MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ίδρυμα Γουλανδρή: Τιμά τη μνήμη των ιδρυτών του με ένα εντυπωσιακό πορτραίτο στην ταράτσα του Μουσείου στην Αθήνα

Ένα εντυπωσιακό πορτραίτο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, φιλοτεχνημένο από τον βραβευμένο καλλιτέχνη Ιάσονα Μέγκουλα (Cacao Rocks), κοσμεί την ταράτσα του Ιδρύματος Γουλανδρή, στην Αθήνα, με αφορμή τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Μουσείου.

Ίδρυμα Γουλανδρή
Monopoli Team

Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων λειτουργίας του Μουσείου του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη και το όραμα των ιδρυτών του με έναν ξεχωριστό τρόπο: την ανάθεση του πορτραίτου τους στον βραβευμένο καλλιτέχνη Ιάσονα Μέγκουλα, γνωστό στον χώρο της street art ως Cacao Rocks.

Ο Cacao Rocks φιλοτέχνησε ένα εντυπωσιακό πορτραίτο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, το οποίο πλέον κοσμεί τον εξωτερικό τοίχο της Ταράτσας του Νεοκλασικού Κτηρίου του Μουσείου, στον τρίτο όροφο. Με φόντο την Ακρόπολη, το έργο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση από την Πρόεδρο  του Δ.Σ. Fleurette Καραδόντη και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

«Θέλαμε να έχουμε τους ιδρυτές μας, τον Βασίλη και την Ελίζα, εδώ μαζί μας», δήλωσε η Fleurette Καραδόντη. «Βρήκαμε λοιπόν τον Ιάσονα, τον Cacao, ο οποίος είναι βαθιά Ελληνικός, είναι αυθεντικός και έχει φρέσκια ματιά. Εκπροσωπεί την επόμενη γενιά, την ελπίδα μας, και με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας παρουσιάζουμε το έργο αυτό».

Ο Ιάσονας Μέγκουλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και ξεκίνησε να ασχολείται με την street art ήδη από την ηλικία των 14 ετών. Βραβευμένος και πολυσχιδής, συνδυάζει την street art με τη ζωγραφική, την video art και άλλες μορφές σύγχρονης έκφρασης. Τα έργα του φιλοξενούνται σε δημόσιους χώρους και έχουν επίσης παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία, ιδρύματα και γκαλερί, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Ίδρυμα Χατζηγάκη στηρίζει το Δημοτικό Σχολείο Τελένδου με μία καλλιτεχνική παρέμβαση-σταθμό12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Πώς ένα ύφασμα κουβαλά πάνω του την ιστορία των γυναικών
Δραστηριότητες
Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα οικοσυστήματα μέσα από μια νέα δράση
Εικαστικά
Το Βρετανικό Μουσείο αφαιρεί τη λέξη «Παλαιστίνη» από επιγραφές εκθεμάτων
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και οικογένειες
Εικαστικά
«17 Κήποι» στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Εικαστικά
Λούβρο: Ζημιές στην πτέρυγα Denon από διαρροή νερού
Εικαστικά
Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής
Εικαστικά
«Η δύναμη του φανταστικού» από τον Μιχάλη Αρφαρά στη γκαλερί Έκφραση
Art & Culture
«Μια γραμμή κύμα»: Αναδρομική Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Η μεγαλύτερη έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λάνθιμου κάνει πρεμιέρα στη Στέγη
Εικαστικά
Χαμηλός Φωτισμός: Έκθεση της Κέλλυς Μοίρα και του Μιχάλη Οικονόμου