Οιδίπους: Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά σε καλοκαιρινή περιοδεία
Ο συγκλονιστικός «Οιδίπους» του Γιάννη Χουβαρδά παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι σε επιλεγμένες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, τις οποίες χειροκρότησαν όρθιοι περισσότεροι από 17.000 θεατές, ο συγκλονιστικός «Οιδίπους» του Γιάννη Χουβαρδά έρχεται φέτος το καλοκαίρι σε επιλεγμένες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια συνεχούς επαγγελματικής παρουσίας στο θέατρο, ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς μεταφράζει και σκηνοθετεί τον «Οιδίποδα Τύραννο» και τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» σε μια ενιαία παράσταση, και μάλιστα ως ένα έργο.

Μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών και συντελεστών, κάτω από την καθοδήγηση του έμπειρου Έλληνα σκηνοθέτη, και με ζωντανή μουσική, θα αφηγηθούν την συγκλονιστική ιστορία του Οιδίποδα ξεκινώντας από το τέλος και πηγαίνοντας πίσω προς την αρχή του κακού. Ο Οιδίπους και όλοι οι στενοί του συγγενείς, φτάνουν -όπως περιγράφεται στον «Οιδίποδα επί Κολωνώ»- σε έναν τόπο μυστηρίου διάσπαρτο με ταφικά μνημεία, για να γνωρίσουν μέσω θεϊκής αποκάλυψης τα ιερά απόκρυφα που θα τους δώσουν την γνώση γιατί έζησαν μια τόσο βασανισμένη ζωή. Στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα πρόσωπα αναβιώνουν -μαζί με τον ίδιο τον Οιδίποδα- τις βασικές σκηνές από τον «Οιδίποδα Τύραννο» και περνούν μέσα από τις διαδικασίες προσέγγισης του θεϊκού πνεύματος όπως δίνεται στον «Επί Κολωνώ», μέχρι την τελική ανύψωση και ανάληψη του Οιδίποδα στους ουρανούς.
Τα δύο έργα -πολύ διαφορετικά σε δραματουργική σύλληψη και ύφος και γραμμένα με μεγάλη χρονική απόσταση το ένα από το άλλο- είναι αναγνωρίσιμα στην διάρκεια της παράστασης, αποδίδοντας αρμονικά την αίσθηση μιας ενιαίας ιστορίας, πιστή στο πνεύμα του κορυφαίου αρχαίου μας τραγικού ποιητή Σοφοκλή.
- 31 Ιουλίου: Λάρισα – Κηποθέατρο Αλκαζάρ
- 1 Αυγούστου: Βόλος – Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας
- 4 Αυγούστου: Καλαμάτα – Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας
- 5 Αυγούστου: Ολυμπία – Θέατρο Φλόκα
- 1 και 2 Σεπτεμβρίου: Παπάγου – Κηποθέατρο Παπάγου
- 4 και 5 Σεπτεμβρίου: Θεσσαλονίκη – Θέατρο Δάσους
- 8 Σεπτεμβρίου: Πετρούπολη – Θέατρο Πέτρας
- 9 και 13 Σεπτεμβρίου: Ωδείο Ηρώδου Αττικού
- 17 Σεπτεμβρίου – Θέατρο Βράχων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


- Αθήνα