MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ένας σύγχρονος “Κουρέας της Σεβίλλης” στο Θέατρο Πορεία

Ο «Κουρέας της Σεβίλλης», σε σύγχρονη σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία δίνοντας νέα πνοή στον διαχρονικό ήρωα.

Monopoli Team

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης», μια παράσταση πολυθέαμα για παιδιά, σε σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη και χορογραφία-κινησιολογία της Σοφίας Σπυράτου, ανεβαίνει από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 στο Θέατρο Πορεία. Μια ευφάνταστη προσαρμογή για παιδιά, που βασίζεται στην πασίγνωστη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε διασκευή του κλασικού έργου του Μπωμαρσαί.

Ειδική προσφορά early bird 8 ευρώ, για τις 10 πρώτες μέρες της προπώλησης, για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Μία παράσταση-εμπειρία που συνδυάζει την κλασική κωμωδία με τα πιο μαγευτικά αποσπάσματα από πασίγνωστες μελωδίες της όπερας δοσμένες με προσιτό και διασκεδαστικό τρόπο.

Η ταλαντούχα (συγγραφέας-ηθοποιός-σκηνοθέτις) Χλόη Μάντζαρη, μετά την επιτυχημένη «Ροσσινιάδα» για παιδιά, συνεχίζει τη γόνιμη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Λυκόφως και το ποιοτικό θέατρο Πορεία υπογράφοντας μια νέα διασκευή για παιδιά με έντονα διαδραστικά στοιχεία, σχεδιάζοντας μια παράσταση γεμάτη ζωντάνια.

Η σημαντική συνεργασία με την πολύπειρη Σοφία Σπυράτου εμπλουτίζει την παράσταση με μια ευφάνταστη χορογραφία και κινησιολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Πορεία: Προσφορά προπώλησης – Όλες οι παραστάσεις με €1212.09.2018

Ζωντανά επί σκηνής απολαμβάνουμε αγαπημένες μελωδίες από τους χαρισματικούς μουσικούς- ηθοποιούς-ερμηνευτές, με εκπαίδευση στο λυρικό τραγούδι, οι οποίοι ενσαρκώνουν μοναδικά τους ρόλους, τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο, κιθάρα και ukulele με εντυπωσιακή δεξιότητα.

Μια παράσταση που συνδυάζει στοιχεία commedia dell’ arte, αυτοσχεδιασμούς, υπέροχα κοστούμια, χορευτικά και θεαματικά ακροβατικά! Τα εμβόλιμα «στοιχεία όπερας» στη θεατρική διασκευή, έξυπνα δοσμένα, διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους θεατές- ακόμα και όσους δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ όπερα!

Μια παιδική παράσταση που μιλά στην καρδιά

Τα παιδιά θα λατρέψουν τους πολύχρωμους χαρακτήρες-και κυρίως τον πολυμήχανο κουρέα Φίγκαρο.

Ο Φίγκαρο μπλέκει σε απίθανες κωμικές περιπέτειες όταν προσπαθεί να βοηθήσει τον κώμη Αλμαβίβα να κερδίσει την καρδιά της όμορφης Ροζίνας. Ο δρόμος όμως δεν είναι εύκολος, αφού ο αυστηρός κηδεμόνας της, Μπάρτολο έχει άλλα σχέδια. Η ιστορία κυλάει γρήγορα, με χιούμορ, μεταμφιέσεις, παρεξηγήσεις και έξυπνα «κόλπα». Και στο τέλος; Η αγάπη-όπως πάντα-βρίσκει τον τρόπο να νικήσει!

Η παράσταση μεταφέρει σημαντικά μηνύματα: Να είσαι ο εαυτός σου, Να σέβεσαι τη διαφορετικότητα, Να πιστεύεις στη φιλία, την καλοσύνη και τη συνεργασία Και έτσι ο κόσμος θα γίνει πραγματικά καλύτερος.

Μια παράσταση που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και τα προσκαλεί να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της όπερας και του θεάτρου με τρόπο ευχάριστο, κατανοητό και αξέχαστο.

Η παράσταση είναι ιδανική για ηλικίες από 5 εώς 105 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη

Κοστούμια: Χλόη Μάντζαρη και Δήμητρα Καίσαρη
Μουσική: Ροσσίνι (αποσπάσματα-διασκευές) και χορευτικές αναγεννησιακές μελωδίες
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Παίζουν: Δημήτρης Kουρούμπαλης/Γιώργος Νούσης: Φίγκαρο, Γιάννη Σμέρος: Μπάρτολο, Μαρία Κατριβέση: Ροζίνα, Ηλίας Μανιατόπουλος: Κόμης Αλμαβίβα, Μαρίνος Γαλατσινός: Μπαζίλιο (και κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο), Φοίβος Ζήτης: Συμβολαιογράφος (και κιθάρα, ukulele)

Διάρκεια: 75’
Τιμές Εισιτηρίων: Early bird: 8€ , Γενική είσοδος: 14 € & 12€, Ομαδικά: 10 €
Διάρκεια Παραστάσεων: 26 Οκτωβρίου- 29 Μαρτίου 2026
Πληροφορίες: ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210-8658902, 210-8674657, 210-8665144 (Δευτ-Παρ 9.30-16.30) ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.30πμ
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/o-koureas-tis-sevillis-theatro-poreia/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Πορεία Τρικόρφων 3, Αθήνα & Τηλ. 2108210991
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Θέατρο Πορεία
Απο 26/10/2025 εως 29/03/2026
Τρικόρφων 3-5 και Γ Σεπτεμβρίου 69
Κυριακή: 11:30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης
Θεατρικά Νέα
Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
ΘΕΑΤΡΟ
Cow | Deer: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Royal Court Theatre
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ιστορία της Μαρί, του Ζωρζ Μπρασσάι στο Θέατρο Εκστάν
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Ζωντανοί, του Γιώρκου Ονησιφόρου στο H.ug
ΘΕΑΤΡΟ
Οδοιπορικό στη Σατίλα: Το πρώτο θεατρικό σκίτσο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού στο Θέατρο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Ναι Μεν, Αλλά…: Η νέα stand up παράσταση του Βαγγέλη Μουλαρά στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση
ΘΕΑΤΡΟ
Το wine bar «Taniko» επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Αγάπη-Πίστη-Ελπίδα, του Έντεν Φον Χόρβατ σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου στο θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Μάστερ και Μαργαρίτα, από την ομάδα “κι όμΩς κινείται” στο Θέατρο Ροές με δύο σουρεαλιστικές παραστάσεις
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Σώμα: Μια σόλο χοροθεατρική σκηνική σύνθεση της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Rabbithole
Θεατρικά Νέα
Ο Φωκάς Ευαγγελινός ανεβάζει την «Αλεξάνδρεια» στο Παλλάς