MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Athens Video Art Festival 2011 στην Τεχνόπολις

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, Athens Video Art Festival, συνεχίζοντας την πορεία του στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών, ανοίγει τις πύλες του στους λάτρεις της κινούμενης εικόνας με την υποστήριξη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και της «Τεχνόπολις» (Πειραιώς 100, Γκάζι), από τις 20 έως και τις 22 Μαΐου.

Monopoli Team

Πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της Ελλάδας, που εκπροσωπεί τη χώρα μας διεθνώς. Έχοντας κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων από 8.500 νέων καλλιτεχνών από 58 χώρες, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες και πλέον συμμετοχικές διοργανώσεις του είδους, ενώ έχει αναπτύξει μια database έργων νέων δημιουργών η οποία ξεπερνάει τα 14.500 έργα από ολόκληρο το φάσμα της δημιουργίας (Digital Image, Video Art, Animation, Web Art, Installation Art, Performance Art).

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει ένα ξεχωριστό πολυθέαμα δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει την πλέον αναπτυσσόμενη μορφή έκφρασης ψηφιακού πολιτισμού, να γνωρίσει τιμώμενα πρόσωπα από το χώρο των ψηφιακών τεχνών για κάθε μια από τις κεντρικές ενότητες του θεσμού και να χαρεί ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο FLUXUS.

Με κεντρικό σύνθημα «The future is now» καλλιτέχνες, φορείς και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανταποκρίνονται σε ένα τολμηρό ταξίδι προς την αλλαγή και τις προκλήσεις του μέλλοντος, τόσο για το φεστιβάλ, όσο και για τη χώρα μας.

Ενισχύοντας το πρόγραμμά της περιλαμβάνει, ακόμη, τη νέα ενότητα με τίτλο «Believe The Hype», θέλοντας να αναδείξει τους καλύτερους ανερχόμενους νέους καλλιτέχνες από τον ευρύτερο χώρο της new media art σκηνής, ενώ έχει προσκαλέσει δώδεκα κορυφαία Διεθνή Φεστιβάλ, με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, καθώς και 600-700 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των σύγχρονων ψηφιακών μορφών τέχνης.

Τέλος, με οδηγό τη φράση «Music is the healing force of the universe», το Athens Video Art Festival 2011 εντάσσει στο πρόγραμμά του κι ένα ξεχωριστό μουσικό line-up, εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του ένα δεύτερο, inner stage, έτσι ώστε  να προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ώρες λειτουργίας: 15:30 – 02.30

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.athensvideoartfestival.gr και στο τηλέφωνο: 211 – 7108073

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b