MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
06
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Δαίδαλος και Ίκαρος: Η Pop-Up παράσταση επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η πρωτοποριακή παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» της ομάδας Αφού επιστρέφει γεμάτη φαντασία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους θεατές.

Monopoli Team

Η πρώτη χάρτινη Pop-Up παράσταση, «Δαίδαλος και Ίκαρος», που κέρδισε μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει για να συναντήσει παλιούς και νέους θεατές σε ένα ξεχωριστό ταξίδι γεμάτο φαντασία και εικαστικότητα. Η ομάδα Αφού, κλείνοντας 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας, με αμέτρητες παραστάσεις σε θέατρα, σχολεία, μουσεία και συμμετοχές σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, ξαναφέρνει στη σκηνή την αγαπημένη παράσταση για παιδιά και οικογενειακό κοινό, αυτή τη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η πρεμιέρα είναι στις 25 Οκτωβρίου.

Η δημιουργός Δήμητρα Πεμούση ζωντανεύει τον γνωστό σε όλους μας μύθο μέσα από ένα χάρτινο τρισδιάστατο κουκλοθέατρο που βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η ιστορία του πολυμήχανου εφευρέτη, παρουσιάζεται μέσα από εναλλασσόμενες σκηνές, τρισδιάστατες κατασκευές, κινούμενο πανόραμα-τεχνική crankie scroll, κούκλες και αντικείμενα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές Origami και Kirigami. Το ιδιαίτερο εικαστικό σύμπαν συμπληρώνεται από ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και μουσικές και ηχητικές μεταμορφώσεις, δημιουργώντας ένα μοναδικό, ονειρικό θέαμα, που μας ταξιδεύει σε κόσμους και ιστορίες μυθολογικές.

Η παράσταση δε μένει μόνο στο πιο γνωστό κομμάτι του μύθου, που αφορά την απόδραση του Δαίδαλου και του Ίκαρου από το παλάτι του βασιλιά Μίνωα στην Κρήτη, αλλά ξετυλίγει ολόκληρο τον μύθο του εφευρέτη της αγαλματοποιίας, του αρχιτέκτονα και άγρυπνου τεχνίτη. Έτσι, αρχικά μας μεταφέρει στο εργαστήρι του Δαίδαλου στην Αρχαία Αθήνα, από εκεί στο παλάτι του Μίνωα, όπου δημιούργησε τον λαβύρινθο, και στη συνέχεια στη Σικελία του βασιλιά Κώκαλου.

Μέσα από το ταξίδι αυτό, η ομάδα μιλάει για την ευγενή ανάγκη του ανθρώπου να ανυψωθεί, να εξελιχθεί και να κατακτήσει νέες κορυφές. Παράλληλα όμως, αναδεικνύει ζητήματα διαχρονικά και πανανθρώπινα, που παραμένουν επίκαιρα και αφορούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, όπως η εξορία, η ελευθερία και η ζωή σε ξένο τόπο.

Η παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» ξεκίνησε την πορεία της το καλοκαίρι του 2021, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, όπου παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός», υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, σε εκτέλεση παραγωγής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και με την υποστήριξη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στη συνέχεια, οι παραστάσεις συνεχίστηκαν με ασταμάτητα sold out στο Θέατρο Αλκμήνη (Οκτώβριος 2022- Φεβρουάριος 2023) και ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης παιδικής παράστασης το 2023 από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Πεμούση

Σκηνικά: Παύλος Νικολακόπουλος
Μουσική: Μανώλης Μανουσάκης
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Κώστας Κωστόπουλος
Χορογραφία: Ιωάννα Βασιλακοπούλου

Παίζουν: Δήμητρα Πεμούση, Ήβη Ναθαναήλ-Αναγνώστη

Διάρκεια: 60' (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Προσφορά early bird έως τις 15 Οκτωβρίου: 9€
Σενάριο: ομάδα Αφού
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτήριων στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 12:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/mcf-daidalos-kai-ikaros/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 2103418550
Φωτογραφίες: Κ. Κωστόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Ταύρος
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Απο 25/10/2025 εως 03/01/2026
Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας)
Σάββατο: 12:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Fool in the Full Moon: Ο Donald Kitt για ένα «ταξίδι φαντασίας» στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Aπόρρητο, του Ivan Vyrypaev σε σκηνοθεσία της Ταμίλλα Κουλίεβα ξανά στο Θέατρο Διάνα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Λέξεις των Άλλων, του Μάνου Θηραίου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Θέατρο Άβατον
ΘΕΑΤΡΟ
Λαίδη Μάκβεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αθανίτη για 3η χρονιά στο Θέατρο Βαφείο
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Μεθυσμένοι, του Ivan Vyrypaev στο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κατσαρίδα Κ., από τους Σοφία Καζαντζιάν και Μάριο Ιορδάνου στο Θέατρο Αργώ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Συνάντηση, του Stephen Belber σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη στο Θέατρο Μουσούρη
Θεατρικά Νέα
Οιδίπους: Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πουπουλένιος, του Μάρτιν ΜακΝτόνα για 2ο χρόνο στο Σύγχρονο Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ζιζέλ, από το μπαλέτο και την ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο
Δραστηριότητες
«Σταχτοπούτα, 50 χρόνια μετά», από την ομάδα Glaza στο Θέατρο Ακροπόλ
ΘΕΑΤΡΟ
Το “Υπόγειο” του Φ. Ντοστογιέφσκι για 2η χρονιά στο Θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής