MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Κιάρα Ματρογιάννι: Η κόρη του Μαστρογιάννι στην Ελλάδα για ένα μουσικό υπερθέαμα στο Μέγαρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Κιάρα Μαστρογιάννι θα πρωταγωνιστήσει στο «Dream Requiem» που ετοιμάζει για το Μέγαρο Μουσικής ο εμβληματικός μουσικός Rufus Wainwright.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Update 12/03/2026:

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Λυκόφως” ενημερώνει ότι η συναυλία “Dream Requiem” του Rufus Wainwright δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω έκτακτου κωλύματος της παραγωγής.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο τηλ. 210-7282333 ή στο email [email protected] ώστε να δρομολογηθεί η επιστροφή των χρημάτων τους.

Η κόρη του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και της Κατρίν Ντενέβ, Chiara Mastroianni, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρωταγωνιστώντας στο μουσικό υπερθέαμα «Dream Requiem» που ετοιμάζει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο εμβληματικός καλλιτέχνης της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Rufus Wainwright, στις 22 Μαρτίου 2026 στις 20:30.

Το απόλυτο παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο, ο πολυσυζητημένος Καναδός Rufus Wainwright, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικούς της παγκόσμιας σκηνής, πολυσχιδής, εμβληματικός, ριζοσπάστης και επιδραστικός καλλιτέχνης με πολυάριθμα soundtracks ταινιών, συνθέσεις για όπερες και θέατρο σε όλο τον κόσμο και αναρίθμητη δισκογραφία, καταφθάνει στη χώρα μας με το νέο συμφωνικό του έργο «Dream Requiem».

Στο ρόλο της αφηγήτριας η διάσημη κινηματογραφική ηθοποιός Chiara Mastroianni, κόρη δύο εμβληματικών μορφών του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και της Κατρίν Ντενέβ.

Μαζί της επί σκηνής, σε ένα μουσικό υπερθέαμα 150 ερμηνευτών, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η χορωδία της ΕΡΤ και η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte.

Μια ιστορική μετάκληση που εξασφάλισε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

Για μια και μόνο βραδιά, 22 Μαρτίου 2026, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το έργο

Το Dream Requiem (2024) του διάσημου Καναδού τραγουδιστή και συνθέτη Rufus Wainwright αποτελεί μια σύγχρονη μουσική δημιουργία βασισμένη στην καθολική νεκρώσιμη ακολουθία. Ο Rufus Wainwright συνδυάζει τη λατινική λειτουργία του Ρέκβιεμ με αποσπάσματα από το ποίημα Darkness του Λόρδου Βύρωνα, γραμμένο το 1816, τη λεγόμενη «χρονιά χωρίς καλοκαίρι». Τότε, η έκρηξη του ηφαιστείου Ταμπόρα στην Ινδονησία σκίασε τον ουρανό και βύθισε την Ευρώπη σε μια ατμόσφαιρα υπαρξιακής αβεβαιότητας. Ο Rufus Wainwright αντιπαραβάλλει εκείνη τη σκοτεινή αίσθηση Αποκάλυψης με την εμπειρία της πρόσφατης πανδημίας, της απομόνωσης και του συλλογικού πένθους, τοποθετώντας την ανθρώπινη ανάγκη για αλληλεγγύη στην καρδιά του έργου του. Σε ένα μουσικό υπερθέαμα 150 ερμηνευτών επί σκηνής, ο συνθέτης δημιουργεί μια δραματική, πολυεπίπεδη και τολμηρή αφήγηση για το πώς οι κοινωνίες διαχειρίζονται το φόβο και την αναζήτηση νοήματος σε περιόδους κρίσης.

Την αφήγηση αναλαμβάνει η Chiara Mastroianni, συμμετέχει η υψίφωνος Caitlin Gotimer. Μουσική διεύθυνση: Mikko Franck.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μεσοτοιχίες: Επιπλέον ημερομηνίες για τη νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά στην Καβάλα
Μουσικά Νέα
H Νατάσα Θεοδωρίδου και η Δέσποινα Βανδή συναντιούνται για πρώτη φορά στην σκηνή του NOX
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Μουσικά Νέα
Λάκης Χαλκιάς: Σίγησε η σπουδαία φωνή του λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού
Cine News
Park your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ
Cine News
CineFIX #HEAT: Οι 2 νέες “καυτές” θερινές προβολές στην ταράτσα του ΕΜΣΤ
Επίκαιρα
Μέγαρα: Συγκλονιστικό βίντεο με άλογα να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #5: Θερινό Άνεσις, η πιο ήσυχη ταράτσα πάνω στην πιο ανήσυχη λεωφόρο
Εικαστικά
Ιόλη Τζανετάκη: Το θραύσμα είναι ένας τρόπος να σκεφτούμε τη σχέση μας με την ιστορία και τη μνήμη
Cine News
Ο Αύγουστος μπαίνει με Ted Lasso και Lioness: Τι αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Μουσικά Νέα
Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Μια δεκαετία μουσικών συναντήσεων