MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Από την Τρίτη 14 έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Ψυχοπαιδαγωγός – Παραμυθού Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει το εργαστήρι “Μια φορά κι έναν καιρό ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…”.

Monopoli Team

Με τη βοήθεια της κουκλοπαίχτριας Μαργαρίτας Δημητρούση, η Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει ένα πολύ – εργαστήρι δημιουργικής γραφής, εικαστικής και θεατρικής έκφρασης για παιδιά, βασισμένο στα παραμύθια, σχεδιασμένο ειδικά για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μια γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των παραδοσιακών παραμυθιών, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παλιές ιστορίες και παραδοσιακά παραμύθια και να εμπνευστούν από αυτές με πολλούς τρόπους. Ομαδικά κολλάζ, γλωσσικά παιχνίδια, δημιουργία κόμικ, θεατρικό παιχνίδι, κουκλουθέατρο, προβολή ταινίας, μουσικοί αυτοσχεδιασμοί με κατσαρολικά και ιστορίες πολλές

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με κείμενα τόσο της προφορικής παράδοσης, όσο και της επώνυμης λογοτεχνικής παραγωγής, να παίξουν δημιουργικά με τις ιστορίες, να διευρύνουν τους ορίζοντες της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους και να περάσουν στιγμές ξενοιασιάς και δημιουργικού παιχνιδιού.

Τα παιδιά που μπορούν να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο εργαστήρι, πρέπει να έχουν ηλικία Δημοτικού ώστε να έχουν κατακτήσει επαρκώς τη δυνατότητα να εκφράζονται γλωσσικά.

Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος, επιλογή κειμένων και συντονισμός εργαστηρίου: Σάσα Βούλγαρη
Κουκλοπαίχτρια: Μαργαρίτα Δημητρούση

Ώρες- ημέρες λειτουργίας:
Το εργαστήρι θα λειτουργεί καθημερινά για δέκα συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων από τις 9.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι. Στις ώρες αυτές έχουν προβλεφθεί εναλλαγές χώρου, ώστε τα παιδιά να ξεκουράζονται, αλλά και να τρώνε κάτι που θα φέρνουν μαζί τους.

Κόστος συμμετοχής για το πλήρες πρόγραμμα: 280€
Διάρκεια εργαστηρίων: 2 εβδομάδες (9 εργαστήρια)
Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής ανά εβδομάδα με το μισό κόστος: 140€
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 παιδιά ενώ, για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 10 παιδιών.

Πληροφορίες / Δηλώσεις συμμετοχής: Σάσα Βούλγαρη: 210 9572613, 6972 261037, [email protected] 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος. Tηλ.: 210 3418 550, www.mcf.gr

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b