MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης όπερα του Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ “Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Γύρω από μια  περίπλοκη σχέση πατέρα και γιου οικοδομείται και η υπόθεση του έργου, που αποτελεί μια από τις τελευταίες σημαντικές καταχωρήσεις στο δραματολόγιο του απερχόμενου είδους της opera seria.

Ο νεαρός Γάλλος αρχιμουσικός Ζερεμί Ρορέρ και η ομάδα του αναδεικνύουν με μουσικολογικά ενημερωμένη θεατρικότητα επιρροές του γαλλικού μπαρόκ, της πληθωρικής ηγεμονίας των Ιταλών και της επαναστατικής αναθεωρητικής διακήρυξης του Γκλουκ, όπως ο Μότσαρτ τις αφομοίωσε δημιουργικά σε ένα δράμα τραγικών συγκρούσεων και έντονων συναισθημάτων.

Η υπόθεση του έργου
Ο βασιλιάς της Κρήτης Ιδομενέας, σύμφωνα με την υπόθεση, επιστρέφοντας στην πατρίδα του μετά την πολιορκία της Τροίας, καλείται να αντιμετωπίσει ένα τραγικό δίλημμα: για να σώσει το βασίλειό του θα πρέπει να θυσιάσει τον γιο του, Ιδαμάνθη. Αλλά κι ο Ιδαμάνθης βρίσκεται με τη σειρά του εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο πριγκιπισσών: της αιχμάλωτης Τρωάδας Ιλιας και της Ηλέκτρας.

Το δράμα κορυφώνεται με την πρόθεση της Ιλιας και του ίδιου του Ιδομενέα να θυσιαστούν, ενώ ο “από μηχανής θεός” θα δώσει την ανέλπιστη λύση…
Ο Ζερεμί Ρορέρ έχει χαρακτηριστεί “Ανακάλυψη της χρονιάς 2008” από τους Γάλλους κριτικούς. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε βοηθός των Μαρκ Μινκόφσκι και Ουίλιαμ Κρίστι.

Μουσική διεύθυνση: Jérémie Rhorer, τενόρος
Παραγωγή: Théâtre des Champs Elysées
Σε συναυλιακή μορφή. Στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

Διάρκεια: 4 ώρες περίπου (με δύο διαλείμματα)
Τιμές εισιτηρίων: 30€ (VIP), 20€ (Ζώνη Α), 15€ (Ζώνη Β), 10€ (Ζώνη Γ), 5€ (Φοιτητικό – ΑΜΕΑ)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Ιδομενέας: Richard Croft, Ιδαμάνθυς: Kate Lindsey (μετζοσοπράνο), Ίλια: Sophie Karthäuser (σοπράνο), Ηλέκτρα: Alexandra Coku (σοπράνο), Αρβάκης: Xavier Mas (τενόρος), Αρχιερέας: Emiliano Gonzalez-Toro (τενόρος), Φωνή του Ποσειδώνα: Nahuel di Pierro (μπάσος)

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Κόκκαλο: Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Νέας Υόρκης επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Παπλωματού» ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
ΘΕΑΤΡΟ
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
ΘΕΑΤΡΟ
Η παράσταση «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού επιστρέφει ανανεωμένη στο Αμφι-Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ράφτης Κυριών: Ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει Φεντώ στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ταρτούφος, του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο Ζίνα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμούνται τα ψάρια; του Jens Raschke στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Surriento – Ο Κόσμος Ξανά του Θανάση Τριαρίδη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο