MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έξω κρύο… μα εμείς “πέρα βρέχει”!

Από τον Rous στο Μέγαρο Μουσικής, μέχρι το σεμινάριο για την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ξένων στον Ελληνικό Κόσμο: οι πιο “φρέσκιες” προτάσεις γι’ αυτή την Παρασκευή:

Monopoli Team
  • Όσοι έχουν συνδυάσει το Μέγαρο με τον ακαδημαϊσμό και την «αυστηρότητα», καλό θα είναι να αναθεωρήσουν, καθώς τα στοιχεία αυτά αίρονται όταν υπάρχουν εξαιρέσεις. Ο τραγουδοποιός της γενιάς του myspace και του youtube, Rous, κατά κόσμον Γιώργος Γεωργιάδης, αφηγείται ροκ ιστορίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  • Όταν το Rolling Stone φιλοδωρεί με τα πέντε του αστέρια ένα άλμπουμ, “κάτι τρέχει”. Η ξεχωριστή φωνή και προσωπικότητα της Lydia Lunch, “ιέρειας” του Νεοϋρκέζικου No Wave / Avant Punk κινήματος, σε συνδυασμό με τις κιθάρες που γρατζουνάνε και τις ρετρό ηχητικές πινελιές από το σαξόφωνο των Εγγλέζων Gallon Drunk, συνθέτουν ένα εκρηκτικό ροκ ηχόχρωμα με μπλουζ προεκτάσεις. Στο Gagarin
  • Με το χέρι του παγιδευμένο κάτω από μία μεγάλη πέτρα σε ένα απομονωμένο φαράγγι στη Γιούτα, ο ορειβάτης  Άρον Ράλστον βρίσκεται αντιμέτωπος με τα σωματικά και ψυχικά όριά του. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να επιβιώσει; Ένα οne man show από τον ταλαντούχο Τζειμς Φράνκο σε μια ταινία που απέσπασε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ.
  • Πρεμιέρα σήμερα στο Τρένο στο Ρουφ για το θεατρικό έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;», μια ματιά στη ζωή δύο γυναικών που μοιάζουν αλλά και διαφέρουν όπως οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος…
  • Η μοναδικότητα της Κωνσταντινούπολη, αποτυπώνεται στο ασπρόμαυρο φιλμ του Τάσου Βενετσανόπουλου, που παρουσιάζεται στην Image Gallery.
  • Πρεμιέρα για το σεμινάριο «Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ξένων: ταξιδιωτικές αναμνήσεις λογοτεχνών, περιηγητών και επιστημόνων τον 19ο και 20ό αιώνα», που διοργανώνει o Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Στα πλαίσιά του θα δούμε την Ελλάδα «μέσα από τα μάτια» του Σίγκμουντ Φρόιντ, του Όσκαρ Ουάιλντ, της Βιρτζίνια Γουλφ και άλλων σημαντικών ανθρώπων των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών.
  • Ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρώπινης θέλησης, ο κοινώς αναγνωρισμένος ως ο πρώτος Λατίνος καλλιτέχνης της μουσικής βιομηχανίας, Jose Feliciano, ξεδιπλώνει μισό αιώνα καριέρας στη σκηνή του Gazarte.

Περισσότερα από Exodos
VIMA_WEB3b