκε κι έχει την δυνατότητα να βρεθεί σε μια χώρα που τώρα ξαναχτίζεται πάνω στα ερείπια της και όπου ο ήχος των όπλων δεν έχει σιγήσει.

Σύλληψη -σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Χορογραφία: Πολίν Ουγκέ
Εικαστικές παρεμβάσεις: Μαίρη Ζυγούρη, Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Δραματουργική συνεργασία: Δημήτρης Μπαμπίλης
Μουσικός αυτοσχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης, Γεωργία Συλλαίου/Αναστασία Έδεν(φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί),Πάνος Τσεκούρας (θέρεμιν).
Φώτα: Άντριαν Φρίλιγκ/ Έλλη Παπακωνσταντίνου

Παίζουν: Γιάννης Βουλγαράκης, Βάλια Παπαχρήστου, Άντριαν Φρίλιγκ, Πολίν Ουγκέ, Ηλέκτρα Τσακαλία, Λαρίσα Βέργου, Λάμπρος Πηγούνης, Λάζαρος Βαρτάνης, Δημήτρης Κενός και πολλοί εθελοντές.

Διάρκεια : 2 ώρες

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b