MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου

Ο Σεπτέμβρης μας “τελείωσε”, ο Οκτώβρης έρχεται με τις μουσικές προτάσεις να κυριαρχούν αυτό το Π.Σ.Κ. Η δεύτερη επιβλητική παράσταση των Κάρμινα Μπουράνα στο Ηρώδειο, με τον Μάριο Φραγκούλη, μετά το sold out της πρώτης, είναι το clue του τριημέρου. Όμως υπάρχουν και άλλες πολύ αξιόλογες προτάσεις, για όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις. Το θέατρο από την άλλη έχει κι αυτό «πολλά να δώσει», με διάφορες παραστάσεις, αλλά και μπαίνοντας στα χωράφια πλέον του κινηματογράφου με το πασίγνωστο «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου:


ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Μόνο μία παράσταση δεν ήταν αρκετή για τα «Κάρμινα Μπουράνα». Έτσι την Παρασκευή έχουμε την επανάληψη της συναυλίας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με το  πασίγνωστο έργο του Καρλ Ορφ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Την ορχήστρα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Στη συναυλία συμμετέχει ο Μάριος Φραγκούλης, ο οποίος ερμηνεύει πρώτη φορά στη ζωή του το συγκεκριμένο έργο. 

-Το Dubstep έχει την τιμητική του Κύτταρο, καθώς οι Dub Pistols εμφανίζονται για μία και μοναδική συναυλία. Πρόκεται για θρύλους στην urban σκηνή της Βρετανίας και λατρεμένους των hip hop fans, λόγω των εξαιρετικών rap φωνητικών του T.K. Lawrence. 

-Δύο γενιές τραγουδοποιών υποδέχονται το Φθινόπωρο με τον πιο μελωδικό τρόπο, στον Σταυρό του Νότου: ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Νότης Μαυρουδής δίνουν ραντεβού στην Κεντρική Σκηνή, για να συνθέσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές τους. 


ΘΕΑΤΡΟ:

-Φινάλε στο Badminton για τον Άμλετ. Με μια νέα επεξεργασία ειδικά για το χώρο της σκηνής του Θεάτρου Badminton ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων του Άμλετ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

-Μια ποιοτική βραδιά έντεχνου λαϊκού με ποπ αποχρώσεις θα μας χαρίσει η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά, στην τελευταία της συναυλία για αυτό το φθινόπωρο. Η συναυλία παρουσιάζει τα τραγούδια που έγραψε πρόσφατα η τραγουδίστρια και κυκλοφόρησαν στο cd “Tα-ρι-ρα” πλαισιώνοντας τα με δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο σε νέες δυνατές, ηλεκτρικές εκτελέσεις που ανανεώνουν κομμάτια που έχουν αγαπηθεί πολύ.

Αφιέρωμα στη μεγαλύτερη ροκ μπάντα της δεκαετίας του ’90, τους Nirvana του θρυλικού Kurt Cobain θα πραγματοποιηθεί στο Floral. Είναι μια βραδιά αφιερωμένη τόσο στους Nirvana αλλά και στο «Nevermind», που συμπληρώνει 20 χρόνια κυκλοφορίας, με Live acts των BERLIN BRIDES, ο TAREQ, και οι LIMBO. 

-Στο GHETTO project ο Cayetano (Γιώργος Μπρατάνης) εμφανίζεται live και μας εύχεται “καλό μήνα” για μία και μοναδική συναυλία. Ο Cayetano έκανε το δισκογραφικό του ντεμπούτο το 1996 με το γκρουπ «Στρόγγυλο Κίτρινο», ενώ το 1999 έφυγε από το γκρουπ αλλά και από την Ελλάδα, μετακομίζοντας στην Ισπανία και συνεχίζοντας τη μουσική του πορεία εκεί με συνεργασίες και εμφανίσεις. 

ΘΕΑΤΡΟ:

-Πρεμιέρα φέτος για το La Chunga, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτό το Σάββατο. Η παράσταση του έργου του Μάριο Βάργκας Λιόσα συνεχίζεται για τρίτη σεζόν, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη από την ομάδα ΝΑΜΑ, στη Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ. Το La Chunga, γραμμένο το 1985, είναι το τέταρτο από τα οκτώ θεατρικά έργα του περουβιανού συγγραφέα Μάριο Βάργκας Λιόσα. Ο Λιόσα είναι, μετά το νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, ο πιο πολυδιαβασμένος εν ζωή λατινοαμερικανός συγγραφέας στον κόσμο. Πρόκειται για ένα κοινωνικό έργο με ρεαλιστική απόδοση χαρακτήρων που κινείται στα πλαίσια του μαγικού ρεαλισμού. 

ΣΙΝΕΜΑ:

– Στις νύχτες πρεμιέρας τα εισιτήρια του έγιναν «ατμός» σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως όσοι έχασαν τότε το «Γάλα», μπορούν να το δουν σε πολλές αίθουσες τώρα. Όταν ο ελληνικός κινηματογράφος συναντά το ελληνικό θέατρο. Το «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, ένα από τα πιο πετυχημένα θεατρικά έργα, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουγιά.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:

– Πρεμιέρα για φέτος στο Club του Σταυρού του Νότου κάνουν οι Lexicon Project. Συμμετέχει η Χριστίνα – Μαρία Λαζάρου. Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά , οι Lexicon Project επιστρέφουν στη σκηνή του club του «Σταυρού του Νότου», με μια σειρά παραστάσεων όπου θα ακουστούν για πρώτη φορά, και τραγούδια απ’ την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά! 

-Μετά το αφιέρωμα στους Nirvana για το Σάββατο, οι λάτρεις του alternative, του indie και του punk μπορούν να κάνουν και επίσκεψη στο Κύτταρο για να ακούσουν τους Day Oof, τους Middle Fingers High, τους Mpliax 166, τους No Balance και τους Enough Said. Punk rock , pop punk , emo από τους κορυφαίους εκπροσώπους της εγχωρίας εναλλακτικής σκηνής. 

ΘΕΑΤΡΟ:

-Για δεύτερη σεζόν η θεατρική ομάδα L.A.K.(S).M.I συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου «Ζιγκολό… ετών 22», μια μαύρη κωμωδία με νεανικό κείμενο και ζωντανές ερμηνείες, στο θέατρο Παραμυθίας στον Κεραμεικό. Όταν η μοναξιά γίνεται τρόπος ζωής και ο έρωτας γίνεται επάγγελμα, τότε η μαύρη κωμωδία μπαίνει στη ζωή μας. Στιγμές τραγικές, στιγμές αμηχανίας αλλά και απίστευτα κωμικές εναλλάσσονται στους έξυπνους διαλόγους, συμπτώσεις και μοιραίες καταστάσεις οδηγούν… στο θάνατο!

ΣΙΝΕΜΑ:

Μίλα Κούνις και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ είναι Friends with benefits, σε μια ερωτική κωμωδία με ήρωες δύο sex buddies, η οποία δεν ξεφεύγει τελικά από τα κλισέ των ταινιών του Hollywood, τα οποία αρχικά παρωδεί. Έχει όμως πολύ καυτούς πρωταγωνιστές και αρκετά καυτό θέμα…

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ:

Για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του εθελοντισμού και να κάνουν κάτι για την «ψυχή τους», το 1ο Φεστιβάλ Eθελοντικών Oμάδων «Wonder Festival»πραγματοποιείται στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης», «Κωστής Παλαμάς» & Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι). Η διοργάνωση στοχεύει στη γνωριμία και την συνεργασία πενήντα εθελοντικών ομάδων, αλλά και στο να κάνει το κοινό να εμπνευστεί από τους εθελοντές και τις δράσεις τους και να βιώσει την εμπειρία του έργου τους. Το «Wonder Festival» θα εμπλουτιστεί από εκθέσεις εθελοντικών ομάδων, διαδραστικές συζητήσεις, συναυλίες και δράσεις. 

Καλή διασκέδαση! 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b