MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Ημερολόγια μιας Θλιμμένης Βασίλισσας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

H νέα παραγωγή του Goran Bregovic, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Πρόκειται για ένα μονόλογο με τη συνοδεία μουσικής κλασικού συνόλου και χορωδίας, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του συνθέτη, ο οποίος έχει επιλέξει και τα κείμενα. Στον κεντρικό ρόλο της αφηγήτριας, θα απολαύσουμε την σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό, Μαρία Ναυπλιώτου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Την ορχήστρα, που αποτελείται από κρουστά, μπάσο, δύο τρομπέτες, σαξόφωνο και κουαρτέτο εγχόρδων, διευθύνει ο Goran Bregovic. Στα φωνητικά συμμετέχουν δύο βαρύτονοι, καθώς και δύο γυναίκες και έξι άνδρες χορωδοί-τραγουδιστές.

 

Το έργο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στις αρχές Ιουνίου στο Παρίσι, στο Festival St. Denis, μετά από σχετική παραγγελία στον συνθέτη Goran Bregovic, καταγράφει τον τρόπο που βιώνει μια γυναίκα τα δεινά του πολέμου, ανεξάρτητα από την εποχή στην οποία ζει και την κοινωνική της θέση.

 

Η δράση έχει οριστεί σε ένα δωμάτιο στο σερβικό τμήμα του Σεράγεβο, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου 1991-95. Η Dushanka (Μαρία Ναυπλιώτου), πλημμυρισμένη φόβο και απόγνωση, ανακαλύπτει, κρυμμένα μέσα στη Βίβλο, τα ημερολόγια της μητέρας της. Μιας δυστυχισμένης γυναίκας που επίσης έζησε σε μια δυστυχισμένη εποχή -και για να μην γράψει τη δική της ιστορία, επιλέγει να «μιλήσει» μέσα από ημερολόγια διάσημων γυναικών, από άλλους σκοτεινούς καιρούς, οι οποίες, όπως κι εκείνη, θα μπορούσαν να ήταν ευτυχείς σε έναν κόσμο που δεν θα είχε δημιουργηθεί από τους άνδρες, στα μέτρα τους.

 

Τα κείμενα, που έχουν την μορφή ημερολογίου, περιέχουν αποσπάσματα από έργα των Ivo Adric, Sidran, Pierre de Ronsard και William Shakespeare. Το έργο βασίζεται κυρίως στον νομπελίστα Βόσνιο συγγραφέα Ivo Adric, ο οποίος σε μια σειρά από επιστολές που έγραψε το 1945 προφήτευε τα δεινά που θα κατέστρεφαν τελικά τη χώρα του με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου. Οι επιστολές αυτές αποτελούν -στην ουσία- την ραχοκοκαλιά του συγκεκριμένου έργου.

 

 

Προπώληση εισιτηρίων:

Public

www.ticketshop.gr

210-3362888

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οδύσσεια: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Το National Theatre Live επιστρέφει με τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό
ΘΕΑΤΡΟ
Κοινός Λόγος: Η εναρκτήρια παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου αναβιώνει σε νέα πολυμεσική εκδοχή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γιάννης Τσορτέκης συναντά την Έλενα Μαυρίδου για 2η χρονιά στη «Δεσποινίδα Τζούλια»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πειρασμός: Μια ανατρεπτική ανάγνωση της κωμωδίας του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
BLANCHE after: Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί στο Arroyo το «μετά» της ηρωίδας του «Λεωφορείου ο Πόθος»
ΘΕΑΤΡΟ
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, από την ομάδα Ent(r)oma στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Νικ δε Ντικ: Το νέο έργο του Σταυριανού Κιναλόπουλου για την τρανς εμπειρία στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με την «Εκδίκηση του Φώτη»
Θεατρικά Νέα
Η “Μαδαγασκάρη” γίνεται μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Akyla – Όσα ξέρουμε για την παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Απολογία Σωκράτους: Το εμβληματικό κείμενο του Πλάτωνα γίνεται μονόλογος στο Θέατρο Μπέλλος
ΘΕΑΤΡΟ
Αρμπάιτ: Η σκληρή αλήθεια για την εργασία επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός