MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

30 Εισιτήρια: Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το νέο βιβλίο του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το 3ο βιβλίο του Παναγιώτη Παπαϊωάννου είναι μια συλλογή μουσικών διηγημάτων που διαβάζεται όπως παρακολουθείται μια ταινία του Ρόμπερτ Ώλτμαν, με πρωταγωνιστές που ζουν με όλο τους το είναι αξέχαστες συναυλιακές νύχτες του τελευταίου μισού αιώνα.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Δρ. Εγκληματολογίας, είναι για πάνω από τρεις δεκαετίες μάχιμος δικηγόρος στην Αθήνα και συγγραφέας με πλούσιο έργο σε βιβλία, έρευνες και άρθρα για το έγκλημα και τη δικαιοσύνη. Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια και στα media ως ειδικός, ενώ παράλληλα γράφει για επιστημονικά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα.

Λάτρης του ροκ και ενεργός συλλέκτης μουσικών εμπειριών, έχει μια συνεχή σχέση με τη ζωντανή μουσική. Μετά το “Dead Rockers Society” (2019) -μια σπονδή στους πεπτωκότες ήρωες του ροκ- και το “Σάμγουερ in ’80sland” (2022), επιστρέφει με το τρίτο του μη επιστημονικό βιβλίο το “30 Εισιτήρια” (χίλιες ζωές σε κάθε live), μια νέα συλλογή μουσικών διηγημάτων, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Δίαυλος.

Πόσες ζωές χωρούν σ’ ένα live;

Από το Σπόρτινγκ στη Νέα Φιλαδέλφεια και από τον Λυκαβηττό στη Μαλακάσσα… Πόσα όνειρα τράφηκαν περιμένοντας τη μουσική να έρθει στην πόλη; Πόσες πορείες άλλαξαν επειδή βρέθηκαν μπροστά σε μια σκηνή; Πόσες ματιές έγιναν πιο καθαρές και πόσες αποφάσεις πάρθηκαν με το τραγούδι, με όλη τη δύναμη της φωνής, ενός ρεφραίν; Πόσες ζωές χωρούν σ’ ένα live;

Το βιβλίο καλύπτει πάνω από 4 δεκαετίες μουσικών περιπλανήσεων, από τις αρχές των ’80ς μέχρι τις πρόσφατες ροκ συναυλίες στο Ηρώδειο, θυμίζοντάς μας 30 ιστορικές συναυλίες που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη γενιά και που ζωντανεύουν ξανά μέσα από προσωπικές ιστορίες διαφορετικών πρωταγωνιστών που τις έζησαν με όλο τους το είναι.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου 30 Εισιτήρια” (χίλιες ζωές σε κάθε live) στην Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Hard Rock Cafe Athens (Ανδριανού 52) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Βιβλία
Σχετικά Θέματα
Βιβλία
ΜΙΕΤ: Παρουσίαση του βιβλίου «Στο Μάτι του Κυκλώνα» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Βιβλία
Η φαντασία κυκλώνει τον κόσμο: Το πλήρες πρόγραμμα της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Πάτρας
Βιβλία
Πώς μοιάζει ένα Book Sleepover; Όταν κοιμηθήκαμε παρέα με τον Fitzek (περίπου)
Βιβλία
Ο μαραθώνιος μιας τελειομανούς: Το νέο βιβλίο της Ισμήνης Λιναρδάκη από τις εκδόσεις «Γραφή»
Βιβλία
«Άνισα ενωμένοι»: Ο Steffen Mau παρουσιάζει το βιβλίο του στην Ελλάδα
Βιβλία
Θανασάρας και Βωβίτο: Μια αποστολή στο Φεγγάρι για μικρούς αναγνώστες
Βιβλία
To Athens Art Book Fair 2026: Local Edition έρχεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Βιβλία
Νόμπελ Λογοτεχνίας 2026: Μεγάλη νικήτρια του βραβείου η Αν Κάρσον
Βιβλία
Πώς φτιάχνεται ένας ήρωας; Ο Αλέκος Παναγούλης και η μνήμη του
Βιβλία
Πάτρα: Πρεμιέρα για την 1η Διεθνή Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
Βιβλία
Συγγραφείς, βιβλία, ιδέες: Ο Julian Barnes στο Μέγαρο
Βιβλία
Η Γερμανίδα συγγραφέας Άννα Ρούε στην Ελλάδα