MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
11
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιώργος Λάνθιμος: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα “μικρό διάλειμμα” μετά το Bugonia

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Έλληνας σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται προσωρινά από τον κινηματογράφο, μετά την τελευταία ταινία του.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και το cast του Poor Things στις Χρυσές Σφαίρες
Ο Γιώργος Λάνθιμος και το cast του Poor Things στις Χρυσές Σφαίρες
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Όσο η ανυπομονησία για την κυκλοφορία της νέας του ταινίας, Bugonia, βρίσκεται στα ύψη, ο Γιώργος Λάνθιμος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τη σκηνοθεσία.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Collider ότι η συνεχόμενη παραγωγή των τριών τελευταίων ταινιών του — Poor Things, Kinds of Kindness και η επερχόμενη Bugonia — τον έχει εξαντλήσει.

Ο Λάνθιμος δήλωσε συγκεκριμένα ότι «έχει εξαντληθεί» και ως εκ τούτου σκοπεύει να απομακρυνθεί από την κινηματογραφική παραγωγή για ένα διάστημα. «Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι πια. Είναι λάθος. Νομίζω ότι χρειάζομαι ένα διάλειμμα… Το έχω ξαναπεί, αλλά αυτή τη φορά το εννοώ», σχολίασε.

«Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα. Αποφασίζω ποια ταινία θα γυρίσω κάθε φορά που ένα σενάριο είναι έτοιμο, οπότε όταν είναι έτοιμο και έχουμε δουλέψει πάνω σε κάτι για τόσο καιρό, είναι κρίμα να το αφήσουμε εκεί και να περιμένουμε. Οπότε, σχεδόν αναγκάζω τον εαυτό μου να βρω το χρόνο να το κάνω αμέσως μετά την ολοκλήρωση ενός έργου. Όπως γυρίσαμε το Kinds of Kindness κατά τη διάρκεια της πολύ μακράς περιόδου των οπτικών εφέ στο Poor Things, έτσι ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στη συνέχεια, το Bugonia, το είχα διαβάσει τρία χρόνια πριν και δουλέψαμε λίγο με τον Will στο σενάριο, οπότε ένιωθα ότι ήταν έτοιμο και απλά θέλαμε να βγούμε και να το γυρίσουμε. Έτσι, βρίσκεις τη θέληση και τη δύναμη, αλλά σε κάποιο σημείο εξαντλούνται. Είμαστε σε αυτό το σημείο».

Το Bugonia είναι η ένατη ταινία μεγάλου μήκους του Λάνθιμου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Έμμα Στόουν, ο Τζέσι Πλέμονς, ο Σταύρος Χαλκιάς, ο Έινταν Ντελμπις και η Αλίσια Σίλβερστοουν.

Η Bugonia έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του 82ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ ελληνική πρεμιέρα της πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθηνών «Νύχτες Πρεμιέρας» και η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου, σε διανομή της Tanweer.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Στον Θρόνο του Ξέρξη»: Πού μπορείς να δεις την ταινία με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Cine News
Το Micro μ Festival μεγαλώνει και ταξιδεύει τις προβολές του σε Ελλάδα και Ευρώπη
Cine News
Queer Con 3: Η μεγάλη γιορτή της queer τέχνης και ορατότητας έρχεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Cine News
IMDb: Αντικατέστησε τη λέξη «Ισραήλ» με τον όρο «Παλαιστινιακά Εδάφη»
Cine News
A Genderfluid World: Στο Φεστιβάλ Τιράνων το ντοκιμαντέρ για τη μόδα πέρα από τα έμφυλα στερεότυπα
Cine News
Το Σόι σου: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στον Alpha
Cine News
Ριφιφί: Πότε κάνει πρεμιέρα η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια στην τηλεόραση
Cine News
The Deer Film Club: Όσα θα δούμε στο film club του Kino Athens τον Σεπτέμβριο
Cine News
Μπαμπά, σ’ αγαπώ – β’ κύκλος: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στον Alpha
Cine News
Κανακάρα: Η νέα σειρά εποχής του MEGA μάς ταξιδεύει στα Δωδεκάνησα της δεκαετίας του ’50
Cine News
Η «Σπασμένη Φλέβα» η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας για το βραβείο Όσκαρ
Cine News
«Κάμπινγκ»: Στον «αέρα» το πρώτο μεγάλο trailer της κωμικής σειράς