MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Νέες ταυτότητες και Προσωπικός Αριθμός- Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο διοικητής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος ανέλυσε το πρωί της Δευτέρας (5/5) όσα ισχύουν για τον Προσωπικό Αριθμό του πολίτη και τις δυνατότητες που αποκτούν οι πολίτες.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ηλεκτρονική χορήγηση του Προσωπικού Αριθμού στους πολίτες θα γίνεται από τον Μάιο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myInfo, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δηλαδή, πριν από την έκδοση της νέας ταυτότητας οι πολίτες θα πρέπει να αποκτήσουν τον ΠΑ μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας myinfo στο Gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετακόμιση: Πώς επιλέγουμε τόπο κατοικίας ανάλογα με τις προτεραιότητες στη ζωή12.09.2018

Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Ο διοικητής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μίλησε για το θέμα στο MEGA: «Τον Μάιο ο Προσωπικός Αριθμός θα έρθει και θα λύσει προβλήματα δεκαετιών που έχουμε στην χώρα μας. αυτό που κάνει είναι το εξής: δίνει την δυνατότητα, ο πολίτης που προσέρχεται σε κάποια υπηρεσία και χρειάζεται να θυμάται για τον εαυτό του και την οικογένειά του πολλούς αριθμούς, να έχει μόνο έναν αριθμό που να μπορεί να εξυπηρετείται και να θυμάται. Άρα, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ δεν χρειάζεται να θυμάται ο πολίτης προκειμένου να εξυπηρετείται. Θα έχει 12 ψηφία, από τα οποία θα είναι τα 9 ο ΑΦΜ και άλλα 3 που θα μπαίνουν ως πρόθεμα και τα δύο εξ αυτών θα τα επιλέγει ο πολίτης. Θα είναι ένας απόλυτα προσωπικός αριθμός», είπε αρχικά.

«Το πώς θα γίνονται οι διαδικασίες εσωτερικά του Δημοσίου, δεν αλλάζει κάτι. Δεν θα καταργηθούν οι υπόλοιποι αριθμοί. Ο καθένας ταιριάζει στον σκοπό της κάθε υπηρεσίας. Ο πολίτης θα μπει σε μία πλατφόρμα και θα μπορεί να δει τα στοιχεία του και να δει τους κωδικούς που έχει στα λοιπά συστήματα. και να δείξει ότι αυτοί είναι οι αριθμοί που χρησιμοποιήσει και οι κωδικοί και απλώς να επιβεβαιώσει τα στοιχεία. Από τότε θα έχουμε τα στοιχεία του πολίτη που θα είναι επιβεβαιωμένα, και εν συνεχεία: Πρώτον, με αυτό θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε όλα τα λάθη που υπάρχουν στα συστήματα του δημοσίου πχ κάποια ορθογραφικά λάθη ή ονόματα που δεν έχουν αναφερθεί ή ξενικά ονόματα. Άρα πρέπει πρώτα να μπούμε σε αυτή την πλατφόρμα myInfo.gov.gr και να τσεκάρουμε στοιχεία αναλυτικά και κωδικούς και να διορθώσουμε αν υπάρχουν λάθη και μετά να τα επιβεβαιώσουμε», συνέχισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα στο reporter.gr. 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Όταν οι Ναζί προχώρησαν στη μεγαλύτερη κλοπή έργων τέχνης στην ιστορία
Επίκαιρα
Bella Ciao #52: «The Orange Plague» – Στην πλάτη του αυτοκράτορα
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε στην Κυψέλη το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής και Ακουστικών Βαρηκοΐας στην Ελλάδα
Αφιέρωμα
30 Xρόνια Monopoli: Όσα ζήσαμε, όσα μοιραστήκαμε
Εκδηλώσεις
Συνέδριο για το θέατρο της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
The Ellinikon: Πράσινο, πολιτισμός και νέες εμπειρίες στην πόλη του μέλλοντος
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Πλάκα: Κατέρρευσε παλιό κτίριο μετά από έκρηξη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα