MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ροκ, χιπχοπ και βαλς για το χειμερινό καλωσόρισμα

Οι καλύτερες προτάσεις για την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Τη γοητευτική εποχή της αυτοκρατορικής Βιέννης αναβιώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η διεθνώς αναγνωρισμένη Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna υπό τη διεύθυνση του «Johann Strauss του 21ου αιώνα», Guido Mancusi, ζωντανεύοντας με ξεχωριστό βιεννέζικο στυλ κλασικά κομμάτια του βαλς και της πόλκας.

 

Στο Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210 9213 360), η έκσταση της Κάτω Ιταλίας και το μυστήριο της βαλκανικής πολυφωνίας, συναντούν τον σπαραγμό των πορτογαλέζικων fados και τη δωρικότητα των blues της Αμερικής και του ρεμπέτικου, μέσα από ένα “Ταξίδι με δύο φωνές”, όπως τιτλοφορείται η μουσική παράσταση της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή. Τραγούδια γεμάτα πάθος και συναίσθημα, ερμηνευμένα στην “πρώτη γλώσσα” με σεβασμό στην προφορά και εκφορά της με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του αρχέγονου παγκόσμιου ήχου.

 

Οι “πνευματικοί πατέρες” συγκροτημάτων όπως οι Cramps, οι Fuzztones, οι Nomads, οι Dead Boys, οι Fall και οι Last Drive, οι Nirvana, οι Mudhoney και οι White Stripes, οι αειθαλείς Sonics, καταλαμβάνουν τη σκηνή του Gagarin (Λιοσίων 203-205, τηλ. 210 8547600-1) για να μας χαρίσουν άλλη μία αξέχαστη συναυλιακή εμπειρία με τα εξωφρενικά φωνητικά τους, τις άγριες fuzz κιθάρες, το εκρηκτικό μπάσο, καθώς και το πιο τρελό σαξόφωνο που ακούσαμε ποτέ.

 

Ένα δυνατό warm-up πριν την έναρξη του Plissken Festival θα λάβει χώρα στο ανανεωμένο Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, τηλ. 6974044541), όπου οι Blue Lagoon (επίσημος DJ της κεντρικής σκηνής του Plissken), DK Monachus και 3-12 του Κορμοράνου υποδέχονται τους Lytics, το next big thing της καναδικής feel-good hip-hop σκηνής, οι οποίοι με επιρροές από Souls of Mischief και A Tribe Called Quest σε κάθε τους εμφάνιση αποπνέουν, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, την αίσθηση στόφας ενός ώριμου συγκροτήματος, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.

 

Στο Bios (Πειραιώς 84, 210 3425335), τέλος, κάνει πρεμιέρα μια νέα θεματική βραδιά με τίτλο NightVision, αφιερωμένη στα re-edits, τα remixes και τα αυθεντικά disco themes. Καλεσμένος, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της περασμένης χρονιάς, ο Γάλλος παραγωγός και DJ Pilooski, γνωστός από το re-edit στο “Beggin'” των Frankie Valli & The Four Seasons. Θα παρουσιάσει το επερχόμενό του anthem “Synchronize”,  στους ρυθμούς του οποίου θα έχουμε την ευκαιρία να χορέψουμε, πριν  -χιλιο-παιχτεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης.

Περισσότερα από Exodos
VIMA_WEB3b