MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Νέο Κύμα” διασκέδασης σε ρυθμούς Χριστουγέννων

Οι καλύτερες προτάσεις για την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Αφιέρωμα στο σουηδικό κινηματογράφο στην Ταινιοθήκη

 

Το αφιέρωμα έχει τίτλο «3×3 Σουηδικός Κινηματογράφος σε 2Κ» και θα παρουσιάσει έξι σπάνιες ταινίες των τριών σκηνοθετών, οι οποίες θα προβληθούν στην υψηλότερη ψηφιακή ανάλυση 2Κ.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δεύτερη ταινία του “μεγάλου δάσκαλου” του ευρωπαϊκού κινηματογράφου Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Βρέχει στην αγάπη μας» (1946) ένα καλλιτεχνικά ώριμο δράμα νεανικού έρωτα με διευθυντή φωτογραφίας τον Γκόραν Στρίντμπεργκ, εγγονό του διάσημου θεατρικού συγγραφέα, καθώς και το ιμπρεσσιονιστικό αριστούργημα της Μάι Ζέτερλινγκ «Αγαπημένα ζευγάρια» (1964). Στη διάρκεια του τοκετού, τρεις νεαρές γυναίκες αναπολούν στιγμές από τις πολύ διαφορετικές ζωές τους –την παιδική τους ηλικία, τους έρωτές τους και τις διαψευσμένες προσδοκίες τους. Υποψηφιότητα για το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1965.

 

‘2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα’ στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

 

Πώς είδαν οι Πέρσες μία από τις πιο σημαντικές μάχες της ελληνικής και περσικής ιστορίας; Πώς έχει καταγραφεί η μάχη του Μαραθώνα στη συνείδηση των σημερινών Ιρανών; Σε ερωτήματα σαν αυτά απαντούν πρόσωπα από τους χώρους των γραμμάτων και των επιστημών στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109 , τηλ. 213 0178000) . Ο θεματικός άξονας της ανοιχτής αυτής συζήτησης δεν είναι τόσο η ίδια η μάχη και η έκβασή της αλλά το πλαίσιο στο οποίο εντάχθηκε, η θέση της Περσικής Αυτοκρατορίας στον τότε γνωστό κόσμο καθώς και οι ευρύτερες συνέπειες των ελληνοπερσικών πολέμων στην εξέλιξη της ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας.

 

Nouvelle Vague @ Fuzz


H παριζιάνικη bossa nova κολεκτίβα συστήνει στο αθηναϊκό κοινό τα τελευταία της τραγούδια αλλά και τη νέα της τραγουδίστρια -και πρώην Μις Γαλλία- Μareva Galanter . Χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και την pop των 60s , διασκευάζουν στο Fuzz (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος τηλ. 6985555081) μοναδικά τραγούδια από τους Depeche Mode, Simple Mind, Sex Pistols, Police και άλλους πολλούς..

 

 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Μάριος Φραγκούλης @ Παλλάς

 

Πρεμιέρα σήμερα για την πολυαναμενόμενη σύμπραξη δύο σπουδαίων καλλιτεχνών. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μάριος Φραγκούλης ,μόνοι επί σκηνής, θα ερμηνεύσουν στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 3, τηλ. 210 3213100) τραγούδια που υπερβαίνουν τα στενά όρια του χρόνου και του χώρου από την ελληνική μουσική αλλά και από το παγκόσμιο πεντάγραμμο. Τραγούδια αγαπημένα αλλά και απρόσμενα, εκπεφρασμένα από δύο φωνές λυρικές και κρυστάλλινες σε μία αξέχαστη μουσική παράσταση.

 

Godspeed You! Black Emperor @ Gagarin 205

 

Επτά χρόνια μετά τη θρυλική τελευταία τους εν Ελλάδι εμφάνιση στο “Ρόδον” τo σημαντικότερο σχήμα που ανέδειξε ποτέ το post- rock επέστρεψε και ανεβαίνει στη σκηνή του Gagarin (Λιοσίων 205 τηλ. 6944814543) για μία συναυλία – μυσταγωγία.

 

Foreign Beggars @ Bios


Oι Λονδρέζοι Foreign Beggars καταφθάνουν στο Bios (Πειραιώς 84, τηλ.: 2103425335), ανανεωμένοι και με νέο υλικό στο ενεργητικό τους, ταρακουνώντας μας σε hip-hop, drum and bass και dubstep ρυθμούς όπως μόνο εκείνοι ξέρουν. Με μουσικές τους επιρροές που ποικίλουν από τζαζ μέχρι κλασική μουσική, εμπειρία πολλών χρόνων στην μουσική παραγωγή και συμμετοχή σε πρότζεκτς από διαφορετικά είδη μουσικής τους αποτελούν ένα από τα πιο πολυσχιδή και εκρηκτικά ραπ σχήματα.

 

 

XMas BLOCC PARTY @ Six D.O.G.S

 

O καλύτερος DJ της bass σκηνής παγκοσμίως για το 2010 κατά το διεθνώς αναγνωρισμένο Pitchfork, Oneman καταφθάνει από το Λονδίνο στα decks του Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8 τηλ. 2103210510) και φέρνει μαζί του όλη τη δημιουργική του ενέργεια ταρακουνώντας μας με funky dubstep ρυθμούς σε ένα δίωρο καταιγιστικό πρόγραμμα. Μαζί του τα πιο σημαντικά ονόματα της εγχώριας Βass σκηνής, οι Knobs (Guilty Lazers) & Slipdress καθώς και το δίδυμο των Black Athena.

 

 

Περισσότερα από Exodos
VIMA_WEB3b