MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Vodafone στηρίζει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Η Vodafone αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες του δικτύου της, συμβάλλει ουσιαστικά στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της καφέ αρκούδας. Με κεντρικό μήνυμα «Για να μη χαθεί το στίγμα ενός ακόμη ζώου που κινδυνεύει με εξαφάνιση! Ένα δίκτυο. Απεριόριστες δυνατότητες», το νέο τηλεοπτικό σποτ της Vodafone επικοινωνεί τον τρόπο με τον οποίο το αξιόπιστο δίκτυό της, με κάλυψη που αγγίζει το 100%, γίνεται αρωγός για την προάσπιση του οικοσυστήματος της καφέ αρκούδας.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

H Vodafone, στηρίζει το ερευνητικό πρόγραμμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” από το 2008. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας και συγκεκριμένα στον τομέα Περιβάλλον.

 

Το πρόγραμμα βασίζεται στη χρήση της τηλεμετρίας μέσα από το δίκτυο της Vodafone, στην καταγραφή ιχνών των αρκούδων, καθώς και στην ανάλυση γενετικού υλικού (συγκεκριμένα, πρόκειται για τρίχες που αφήνουν τα ζώα σε στύλους). Οι ερευνητές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του δικτύου της Vodafone, συλλέγουν εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για την πληθυσμιακή κατάσταση των καφέ αρκούδων, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ των υπό-πληθυσμών τους, τη χρήση των βιότοπών τους, κ.ά.

 

Με βάση τις πληροφορίες που προκύπτουν κάθε ημέρα μέσω του προγράμματος, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δρα για τη συνολική προστασία και διαχείριση των βιότοπων και του πληθυσμού της καφέ αρκούδας από πιθανές ζημιογόνες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, υποβάλλει προτάσεις και παρεμβαίνει στο σχεδιασμό μεγάλων τεχνικών έργων, με στόχο τη διασφάλιση της συνεκτικότητας του βιότοπου της καφέ αρκούδας, καθώς και την κατάλληλη σήμανση των οδικών αρτηριών για την ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b