MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο 2-4 Σεπεμβρίου

Καλό μήνα! Το θέατρο έχει την τιμητική του στις προτάσεις αυτού του Παρασκευοσαββατοκύριακου, καθώς πολλές παραστάσεις σε περιοδεία γύρισαν κι αυτές από τις “διακοπές” τους στην επαρχία και ανεβαίνουν στις σκηνές της Αθήνας. Παράλληλα, υπάρχουν σημαντικές συναυλίες και το μεγάλο 7ωρο φεστιβάλ χιπ-χοπ στο Γκάζι, στο οποίο συμμετέχουν πολλά μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής. Η ατζέντα συμπληρώνεται και από αξιόλογες σινεφίλ προτάσεις.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 2-9-2011

Συναυλίες

Ο Ψαραντώνης με το συγκρότημα του, θα εμφανισθεί live στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Βεΐκου, στο δήμο Γαλατσίου,στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου, για μία και μοναδική συναυλία.
Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης), έχοντας το δικό του, αφοσιωμένο κοινό, το οποίο τον υποδέχεται με ξεχωριστή θέρμη σε κάθε του εμφάνιση και παγκόσμια αναγνώριση μέσα από συμμετοχές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, καταφέρνει να μεταφέρει τον πολιτισμό της Κρήτης μέσα από τις δοξαριές της λύρας του… Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη, μια τραγουδίστρια που ερμηνεύει με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, έχοντας ως αφετηρία της το παραδοσιακό τραγούδι…

Μπάμπης Στόκας και η Λιζέτα Καλημέρη τραγουδούν Μαρκόπουλο στο Badminton ο Μπάμπης Στόκας και η Λιζέτα Καλημέρη εμφανίζονται στο Μουσικό Προαύλιο στο Badminton, για να αποδώσουν έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου. Πρόκειται για δύο ερμηνευτές απ ‘αυτούς που μπορούν να επαναδιατυπώσουν με ολοκαίνουργιους και γεμάτους φρεσκάδα όρους, τα κλασικά τραγούδια. Υπόσχονται ερμηνείες γεμάτες εσωτερική ενέργεια και πληθωρική συναισθηματική δράση.

Θέατρο:

– Ο “Υπηρέτης δύο Αφεντάδων” ανεβαίνει στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Γκολντόνι, την οποία παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης. Στην πασίγνωστη κωμωδία του, ο Γκολντόνι φέρνει επί σκηνής το άρωμα της Commedia dell’arte, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται προς την κοινωνική παρατήρηση. Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί έναν αξιόλογο θίασο, με τον εξαιρετικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του πιο αθώου και πονηρού συνάμα υπηρέτη όλων των εποχών.

– Ο “Ηρακλής Μαινόμενος” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, παρουσιάζεται στα Βριλήσσια, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνάς Χατζησάββας, Θοδωρής Αθερίδης, Στεφανία Γουλιώτη κ.α. Ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο, όπου είχε πάει για να φέρει τον Κέρβερο, και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο, που βασιλεύει παράνομα στη Θήβα. Θριαμβεύει σκοτώνοντας τον Λύκο, όμως ένθεη μανία, σταλμένη από την Ήρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι, μέσα στην τρέλα του, έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία και στην απόγνωση.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου


Συναυλία:

Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζονται live στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πέτρας, για μία και μοναδική συναυλία. Τρεις μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός. Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους αυτοσχεδιασμούς του, συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο και τον έναν ακροβάτη μεταξύ της ροκ και της παράδοσης, επίσης τραγουδοποιό, Μίλτο Πασχαλίδη.

Φεστιβάλ:

– Η ελληνική χιπ χοπ κοινότητα δίνει ραντεβού στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, στα πλαίσια του τέταρτου Athens Hip Hop Festival. Στη σκηνή θα «διασταυρωθούν» σε ένα επτάωρο πάρτι οι διαχρονικοί «Αρτέμης/Ευθύμης», ο «Τάκι Τσαν», τα «Βόρεια Αστέρια» από τη Θεσσαλονίκη, οι «αμαρτωλοί» «Professional Sinnerz» και ο «Κόμης Χ», οι «Σκιές», ο «Phyrosun», ο «Ραψωδός Φιλόλογος», ο «Λόγος Απειλή», οι «B-Muzic», οι χαοτικοί «Outkast Exellence», οι «Fly By Wire» και φυσικά οι 8 καλύτερες ομάδες μπρέικντανς που θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν το Battle of Athens ’11, το διαγωνισμό μπρέικντανς που διοργανώνει ο έμπειρος Τόλης Αριστείδου.

Θέατρο:
 
– Μετά την παρουσίασή της στην Επίδαυρο, η παράσταση «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα επαναλαμβάνεται για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Επιλέγοντας τη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά και με συνδημιουργούς μία ομάδα εκλεκτών συντελεστών, ο Αντώνης Αντύπας σκηνοθετεί μερικούς από τους σημαντικότερους έλληνες ηθοποιούς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Τη διάσημη ηρωίδα ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση πλαισιωμένη από τους Χρήστο Λούλη, Μαρία Καλλιμάνη, Θέμις Πάνου, Άρη Λεμπεσόπουλο κ.α.

– Οι Σκηνοβάτες του Σταμάτη Φασουλή ανεβαίνουν στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα.
Στο πρωτότυπο αυτό σκηνικό εγχείρημα του Σταμάτη Φασουλή, δίνει ζωή ένα εντυπωσιακό σύνολο ηθοποιών: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς κ.α.
Τέλος του δεύτερου μ.Χ. αιώνα. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία καταρρέει. Είναι το τέλος μιας εποχής. Μέσα σε αυτό το κλίμα της κατάρρευσης και της παρακμής φτάνουν σε ένα αρχαίο θέατρο τρεις θίασοι από τρεις άκρες της αυτοκρατορίας και στήνουν τους δικούς τους, αυτοσχέδιους δραματικούς αγώνες, κατά το πρότυπο του «ένδοξου» παρελθόντος.

Ο “Άμλετ” σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τον Αιμίλιο Χειλάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο παρουσιάζεται στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος, μεταφέροντας το έργο ως πολιτικό θρίλερ κάθε εποχής.
O Άμλετ είναι ένα πολιτικό θρίλερ αυλικής ίντριγκας, διαχρονικό υπαρξιακό κείμενο και ταυτόχρονα ένας ύμνος στην δυνατότητα του ανθρώπου να αμφισβητεί, αποτελώντας το απόλυτο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

 
Θέατρο:

– Στο Αιγάλεω, στο Θέατρο “Αλέξης Μινωτής” ανεβαίνει η Κατσαρίδα“, το εξωφρενικό, ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου) του Βασίλη Μαυρογεωργίου, που έχει ιδιαίτερη απήχηση και στο νεανικό κοινό, ξεκίνησε από το Θέατρο του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2005 και μέχρι σήμερα έχει δώσει 583 παραστάσεις εντός και εκτός του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, στην Κύπρο και πρόσφατα στο Θέατρο Badminton, όπου ήταν sold out για τέσσερις μέρες.
Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει… Παίζουν οι Θοδωρής Πετρόπουλος, Σεραφείμ Ράδης

– Στα πλαίσια των Αισχυλίων, του φεστιβάλ της Ελευσίνας το Θέατρο «Άττις» παρουσιάζει το έργο του Κάρλο Μικελστέτερ “ΕΡΗΜΟΣ”. Η σκηνοθεσία είναι του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η παράσταση ανεβαίνει στο Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας.

Σινεμά:

– Μια αξιόλογη ταινία από τη Χιλή είναι το Post Mortem. O Πάμπλο Λαραΐν αναπλάθει την ταραγμένη περίοδο της ανατροπής του Αλιέντε από τον Πινοσέτ, δίνοντας στις εικόνες του την τραχύτητα και το χρώμα που ταιριάζουν στην εποχή, αλλά και στην γκρίζα απόγνωση που ποτίζει την ιστορία.

– “Θα έρθει η μέρα και για μας” είναι το ντεμπούτο του Ρομέν Γαβρά, γιου του Κώστα Γαβρά . Το εκκεντρικό road movie/buddy movie του ξεχειλίζει από αναρχικό χιούμορ, υποβόσκουσα οργή, νεανική πλήξη και αποξένωση, ‘τυφλή’ βία, με οδηγό την ηλεκτρική παρουσία του Βενσάν Κασέλ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b