MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ευτυχισμένες Μέρες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένα από τα εμβληματικότερα έργα του θεάτρου του παραλόγου, τις «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμιουελ Μπέκτε, παρουσιάζει τη νέα σεζόν, ο Δημήτρης Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία, με πρωταγωνιστές την Αγλαΐα Παππά και τον Δημήτρη Μπίτο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί την Αγλαΐα Παππά και τον Δημήτρη Μπίτο σε ένα από τα εμβληματικότερα έργα του θεάτρου του παραλόγου, τις  «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε μία παράσταση που εξερευνά την ανθρώπινη απαντοχή και αποτίνει φόρο μνήμης στη σπουδαία ηθοποιό Χριστίνα Τσίγκου, στενή φίλη του ίδιου του Μπέκετ και άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ρόλο της Γουίνι.

Η παράσταση, μετά την πρεμιέρα της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου —σε συνεργασία του Θεάτρου Πορεία με τους Φίλους Φεστιβάλ Άνδρου ΑΜΚΕ— και την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αισχύλεια στην Ελευσίνα, στις 3 Σεπτεμβρίου, έρχεται στο Θέατρο Πορεία για έναν μόνο μήνα, από την 1η Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο επικεντρώνεται στη Γουίνι, μια γυναίκα που βρίσκεται θαμμένη μέχρι τη μέση της σε ένα έδαφος άνυδρο και ερημικό. Παρά ταύτα, η απόλυτη μπεκετική ηρωίδα παραμένει αισιόδοξη, προσκολλημένη στις καθημερινές της συνήθειες και τα αγαπημένα της αντικείμενα, υποδεικνύοντας τη ρουτίνα ως μέσο επιβίωσης. Στη συνέχεια, τη συναντούμε θαμμένη μέχρι τον λαιμό πλέον, και άρα ανίκανη να κινηθεί, αλλά χωρίς να παύει να μιλά, χωρίς να παύει να ελπίζει, παραδίδοντας μαθήματα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Η σκηνοθεσία και η ερμηνεία της Γουίνι εστιάζουν το ενδιαφέρον τους ακριβώς στο ακατάβλητο της ψυχής με το οποίο ο μεγάλος ιρλανδός οπλίζει την ηρωίδα του και της δίνει τη δύναμη να ανταπεξέρχεται στην αποξένωση, τη ματαιότητα της ύπαρξης, την έλλειψη ή τη δυσκολία επικοινωνίας. Ο λιτός χώρος γεμίζει από υπαρξιακή ένταση, η ακινησία και ο χρόνος που φτάνει στο τέλος του αποκαλύπτουν τη βαθιά φιλοσοφική διάσταση της ζωής. Το σκηνικό εστιάζει στην πρόσληψη της Γουίνι ως έργου τέχνης, αυτό το έργο τέχνης που είναι η ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ ο εσωτερικός της μονόλογος «εκ-τυλίσσεται» παράλληλα με τα ατμοσφαιρικά και αφαιρετικά ηχοτοπία του Φώτη Σιώτα, καθιστώντας την παράσταση μια ολιστική καλλιτεχνική εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Πορεία: Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο της νέας σεζόν – Early bird προσφορά12.09.2018

Ο Δημήτρης Τάρλοου, που καταπιάνεται σκηνοθετικά για πρώτη φορά με τον Σάμιουελ Μπέκετ και το θέατρο του παραλόγου, σημειώνει:

«Μαρίνα, νιώθω πολύ κουρασμένη. Έχω ανάγκη μερικές μέρες ξεκούρασης. Θα πάω στις Σπέτσες, στο ξενοδοχείο ενός φίλου». 

Με αυτά τα λόγια, η Χριστίνα Τσίγκου, το γένος Μαυροΐδη, –εκείνη, στην οποία ο Samuel Beckett είπε: «Σας θαυμάζω και σας ευχαριστώ που θελήσατε να παίξετε την Γουίνι»–, άφηνε στη μητέρα μου το δερμάτινο βαλιτσάκι της, αυτό που περιείχε όλες της τις σημειώσεις, την περούκα της, τα σκηνικά της μικροαντικείμενα από την παράσταση Ευτυχισμένες Μέρες. Λίγες μέρες αργότερα, η Μαρίνα Καραγάτση και ο Παντελής Βούλγαρης θα υποδέχονταν –οι δυο τους και μόνο (μαζί με έναν αστυφύλακα) – τη σωρό της εξαίρετης ηθοποιού στο λιμάνι του Πειραιά.

Πριν από ενάμιση χρόνο, φεύγοντας από τη ζωή, η Μαρίνα Καραγάτση μού άφησε κληρονομιά το καφέ βαλιτσάκι.

Η πρόσφατη συνάντησή μου με την Αγλαΐα Παππά ύστερα από δεκαετίες που τελειώσαμε μαζί τη Δραματική Σχολή του Εθνικού, ήρθε να κουμπώσει τα πάντα.

Η επιθυμία γεννά επιθυμία.

Η μνήμη, μνήμες, κι οι αισθήσεις, αισθήσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σάμιουελ Μπέκετ
Μετάφραση: Δημήτρης Τάρλοου, Αγλαΐα Παππά
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Αγλαΐα Παππά, Δημήτρης Μπίτος

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: A’ ζώνη: 24 ευρώ, Β’ ζώνη: 20 ευρώ, Γ’ ζώνη (μειωμένης ορατότητας): 16 ευρώ . Εκπτωτικά εισιτήρια: A’ ζώνη: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ*: 20 ευρώ. B’ ζώνη: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ*: 16 ευρώ. *Για τα εισιτήρια ΑμεΑ και για ομαδικές κρατήσεις, για τις οποίες ισχύουν ειδικές τιμές, είναι απαραίτητη η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου (210 8210991, 210 8210082, email: [email protected]). ** Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 1 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2026
Πληροφορίες: Προπώληση: poreiatheatre.com
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη έως Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αρίστη Τσέλου, Δήμητρα Κουτσοκώστα
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/eytyxismenes-meres/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5, Αθήνα, Πλατεία Βικτωρίας. Τηλέφωνο: 210 8210991, 210 8210082
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5 και Γ Σεπτεμβρίου 69
Απο 01/10/2026 εως 01/11/2026
Τετάρτη/Κυριακή: 20:00
Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θέατρα
Καρα-Cartoon: Το οικογενειακό σκιομιούζικαλ του Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
The Delivery Edition: Η ομάδα Ντουθ διασκευάζει το «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
VaginaHood: Επιστρέφει στο Shamone Club με το Vol. 2 και μοναδικές γυναικείες ιστορίες
ΘΕΑΤΡΟ
Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τα ψυχοσωματικά μου μέσα, από την ομάδα θεάτρου nunc για 2η χρονιά στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Το θέατρο ή τη ζωή σου: Ο Σταμάτης Φασουλής στον πιο προσωπικό του μονόλογο στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
Εθνικό: Έρχεται η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Έμπορος της Βενετίας: Ο Γιάννης Μπέζος αναμετράται με τον Σαίξπηρ στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Κώστα Καραφύλλη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Φάρσα» της Έρσης Σωτηροπούλου γίνεται για πρώτη φορά θεατρική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Βασίλης Μπισμπίκης – Λένα Κιτσοπούλου ξανά μαζί: Ο «Σωσμένος» επιστρέφει για 2η σεζόν στο Cartel