MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία GRASSHOPPER, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και οι συντελεστές της παράστασης για έφηβους DNA του Ντένις Κέλι οργανώνουν φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου όπου θα παρουσιαστούν πρωτότυπα γραμμένα θεατρικά έργα από μαθητές γυμνασίων και λυκείων, στις 7 και 8 Μαΐου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Monopoli Team

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο εφηβικής θεατρικής παράστασης, αξιοποιείται η σύγχρονη τεχνολογία για να παραχθούν πρωτότυπα ελληνικά κείμενα που αφορούν στη ζωή και τις ανησυχίες των εφήβων στη χώρα μας.

Τα κείμενα αυτά θα γραφούν από μαθητές με την καθοδήγηση ειδικών θεατρολόγων-δραματολόγων και σκηνοθετών και θα έχουν ως αφετηρία τους προβληματισμούς που θέτει η παράσταση.

Η διαδικασία αφορά σε έναν περιορισμένο αριθμό σχολείων που δήλωσαν συμμετοχή με αφορμή την παρακολούθηση της παράστασης, συγκεκριμένα για φέτος 5 σχολεία από διαφορετικές περιοχές της  Αττικής και ένα σχολείο από την επαρχία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι Εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν την παρακολούθηση ενός διήμερου εργαστηρίου θεατρικής γραφής με την συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

 

Παράλληλα, οι Εκδόσεις Πατάκη οργανώνουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Εφηβεία, λογοτεχνία, θέατρο, κινηματογράφος: το δικαίωμα στην έκφραση», την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 και ώρα 19.00, στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα) με ομιλητές τους:

 

Σοφία Βγενοπούλου, παιδοψυχίατρο, σκηνοθέτη, δραματοθεραπεύτρια

Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτη

Μάνο Κοντολέων, συγγραφέα

Μαρία Παπαγιάννη, συγγραφέα

Δημήτρη Σπύρου, σκηνοθέτη, συγγραφέα

 

Η παράσταση DNA, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου, παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες στο site www.dnatheplay.gr

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b