MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βγάλε τον συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου!

Μάθε από γνωστούς συγγραφείς τα μυστικά της λογοτεχνίας, στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το Μουσείο Ηρακλειδών και η free press εφημερίδα BookPress.

Monopoli Team

Το «Εργαστήρι του Βιβλίου» του ΕΚΕΒΙ

 

Έμπειροι και καταξιωμένοι άνθρωποι από τον χώρο του ελληνικού βιβλίου, με επικεφαλής τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά, διευθυντή του εργαστηρίου «Writing the novel» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, περιμένουν να σας διδάξουν την τέχνη της γραφής.

 

Από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου, οι διδάσκοντες στοχεύουν στην άμεση κι ωφέλιμη γνωριμία των σπουδαστών με τη διαδικασία παραγωγής, από τη συγγραφή μέχρι τη χρήση του βιβλίου ως αντικειμένου τέχνης.  

 

Οι τυχεροί που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποστείλουν δείγμα γραφής και σύντομο βιογραφικό σημείωμα, ώστε να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στο κατάλληλο τμήμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ekebi.gr.

 

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Μουσείο Ηρακλειδών

 

Tρία σεμινάρια δημιουργικής γραφής διοργανώνει, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου, το Μουσείο Ηρακλειδών, μέσα από τα οποία οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τρεις σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς. Με το προσωπικό στίγμα και ύφος των Χρήστου Χωμενίδη, Πέτρου Τατσόπουλου και Λένας Διβάνη, θα γνωρίσετε την τέχνη της συγγραφής και την ομαδική δημιουργική δράση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.herakleidon-art.gr.

 

Εργαστήριο Γραφής: «Γράφοντας Διήγημα» της BookPress  

 

Η βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου διδάσκει, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου, τρόπους συγγραφής διηγήματος και σας δίνει την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με διάφορα είδη μικρής φόρμας, όπως τον μύθο, το παραμύθι, την παραλογή, το μικρό πεζό, την αλληγορία, τον αφορισμό και το απόφθεγμα. Επιπλέον, θα εξερευνήσετε τα όρια της ποίησης και της πεζογραφίας, καθώς και την αλληλεπίδραση της τέχνης του λόγου με άλλες τέχνες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bookpress.gr.

 

Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης της BookPress

 

Κύκλο συναντήσεων στη δημιουργική ανάγνωση επιλεγμένων χωρίων από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα έως το «Το Κοινωνικό Συμβόλαιο» του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, διοργανώνει, από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου, η BookPress, με διδάσκοντα τον Λέκτορα Πολιτικής Επιστήμης, Σωτήρη Βανδώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bookpress.gr.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b