MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Βροχή” οι αξιόλογες προτάσεις για το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου!

Πληθώρα προτάσεων για διασκέδαση και ψυχαγωγία υπάρχει αυτό το Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο. Από τους Suede, στο Entertainment Stage, μέχρι τον Χατζηγιάννη και τους Πυξ Λαξ κι από τον Λαρς Φον Τρίερ με μια ταινία που δίχασε κοινό και κριτικούς ως τα θρυλικά Στρουμφάκια, οι επιλογές του τριημέρου παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και καλύπτουν πολλά γούστα και πολλές απαιτήσεις. Το θέατρο έχει κι αυτό να πρσφέρει πολλές αξιόλογες προτάσεις, με τις γνωστές και μη εξαιρετέες επιλογές, να ανεβαίνουν σε διάφορες σκηνές της Αθήνας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

Μιχάλης Χατζηγιάννης ολοκληρώνει στο Θέατρο Λυκαβηττού την καλοκαιρινή του περιοδεία. Η πρώτη συναυλία είναι ήδη sold out, με αποτέλεσμα να προστεθεί και δεύτερη! Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης το καλοκαίρι αυτό ταξίδεψε σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας ένα αισιόδοξο πρόγραμμα γεμάτο από τις επιτυχίες του τελευταίου του άλμπουμ και όλα τα τραγούδια που έχει αγαπήσει ο κόσμος από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Σταμάτης Σπανουδάκης θα παρουσιάσει συναυλία του στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Θα ακουστούν κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του «Θέλω να’ μαι πάντα μαζί σου», ακυκλοφόρητα τραγούδια από τον δίσκο που τώρα ετοιμάζει, αλλά και παλιότερες αγαπημένες επιτυχίες του Σταμάτη Σπανουδάκη.

-Οι Master Tempo εμφανίζονται στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, για μία και μοναδική συναυλία στο πλαίισιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού Σεπτέμβρη. Οι δημοφιλής στη νεολαία καλλιτέχνες υπόσχονται ένα δυνατό live πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες ελληνικές επιτυχίες σε hip-hop αλλά και poprock-λαΐκους ρυθμούς. Μαζί τους ο συνθέτης και ερμηνευτής Κωνσταντίνος Παντζής. Είσοδος ελεύθερη.

 
ΘΕΑΤΡΟ:

– Το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας περιοδεύει με το παγκοσμίως γνωστό έργο της παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Lewis Carroll « Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων». Η παράσταση παρουσιάζεται στο ‘Αλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι.

– Ο Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, ανεβαίνει στο Αττικό Άλσος. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θοδωρής Αθερίδης, Στεφανία Γουλιώτη κ.α.

 
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

-Οι Πυξ Λαξ εμφανίζονται στο TerraVibe Park για μία και μοναδική συναυλία. Eιδικά για την συναυλία στο TerraVibe Park τα μέλη του συγκροτήματος – την ημέρα που η συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο έγινε sold out – δήλωσαν στο κοινό: “Σας ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτή τη μεγάλη και συγκινητική ανταπόκριση. Μετά από αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε μία ακόμα συναυλία στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου στο TerraVibe Park, στη Μαλακάσα.”

Κραουνάκης και Σπείρα στον “Ελληνικό Κόσμο“: Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι, η παράσταση της λαϊκής μουσικοχορευτικής δράσης «Αριστοφάνους 11» του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου Σπείρα Σπείρα συνεχίζεται για επιπλέον 5 παραστάσεις το Σεπτέμβριο, στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Δέσποινα Ολυμπίου και ο Γιώργος Παπαδόπουλος εμφανίζονται στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton. Το όνομα της εκδήλωσης: “Μια αγάπη για το Καλοκαίρι“. Πρόκειται για μια συναυλία με ερωτικά τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών που αγαπήθηκαν πολύ όπως τα: «Σκληρό μου αγόρι», «Στον ήλιο του μεσημεριού», «Η αγάπη θέλει δύο», «Αλητάκι μπατιράκι», «Βάρκα χωρίς πανιά», «Σαν με κοιτάς», «Μην μου μιλάς γι’ αγάπη», «Μαυρομαλλούσα κοπελιά», «Έλα μια νύχτα», «Κλείσαν οι δρόμοι με βροχή» κ.α


ΘΕΑΤΡΟ:

– Οι “Σκηνοβάτες” του Σταμάτη Φασουλή ανεβαίνουν στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά. Είναι μια παράσταση που φτάνει μέχρι τις μέρες μας μέσα από τις αναλογίες του χθες και του σήμερα, που εναλλάσσει το γέλιο με το δάκρυ και κλείνει το μάτι στον σύγχρονο θεατή. Στο πρωτότυπο αυτό σκηνικό εγχείρημα του Σταμάτη Φασουλή, δίνει ζωή ένα εντυπωσιακό σύνολο ηθοποιών: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς κ.α.


ΣΙΝΕΜΑ:

– Η τελευταία ταινία “Μελαγχολία” του Λαρς Φον Τρίερ, δίχασε τους κριτικούς στις Κάννες, αλλά και προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως λόγω των δηλώσεων του ίδιου του εκκεντρικού σκηνοθέτη. Ωστόσο, η πρωταγωνίστρια Κίρστεν Ντανς βραβεύτηκε για την ερμηνεία της.

– Σινεφίλ, ξεσινεφίλ, κουλτουριάρηδες ή όχι, μεγάλοι ή μικρομέγαλοι, τα θρυλικά “Στρουμφάκια“, που τα κυνηγάει ο κακός Δρακουμέλ, δεν υπάρχει περίπτωση να τα χάσουμε!

 
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

-Έπρεπε πρώτα να διαλυθούν, να ξανασυνδεθούν, για να έρθουν, επιτέλους, οι Suede στην Ελλάδα , στον xώρο του Entertainment Stage, στην Αθήνα. H επανένωσή τους ήταν αίτημα ετών για τους οπαδούς τους. Όταν πριν λίγους μήνες έγινε γνωστό ότι ο Brett Anderson και η παρέα του θα ξαναπεριοδεύσουν, τα μεγαλύτερα φεστιβάλ έδωσαν μάχη για να τους εντάξουν στο line-up τους. Άλλωστε, οι Suede κυριολεκτικά κυριάρχησαν στα 90s και είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένασυγκροτήματα της Brit Pop. Και οι 4 δίσκοι τους που κυκλοφόρησαν την δεκαετία του 90 έγιναν χρυσοί, με τους 3 να φτάνουν ως και στο Νο1 των charts. Μαζί τους και οι Matisse.

– Ο Σταύρος Ξαρχάκος μαζί με την Έλλη Πασπαλά, τη Μάρθα Φρίντζηλα και την Ηρώ Σαΐα παρουσιάζει συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος θα διευθύνει την 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, με έργα των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση των: Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά.). Τα τραγούδια θα αποδώσουν τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες: Η Έλλη Πασπαλά, η Mάρθα Φριντζήλα και η Ηρώ Σαΐα.Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ένωση Μαζί για το Παιδί.

-Οι Canned Heat θα εμφανισθούν live στο Gagarin 205 Live Music Space, για μία και μοναδική συναυλία. Η ιστορική ροκ- μπλουζ μπάντα, η οποία σχηματίσθηκε το 1965 στο Λος Άντζελες.Δύο από τα τραγούδια τους, το “Going Up the Country” και το “On the Road Again” έκαναν παγκόσμια επιτυχία. Είχαν συμμετάσχει και στο θρυλικό Festival Woodstock το 1969.

-Οι Κώστας Μακεδόνας και Αναστασία Μουτσάτσου εμφανίζονται στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη. Η συναυλία θα είναι αφιέρωμα στο μεγάλο ποιητή Νίκο Γκάτσο. Εκατό χρόνια κλείνουν από την γέννηση του μεγάλου ποιητή, συγγραφέα, μεταφραστή και στιχουργού, Νίκου Γκάτσου. Με αυτή την αφορμή, δύο μεγάλοι ερμηνευτές, η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Κώστας Μακεδόνας, μαζί με τη Ορχήστρα Έμμελον, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στα ωραιότερα μελοποιημένα τραγούδια του. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ:

– Στο Αττικό Άλσος παρουσιάζεται ως ενιαία αυτόνομη παράσταση, το σωζόμενο υλικό από το έργο Κρήτες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη. παράσταση, σε παραγωγή του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και των Deviant GaZe, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας.


ΧΟΡΟΣ:

-Ο χώρος πολιτισμού About παρουσιάζει το χορευτικό σόλο της Marie-Louise Nielsen με τίτλο «Dissection Puzzle», το οποίο είναι μία ζωντανή δράση που δημιουργείται αυτοστιγμεί και διαδραματίζεται γύρω από ένα σόλο. Το σόλο λειτουργεί ως δόλωμα προκειμένου να συμβεί η δράση.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b