MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δε μ’ αγαπάς. Μ’ αγαπάς με Πιττακή και Τρικαλιώτη

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί τη Ρένη Πιττακή και την Πέγκυ Τρικαλιώτη στην παράσταση «Δε μ’αγαπάς. M’αγαπάς», που πρόκειται να ανέβει από τη Θεατρική Διαδρομή από το Φεβρουάριο του 2012 στο Θέατρο Βασιλάκου.

Monopoli Team

Το έργο της Φωτεινής Τσαλίκογλου βασίζεται στην πολύ ενδιαφέρουσα σχέση της Ρίτας Λυμπεράκη με την κόρη της, Μαργαρίτα Καραπάνου, έτσι όπως ξεδιπλώνεται μέσα από την αλληλογραφία τους, που διέσωσε η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο ομώνυμο βιβλίο της.

Τα παράξενα και μοναδικά της μητρικής αγάπης γίνονται αφορμή να συναντηθούν επί σκηνής δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες. Η Ρένη Πιττακή βρίσκει την άλλοτε μαθήτριά της, Πέγκυ Τρικαλιώτη, σ’ ένα ακροβατικό παιχνίδι μεγάλων δεξιοτήτων.

Η παράσταση αποτελεί ανάπλαση μιας συγκλονιστικής σχέσης και μιας μοιραίας εποχής. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης και πάθους, όπου ο έρωτας εναλλάσσεται με την εγκατάλειψη και την προδοσία, η τρυφερότητα με τη σκληρότητα και το φόβο, η λατρεία με την απόρριψη, η επιθυμία ταύτισης με την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης, το χιούμορ με την απόγνωση και την απελπισία.

Η αλληλογραφία αυτή, αποτελεί εξάλλου ένα δυνατό ντοκουμέντο μιας ξεχωριστής δεκαετίας, του ’60 – ’70, που ονειρεύτηκε μια άλλη ζωή, μια άλλη Ελλάδα.

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά – Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη

Μουσική επιμέλεια: Ελεάνα Βραχάλη

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης

Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Πέγκυ Τρικαλιώτη

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b