MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η διαπόμπευση Ντομινίκ γίνεται μπούμερανγκ για τους Αμερικάνους;

Όλοι βγάλαμε το καπέλο στην αμερικανική δικαιοσύνη, για το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνει από αξιώματα και συλλαμβάνει τον Διοικητή του ΔΝΤ μετά από την καταγγελίας μιας κοινής καμαριέρας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Κι όμως… Λίγες ώρες πριν ο Ντομινίκ Στρος Καν επανεμφανιστεί στο δικαστήριο, οι New York Times υποστηρίζουν ότι το κατηγορητήριο εναντίον του βρίσκεται υπό κατάρρευση! Είναι προφανές ότι αν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, όλα θα γυρίσουν μπούμερανγκ για τις αρχές των ΗΠΑ. Και θα λέμε ότι η διαπόμπευση του Στρος-Καν είναι είτε φοβερή επιπολαιότητα είτε συνωμοσία για την καταστροφή της καριέρας ενός Γάλλου πολιτικού, ο οποίος πήγαινε καρφί για Πρόεδρος της Γαλλίας!

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και αν το αποτέλεσμα δικαιώσει τον Ντομινίκ, μπορεί να τον κάνει και ήρωα. Αντίθετα, θα είναι η μέγιστη ξεφτίλα για τις δήθεν αμερόληπτες και τόσο υπεράνω αμερικανικές αρχές!

Το πρόβλημα για τους εισαγγελείς είναι η αναξιοπιστία της καμαριέρας. Οι New York Times επικαλούνται πληροφορίες από την πλευρά των ανακριτών, σύμφωνα με τις οποίες τα όσα υποστηρίζει η καμαριέρα παρουσιάζουν ανακολουθίες. Αν και υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε σεξουαλική πράξη μεταξύ του Στρος Καν και της καμαριέρας, η γυναίκα δεν φαίνεται να πείθει για την κατηγορία του βιασμού. Επίσης, η καμαριέρα έχει κατ’ επανάληψη περιπέσει σε αντιφάσεις.

Κατόπιν αυτών, οι εισαγγελείς στην υπόθεση συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος Καν και τους εξήγησαν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαβουλεύσεις, για το εάν θα πρέπει οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν να αποσυρθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία της καμαριέρας με έναν άνδρα, με τον οποίο συζητά τα πιθανά οφέλη που θα είχε η 32χρονη εάν προχωρούσε με τις καταγγελίες εναντίον του Στρος Καν. Το τηλεφώνημα έγινε εντός ενός 24ωρου από τα γεγονότα στη σουίτα του ξενοδοχείου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας με τον οποίο συνομιλεί έχει συλληφθεί δύο φορές με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b