MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η agenda του Monopoli: Οι πιο hot προτάσεις για το τριήμερο

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, όπως επίσης και το πολιτιστικό θερμόμετρο. Πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις περιλαμβάνει αυτό το τριήμερο 17 έως 19 Ιουνίου. Ενώ ο καιρός, μετά από τις τελευταίες βροχές, αρχίζει να ζεσταίνει, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ευχάριστες εξόδους με ψυχαγωγικό ενδιαφέρον.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 17 Ιουνίου

ΣΙΝΕΜΑ

Για μια ευχάριστη έξοδο σε κάποιο θερινό σινεμά προτείνουμε ένταση! Ό,τι πρέπει είναι ένα δυνατό θρίλερ επιβίωσης, το “ο θάνατος σου, η ζωή μου” από τον Πολωνό Γιέρζι Σκολιμόφσκι. Ένας μαχητής των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν καταδιώκεται από τους Αμερικανούς στα χιονισμένα δάση της Πολωνίας και δίνει σκληρή μάχη επιβίωσης.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Πρωτοτυπία και ηλεκτρονικός ήχος στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Οι Zen Garden παρουσιάζουν μια πολυδιάστατη εμπειρία τέχνης συνθέτοντας μία κινηματογραφική παράσταση στη μορφή μουσικής συναυλίας. Ηλεκτρονικός ήχος και φυσικά όργανα συνδυάζονται με το σωματικό θέατρο, μέσα στο περιβάλλον της live visual art.

ΘΕΑΤΡΟ

Για μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία, στον Ελληνικό Κόσμο ανεβαίνει η πρωτότυπη θεατρική-εικαστική παράσταση με τίτλο «Αυτό το παιδί» του Joël Pommerat. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα και εικαστική επιμέλεια Ίριδος Κρητικού και είναι ένα θεατρικό-εικαστικό δρώμενο, όπου καταγράφονται δέκα μικρές ιστορίες γονεϊκών σχέσεων.

Σάββατο 18 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ

Μια σημαντική χορο-θεατρική εμπειρία στο Ηρώδειο είναι η φιλόδοξη performance του Σταύρου Σ. Τσακίρη “Νιζίνσκυ- Είμαι μια μαριονέτα του Θεού“, βασισμένη στο ημερολόγιο και την αλληλογραφία του Βασλάβ Νιζίνσκυ και το αυτοβιογραφικό βιβλίο της συντρόφου του Ρομόλα Νιζίνσκυ, με τον γνωστό χορογράφο Κωνσταντίνο Ρήγο στο ρόλο του μεγάλου Ρώσου χορευτή.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Βραδιά έντεχνου- ποπ το Σάββατο 18 Ιουνίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μοναδική καλοκαιρινή συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα στην πρωτεύουσα. Ο γνωστός τραγουδιστής θα μας διασκεδάσει με γλυκές ποπ μελωδίες. 

ΣΙΝΕΜΑ

Για μια γνήσια σινεφίλ βραδιά, προτείνουμε και μια επανέκδοση ταινίας. Το ιταλικό «Βίαιοι, βρόμικοι και κακοί» είναι μια χαρακτηριστική ιταλική κοινωνική σάτιρα του Έτορε Σκόλα από το 1976 με πρωταγωνιστές τον γνωστό Νίνο Μανφρέντι και τους Μαρία Λουίζα Σαντέλα και Φραντσέσκο Ανιμπάλι.

Οι ρομαντικές κι ευαίσθητες καρδιές θα μπορούσαν επίσης να «κλάψουν» με το πλέον γνωστό ερωτικό μελόδραμα όλων των εποχών, μετά τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα, το κινηματογραφικό Love Story του  1970, το οποίο επέβαλε ως μεγάλους σταρ τους πρωταγωνιστές του, Ράιαν Ο’Νηλ και Άλι ΜακΓκρο.

 
Κυριακή 19 Ιουνίου

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Για μια πρωτοποριακή ακουστική εμπειρία προτείνουμε το “See the Music” στο Μουσείο Μπενάκη με επίσημους καλεσμένους το διεθνούς φήμης κωφό μουσικό από τη Φινλανδία Signmark, καθώς και ο πρωτοπόρος της ελληνικής ηλεκτρόνικα Κ. Βήτα. Για να μην ξεχνάμε ότι ο Beethoven έγραψε τις κορυφαίες συνθέσεις του στερημένος της ακοής του!

Ο Αριστοφάνης πάει με όλα στην ελληνική τέχνη. Στην περίπτωση του Σταμάτη Κραουνάκη μπορεί να συνδυαστεί και με το καλό ελληνικό τραγούδι! Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και η ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου Σπείρα Σπείρα μας παρουσιάζουν τη λαϊκή μουσικοχορευτική δράση «Αριστοφάνους 11» στο Αίθριο του «Ελληνικού Κόσμου».

ΣΙΝΕΜΑ

Αν έχετε όρεξη για ποπ-κορν σε συνδυασμό με παγωμένη μπύρα, προτείνουμε το  διασκεδαστικό, παιχνιδιάρικο heist movie «Το Σχέδιο του Χένρι» με πρωταγωνιστή τον πασίγνωστο Κίανου Ρηβς .

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b