MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Θέατρο Πέρα από τα Όρια 2009

Η Αττική Πολιτιστική Εταιρία παρουσιάζει το Θέατρο Πέρα από τα Όρια. Ο θεσμός που ξεκίνησε το Μάιο του 2005, δίνει ραντεβού και φέτος με το κοινό στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Μετά το «Σχολείο Γυναικών» του Μολιέρου με τον Daniel Auteuil στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Φεβρουάριο, συνέχεια έχουν οι… Πίτερ Μπρουκ, Σάμιουελ Μπέκετ, Bouffes du Nord, […]

Θέατρο Πέρα από τα Όρια 2009 - Monopoli.gr
author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η Αττική Πολιτιστική Εταιρία παρουσιάζει το Θέατρο Πέρα από τα Όρια. Ο θεσμός που ξεκίνησε το Μάιο του 2005, δίνει ραντεβού και φέτος με το κοινό στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Μετά το «Σχολείο Γυναικών» του Μολιέρου με τον Daniel Auteuil στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Φεβρουάριο, συνέχεια έχουν οι… Πίτερ Μπρουκ, Σάμιουελ Μπέκετ, Bouffes du Nord, Φραντς Κάφκα, Κάθριν Χάντερ, Young Vic!

Πιο συγκεκριμένα, η Αττική Πολιτιστική Εταιρία, σε συνεργασία με το Θέατρο Bouffes Du Nord (Παρίσι), παρουσιάζει στις 9, 10, 11 Μαΐου τα «Θραύσματα» (Fragments) του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπρουκ.
Το έργο αποτελεί μια σύνθεση τεσσάρων μονόπρακτων του Σάμιουελ Μπέκετ «Θέατρο Ι», «Νανούρισμα», «Πράξη Χωρίς Λόγια ΙΙ», «Πηγαινέλα» και «Ούτε» (ένα ολιγόστιχο ποίημα, γραμμένο το 1975 κατά παραγγελία της Όπερας της Ρώμης, όπου ο συνθέτης Morton Feldman κατάφερε να δημιουργήσει ένα έργο μοναδικό).

Σε συνεργασία με την Marie Helene Estienne
Με τους Hayley Carmichael, Marcello Magni, Khalifa Natour
Σχεδιασμός φωτισμών: Philippe Vialatte

Επίσης, στις 15, 16, 17 Μαΐου θα παρουσιαστεί ο «Πίθηκος του Κάφκα», ένα έργο βασισμένο στο έργο του Franz Kafka «Αναφορά στην Ακαδημία».
Η συγκεκριμένη παράσταση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 14 Μαρτίου 2009, είναι σε συνεργασία με το Θέατρο Young Vic του Λονδίνου.
Φυλακισμένος σ΄ ένα κλουβί, αναζητώντας απεγνωσμένα την ελευθερία του, ο πίθηκος του Κάφκα αποκαλύπτει πώς εξελίχθηκε σ΄ έναν θεατρίνο που περπατά, μιλά, φτύνει, καπνίζει και πίνει.
Ο Πίθηκος του Κάφκα είναι μια καινούρια διασκευή από τον βραβευμένο συγγραφέα Colin Teevan.

Με την Kathryn Hunter. Η Eλληνίδα ηθοποιός Κατερίνα Χατζηπατέρα με τα βραβεία Ολιβιέ και Σαίξπηρ κάνει τη μεγάλη επιτυχία στο Θεατρικό Λονδίνο.

Σκηνοθεσία: Walter Meierjohann, Διασκευή: Colin Teevan, Σκηνικά: Steffi Wurster, Κοστούμια: Richard Hudson, Φωτισμοί: Mike Gunning, Μουσική: Nikola Kodjabashia, Κίνηση: Ilan Reichel

Όλες οι παραστάσεις έχουν ελληνικούς υπέρτιτλους.

Προπώληση και κρατήσεις εισιτηρίων:
Θέατρο Δημήτρης Χορν, Τηλ. 2103612500
Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα: 2108108181
Κρατήσεις μέσω Internet : www.ellthea.gr
Στη Fnac και στο Public
Στην Τράπεζα Πειραιώς με μετρητά στα μηχανήματα easypay

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b