MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Συνταγή” εξόδου…”Bass και” ξεχαστούμε!

Παρασκευή 26/11   Το όνομά του μπορεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διάσημη «Κραυγή», αλλά αυτή δεν αποτελεί παρά μία μικρή μόνο πτυχή του έργου και της κληρονομιάς του Edvard Munch. Το Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο, τηλ. 210 3461981) μας προσκαλεί σε μία γνωριμία με τον νορβηγό πρόδρομο του εξπρεσιονισμού, στην έκθεση «Edvard […]

Monopoli Team

Παρασκευή 26/11

 

Το όνομά του μπορεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διάσημη «Κραυγή», αλλά αυτή δεν αποτελεί παρά μία μικρή μόνο πτυχή του έργου και της κληρονομιάς του Edvard Munch. Το Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο, τηλ. 210 3461981) μας προσκαλεί σε μία γνωριμία με τον νορβηγό πρόδρομο του εξπρεσιονισμού, στην έκθεση «Edvard Munch: Πέρα από την Κραυγή», που ανοίγει σήμερα τις πύλες της. Συνολικά 80 χαρακτικά του ζωγράφου θα παρουσιαστούν στην έκθεση, μεταξύ των οποίων η «Μαντόνα», η «Απόγνωση» και «Το άρρωστο παιδί». Παράλληλα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος προβάλλεται η βιογραφική νορβηγο-σουηδική ταινία «Έντβαρντ Μουνκ», επικεντρωμένη στη δεκαετία 1884-94, τον πρώτο του μεγάλο έρωτα και την καλλιτεχνική ενηλικίωσή του.

Στο καταπράσινο περιβάλλον του Piu Verde (Στρατ.Αλ.Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου,τηλ.: 210 6546185) , οι Imam Baildi θα μας παρουσιάσουν τις καινούριες τους «συνταγές», τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Cookbook”.  «Σπεσιαλιτέ» τους, να μας σερβίρουν λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια ρεμιξαρισμένα, με ανανεωτική διάθεση μα και αγάπη και σεβασμό προς το πρωτότυπο…

Ένα από τα σπουδαιότερα indie/post rock/dark wave συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας, οι I Like Trains, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στο Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205, τηλ. 210 8547 600-1) . Με τον ελεγειακό και πεσιμιστικό τόνο-σήμα κατατεθέν τους, μας προσκαλούν σε μια τολμηρή καταβύθιση στην άβυσσο των συναισθημάτων μας…

Τέλος, ονόματα- «ιερά τέρατα» του είδους, όπως οι παραγωγοί Scientist και Mensah,  ο Lee Scratch Perry και οι θρυλικοί Upsetters του, ο MC Crazy D και πάρα πολλοί ακόμη θα δοκιμάσουν τις αντοχές των ηχείων του Bios (Πειραιώς 84, τηλ. 210 3425335) σε ένα ολοήμερο φεστιβάλ-αφιέρωμα στη μουσική και την κουλτούρα του dubstep. Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το ντοκιμαντέρ BassWeight, ένα ταξίδι στα άδυτα του κόσμου της dubstep, από τη γέννηση του είδους στο Νότιο Λονδίνο, μέχρι τη διάδοσή του παγκοσμίως, με συνεντεύξεις και μαρτυρίες των σημαντικότερων παραγωγών και djs του είδους, όπως η Mary Anne Hobbs, ο Skream και ο Benga.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρεμιέρα σήμερα για τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου στο θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, τηλ. 2310 423925) . Επίκαιρη όσο ποτέ και άκρως λυρική η τραγωδία- ωδή στην ιερότητα του πρόσφυγα, αποδίδεται από την ομάδα Angelus Novus με μία παράσταση που επιχειρεί να αναδείξει τα νοήματα του αρχαίου κειμένου και ταυτόχρονα να καινοτομήσει ως προς τη σκηνική απόδοσή του.

Οι ομάδες του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» και η Parallaxi συνεχίζουν να μεταμορφώνουν τα μουσεία της πόλης στα πλαίσια του προγράμματος «Μια νύχτα στο Μουσείο». « Η ζωή στον τοίχο» τιτλοφορείται η αποψινή πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (ΑΠΟΘΗΚΗ Β1 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 593270), αφιερωμένη στον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η επικοινωνία στην εποχή των social media. Θα ακολουθήσει το πάρτυ λήξης της μεγάλης έκθεσης του ΚΜΣΤ “Ανεύρετοι Νήσοι”.

Στο Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ. 2310 533533),ο Παριζιάνος Wax tailor μας περιμένει με τις αισθαντικές του μελωδίες, οι οποίες συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο ηλεκτρονικά στοιχεία και χιπ-χοπ λούπες με μελωδίες κλασικών οργάνων. Τις συνοδεύει η αγγελική φωνή της μούσας του, Charlotte Savary. Τη συναυλία ανοίγουν οι Kill Emil Feat.Last Line.

Τέλος , στο Volt (Ορβήλου 2, Λαδάδικα) , το spot που προσελκύει τον τελευταίο καιρό τους aficionados της ηλεκτρονικής σκηνής, τρεις διακεκριμένοι έλληνες djs και παραγωγοί παρουσιάζουν τις τελευταίες τους δισκογραφικές δουλειές. Οι Πατρινοί Andree Eskay και Dousk και ο Βολιώτης Chris Mozio μας κρατάνε σε εγρήγορση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε house, tech house και progressive ρυθμούς.

Περισσότερα από Exodos
VIMA_WEB3b