MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από προβολές και εργαστήρια μέχρι παγοδρόμιο, αυτά είναι όλα όσα μπορείς να κάνεις χωρίς πορτοφόλι αυτή την εβδομάδα, 15-19 Δεκεμβρίου.

ΚΠΙΣΝ_Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων_Polaris στους Πίδακες Νερού_φωτό Νίκος Καρανικόλας
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Προβολή της ταινίας «Κραυγή Γυναικών» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς», που επιμελούνται ο Σταμάτης Γκίκας, η Ίρις Κρητικού και ο Μάριος-Άγγελος Βουτσινάς, η Ελληνοαμερικανική Ένωση προβάλλει την ελληνική, δραματική ταινία του 1978, «Κραυγή Γυναικών». Σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, η ταινία είναι βασισμένη σε μια σύγχρονη διασκευή της “Μήδειας” του Ευριπίδη, που έκανε ο Μίνως Βολανάκης για το θέατρο. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι η Μελίνα Μερκούρη ως Μάγια. Πρωταγωνιστούν ακόμη η Ellen Burstyn, o Δημήτρης Παπαμιχαήλ, o Γιάννης Βόγλης, Ανδρέας Βουτσινάς, κι ο Κώστας Αρζόγλου. Μια Ελληνίδα ηθοποιός και διάσημη σταρ, η Μάγια, επιστρέφει στην πατρίδα της για να ερμηνεύσει μια σύγχρονη εκδοχή της τραγωδίας του Ευριπίδη «Μήδεια». Κατά την προετοιμασία της για τον ρόλο έχει υπόψη της την υπόθεση μιας Αμερικανίδας παιδοκτόνου, της Μπρέντα Κόλινς, η οποία σκότωσε στη Γλυφάδα τα τρία μικρά παιδιά της για να εκδικηθεί τον άπιστο άνδρα της και βρίσκεται σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές Κορυδαλλού. Προσεγγίζει την Κόλινς και σιγά- κερδίζει την εμπιστοσύνη της, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσει μια ουσιαστική σχέση μαζί της, όπου οι προσωπικότητες των δύο γυναικών συναντώνται, για τη βαθύτερη κατανόηση μιας τέτοιας πράξης, τόσο στο θέατρο όσο και στη ζωή. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Πριν την προβολή, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί από τους τρεις επιμελητές της έκθεσης ξενάγηση στις Γκαλερί, ανοιχτή για το κοινό.
Δευτέρα 15/12, 19:30
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Ελληνοαμερικανική Ένωση

Εργαστήρια για ενήλικες “Εμείς και ο κόσμος των παραμυθιών” στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) διοργανώνει αυτόνομα βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, για ενήλικες, στο Παιδικό Εργαστήρι της ΕΒΕ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα εργαστήρια βασίζονται σε επιλεγμένα εικονογραφημένα βιβλία της Δανειστικής Συλλογής της ΕΒΕ, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο δημιουργικής έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης μέσα από έναν κόσμο γεμάτο λέξεις, εικόνες και δημιουργία.
Τετάρτη 17/12, 18:00-20:00
Δήλωση συμμετοχής εδώ.
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Εργαστήρι ενηλίκων “Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο ευχών” από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το εργαστήρι “Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο ευχών” προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δημιουργήσουν το προσωπικό τους βιβλίο ευχών, με την καθοδήγηση του βιβλιοδέτη Κώστα Μπουντούρη. Αξιοποιώντας τη βιβλιοδετική τεχνική flag book, οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν λέξεις-έννοιες όπως χαρά, αποδοχή, ευγνωμοσύνη, κατανόηση, μοιράζομαι, προσπαθώ, εμπεριέχω κ.ά., για να δημιουργήσουν έναν οδηγό ελπίδας και συμπερίληψης που θα τους συντροφεύει στη γιορτή των Χριστουγέννων και στο ταξίδι της νέας χρονιάς!
Τετάρτη 17/12, 17:00
Απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 210 3418069, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00
Ιστορικό Αρχείο Πολ Ιδρ. Ομίλου Πειραιώς

“Η Γκαρσονιέρα” του Billy Wilder: Προβολή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της κλασικής κομεντί “Η Γκαρσονιέρα” (The Apartment, 1960) του Billy Wilder στο HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Υπόθεση: Ο υπάλληλος C.C. Baxter (Jack Lemmon) παραχωρεί το διαμέρισμά του σε ανώτερους συναδέλφους για τις παράνομες σχέσεις τους, με αντάλλαγμα επαγγελματική ανέλιξη. Η γνωριμία του με την Fran Kubelik (Shirley MacLaine) ανατρέπει τη διπλή ζωή του. Η ταινία έχει τιμηθεί με 5 Όσκαρ, μεταξύ αυτών Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας, και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φιλμ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.
Τετάρτη 17/12, 19:00
Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Ελληνοαμερικανική Ένωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει12.09.2018

Ατελείωτη διασκέδαση στο Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ

Έως τις 7 Ιανουαρίου, η πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη συνήθεια μικρών και μεγάλων μάς περιμένει στη βόρεια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ. Κάτω από τα λαμπερά φώτα και δίπλα στα εντυπωσιακά σιντριβάνια, η παγοπίστα μεταμορφώνεται σε έναν γιορτινό χώρο χαράς, παιχνιδιού και χειμερινής ξεγνοιασιάς — για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας στο πατινάζ. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά 10:00–22:00 (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), ενώ την Παρασκευή 19/12 και το Σάββατο 3/1 η τελευταία είσοδος θα πραγματοποιείται στις 18:40 λόγω των Ice Shows και των αθλητικών δράσεων της ΕΟΧΑ.
Καθημερινά, 10:00–22:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας και προεγγραφή εδώ

Το Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων και το Παγοδρόμιο στο ΚΠΙΣΝ

ΚΠΙΣΝ_Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων, Polaris στους Πίδακες Νερού_φωτό Νίκος Καρανικόλας

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα φαντασμαγορικό οικοσύστημα φωτός και ήχου. Φωτεινές πεταλούδες, αιωρούμενες πικραλίδες, ένα γιγάντιο πουλί, μια φάλαινα, ένα πολικό αστέρι συνθέτουν μια βιωματική περιήγηση όπου η τέχνη, η φύση και η τεχνολογία συναντιούνται μέσα στο φως. Παράλληλα, το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ επιστρέφει και φέτος και καλεί όλους τους πατινέρ, έμπειρους και μη, να χορέψουν στον πάγο ακούγοντας τις αγαπημένες τους χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Οι επισκέπτες βρίσκουν το Παγοδρόμιο, όπως πάντα, στη βόρεια όχθη του Καναλιού, όπου, εκτός από το πατινάζ, μπορούν να απολαύσουν το φωτισμένο υπερθέαμα του ΚΠΙΣΝ και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια, καθώς στροβιλίζονται με τα παγοπέδιλά τους.
Καθημερινά έως Τετάρτη 07/01
Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων 17:00-22:00, Παγοδρόμιο 10:00-22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Cine News
Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου
Εκδηλώσεις
Moonlight party στο Μουσείο Μαρία Κάλλας με τον Pan Pan
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας
Εκδηλώσεις
5 λόγοι να βγεις απόψε: Από τους Limp Bizkit έως το αφιέρωμα στον Άρβο Περτ στο Ηρώδειο
Εκδηλώσεις
Από τον Chris Isaak μέχρι το Athens Photo Festival - 9 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 13-14 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας
Εκδηλώσεις
Από τη «Λυσιστράτη» του Σταμάτη Κραουνάκη έως τις καλοκαιρινές συναυλίες Μαραβέγια και Πασχαλίδη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ «Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό!»: Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο