MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Τόσκα

Μία από τις δημοφιλέστερες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία του Νίκου Σ. Πετρόπουλου, από τις 16 έως τις 25 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν -και όχι δίχως βάση- ότι η όπερα υπήρξε ο προάγγελος του κινηματογράφου. Η παραγωγή της δημοφιλούς όπερας από τη Λυρική Σκηνή ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στις δύο τέχνες, παρουσιάζοντας τη γνωστή ιστορία… φωτισμένη διαφορετικά και με ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό τρίο πρωταγωνιστών. Η δράση που τόσο απασχολούσε τον συνθέτη Τζάκομο Πουτσίνι, εκτυλίσσεται σε ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε κινηματογραφικές δημιουργίες του είδους φιλμ νουάρ, ενισχύοντας την αίσθηση της αγωνίας αλλά και προσδίδοντας μία διαφορετική αισθητική οπτική.

Η Φλόρια Τόσκα, διάσημη τραγουδίστρια όπερας, είναι ερωτευμένη με τον ζωγράφο Μάριο Καβαραντόσσι. Ο Σκάρπια, αρχηγός της αστυνομίας, συλλαμβάνει τον Καβαραντόσσι, που παρείχε άσυλο σε έναν πολιτικό φυγά. Όταν η Τόσκα εκλιπαρεί τον Σκάρπια να απελευθερώσει τον εραστή της, εκείνος δέχεται, αλλά υπό έναν όρο: να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις. Η Τόσκα συμφωνεί να ενδώσει στον Σκάρπια, ωστόσο την κρίσιμη στιγμή τον εκδικείται. Όμως, ο Καβαραντόσσι δεν γυρνά στο πλευρό της ποτέ πια…

Η πλοκή μεταφέρεται στη Ρώμη του 1944, παρωδία ανοχύρωτης πόλης, γεμάτη πρόσφυγες, κατασκόπους, διπλούς πράκτορες, πληροφοριοδότες, συνεργούς Γερμανών, δωσίλογους, βασανιστές, φυγάδες. Μέσα στον πάταγο των συμμαχικών βομβαρδισμών, η Τόσκα μετατρέπεται σε ρεαλιστικό ιστορικό δράμα.


Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Σ. Πετρόπουλος

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Βασιλείου

Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Ρόζη Μαστροσάββα

Συμμετέχει η παιδική χορωδία ROSARTE

Προπώληση εισιτηρίων:

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61. Τηλ. ταμείων ΕΛΣ: 210 3662100, 210 3612461, 210 3643725 (Ώρες λειτουργίας ταμείων: 9.00 – 21.00)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη. Τηλ. ταμείων και τηλεφωνικών πωλήσεων ΟΜΜΑ: 210 7282333 (Ώρες λειτουργίας ταμείων: 10.00 – 18.00)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ποιητικό κείμενο: Τζουζέππε Τζακόζα, Λοθίτσι Ίλλικα
Σκηνοθεσία: Νίκος Σ. Πετρόπουλος


Παίζουν: Τιτσιάνα Καρούζο, Τσέλια Κοστέα, Στιούαρτ Νηλ, Ρούμπενς Πελιτσάρι, Τάσος Αποστόλου, Δημήτρης Πλατανιάς, Αλμπέρτο Γκατσάλε, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Φίλλιπος Δελλατόλας, Παύλος Σαμψάκης, Πέννη Ρίζου, Χρήστος Αμβράζης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b