MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ακόμα ένα ποτηράκι; Πόσο μπορεί να βλάψει τη σιλουέτα σας;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αλκοόλ

Ακόμα ένα ποτηράκι; Πόσο μπορεί να βλάψει τη σιλουέτα σας; - Monopoli.gr
Monopoli Team

Είναι γεγονός ότι συνηθίζουμε να μετράμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε από το φαγητό και όχι από το ποτό. Αν αναρωτιέστε γιατί πήρατε κιλά ενώ δεν φάγατε «τόσο πολύ», ο μεγάλος φταίχτης είναι το αλκοόλ.

Αλκοόλ και υγεία

Ο μετριοπαθής πότης (1 ποτό την ημέρα για τη γυναίκα και 2 για τον άνδρα) απολαμβάνει τα οφέλη του ποτού: μειωμένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και καρδιακής προσβολής αλλά και μειωμένη πιθανότητα να παρουσιάσει διαβήτη. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν όταν συνδυάζονται με σωστή διατροφή και άσκηση.

Θερμίδες αλκοόλ

Το αλκοόλ δεν περιέχει λίπη περιέχει όμως θερμίδες, που μπορεί να ξεπεράσουν την ημερήσια ποσότητα θερμίδων που πρέπει να προσλαμβάνουμε για να διατηρούμε το βάρος μας.

Πάρτε μια ιδέα για τις θερμίδες των αγαπημένων σας ποτών:

1 μπουκάλι μπίρα: 135-145 θερμίδες

1 ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί: 70-80 θερμίδες

1 σφηνάκι τζιν, βότκα, ουίσκι: 97 θερμίδες

1 ποτήρι cosmopolitan: 140-145 θερμίδες

1 ποτήρι pinacolada: 260-265 θερμίδες

1 ποτήρι martini: 135 θερμίδες

Το αλκοόλ ανοίγει την όρεξη;

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το αλκοόλ μπορεί να ενθαρρύνει πραγματικά την όρεξη, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα “επικίνδυνο” όταν είστε σε ένα πάρτυ ή μια εκδήλωση όπου τα φαγητά και τα γλυκά αφθονούν. Το αλκοόλ θα σας ανοίξει την όρεξη και τελικά θα φάτε πολύ περισσότερο απ’ όσο θα τρώγατε εάν ήσασταν νηφάλια. Επίσης, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κάνει πιο δύσκολο να ακολουθήσετε μία σωστή διατροφή.

Hangover

Η επόμενη μέρα σας βρίσκει κουρασμένη, αφυδατωμένη και αδύναμη να ακολουθήσετε το πρόγραμμα σας, πόσο μάλλον να γυμναστείτε. Για να μη φτάσετε τον εαυτό σας σ’ αυτό το σημείο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Διατηρήστε τον έλεγχο του τι και πόσο πίνετε: Βρείτε πόσες θερμίδες έχει το αγαπημένο σας ποτό, κι αν τις θεωρείτε πολλές, αντικαταστήστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί για παράδειγμα.
  • Πίνετε νερό ανάμεσα στα ποτά σας: Ένα ποτήρι νερό ενδιάμεσα από το ποτό, σας βοηθά να πίνετε λιγότερο αλλά σας διατηρεί και ενυδατωμένες.
  • Αποδεχτείτε τις αδυναμίες σας: αν ξέρετε ότι θα πιείτε πολύ σε ένα πάρτυ, φροντίστε να φάτε πλήρες γεύμα, έτσι ο οργανισμός σας θα απορροφήσει ευκολότερο το αλκοόλ.
  • Ξανασκεφτείτε το refill: Μπορεί η βραδιά να επιβάλλει πολλά ποτά, αν όμως αποφύγετε τα refills, θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας γι’ αυτήν την επιλογή.
  • Αποφύγετε τα ποτά με πολλές θερμίδες: Τα κοκτέιλ που περιλαμβάνουν γλυκές και αλμυρές γεύσεις, συνήθως είναι και τα πιο παχυντικά. Το Long Island μπορεί να περιέχει μέχρι και 800 θερμίδες και η μαργαρίτα μέχρι και 700!

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b