MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Η Λέλα και η Λέλα: Το νέο έργο του Ανδρέα Στάικου έρχεται στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Το νέο θεατρικό έργο του «Ανδρέα Στάικου », Η Λέλα και η Λέλα», μια υπαρξιακή κωμωδία-παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα σε δύο γυναίκες, κάνει πρεμιέρα, αυτόν τον Μάιο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Monopoli Team

Μια υπαρξιακή κωμωδία για τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα σε δύο γυναίκες είναι το νέο θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 8 Μαΐου και για 12 μόνο παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο

Από τους πιο αξιόλογους θεατρικούς συγγραφείς της χώρας, σπουδαίος μεταφραστής και πεζογράφος, ο Ανδρέας Στάικος γράφει και σκηνοθετεί το έργο «Η Λέλα και η Λέλα», ακολουθώντας τη δική του ιδιότυπη θεατρική γραφή.

Αποτέλεσμα της δυναμικής των προβών, τόσο το κείμενο όσο και η σκηνοθεσία, δημιουργούν ένα δικό τους θεατρικό σύμπαν, στο οποίο η σκηνοθεσία γεννά τη γραφή και η γραφή τη σκηνοθεσία.

Μια παράξενη αγγελία εργασίας από μια εκκεντρική γυναίκα και μια επεισοδιακή συνέντευξη οδηγούν στην πρόσληψη μιας φαινομενικά αθώας, νεαρής κοπέλας για να ασκήσει το επάγγελμα …της Λέλας. Μέσα σε σχέσεις που αγγίζουν τα όρια της εξάρτησης και της αλλοτρίωσης, οι ρόλοι αντιστρέφονται και το ψέμα αναδεικνύεται ως η μοναδική αλήθεια. «Η Λέλα και η Λέλα» μπαίνουν τότε στο ατέρμονο παιχνίδι της ζωής και της ύπαρξης.

Η παράσταση φιλοξενείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30.

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ανδρέας Στάικος: ο σκηνοθέτης της γραφής»

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κινηματογράφου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ανδρέας Στάικος: ο σκηνοθέτης της γραφής», για τον τρόπο που ο σημαντικός θεατρικός συγγραφέας γράφει τα έργα του: Η δημιουργία ενός θεατρικού έργου μέσα από τη διαδικασία της πρόβας με την καίρια και αναπόδραστη συμβολή του ηθοποιού.  Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από την Εμμανουέλα Κοντογιώργου και επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ το 2021. Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια: 60 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σκύλα, του Georges de la Fouchardiere στο Θέατρο Αλκμήνη12.09.2018

Σημείωμα συγγραφέα-σκηνοθέτη

«Δύο γυναίκες, δύο διαφορετικοί κόσμοι. Αντιθετικές εκκινήσεις σε μία ατέρμονη αναζήτηση ταυτότητας και ύφους. Η τύχη τις βρίσκει αντιμέτωπες σε ένα επίσης ατέρμον, οδυνηρό όσο και διασκεδαστικό παιχνίδι εξουσίας που αγγίζει την εξάρτηση, την αποβολή των ταυτοτήτων, την αλλοτρίωση, έως ότου οι όροι του παιχνιδιού αντιστρέφονται.

Στο μικρό τους δωμάτιο χώρεσαν τη φύση, τον χρόνο, το σύμπαν ολόκληρο. Το μικρό τους δωμάτιο είναι η σκηνή τους, η σκηνή της διασκέδασης, της φθοράς, της αντίθεσης και της πλήρους ταύτισης. Γεμίζουν με παιχνίδι το σύντομο και ακατανόητο κενό της ζωής τους, παιχνίδι μέχρι θανάτου».  Ανδρέας Στάικος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ανδρέας Στάικος
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Στάικος

Σκηνικά: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος
Μουσική: Νίκος Ξυδάκης
Φωτισμοί: Χάρης Δάλλας

Παίζουν: Ελένη Ζαραφίδου, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Ματίνα Μαυρομάτη

Τιμές Εισιτηρίων: 16 € κανονικ, 12 € μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών), 7 € (άνεργοι, Αμεα, ομαδικό άνω των 8 ατόμων, ΠΕΣΥΘ, ΣΕΗ, ΑΣΚΤ, δραματικές σχολές)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 8 Μαΐου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr | Πληροφορίες και ομαδικές κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6982886132. Κρατήσεις Θέσεων: Ταμείο Θεάτρου, τηλ: 210 341 8550
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο ώρα 21:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Ματίνα Μαυρομμάτη
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/mcf-i-lela-kai-i-lela/
Πληροφορίες Χώρου: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Άννα Μπολένα: Ένα σπάνιο ορόσημο του ιταλικού ρομαντικού ρεπερτορίου ζωντανεύει στη Λυρική
ΘΕΑΤΡΟ
Stillborn: Μια σωματική solo performance για το αίσθημα του κενού στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Tο Καταφύγιο: Το βραβευμένο έργο της Τζένιφερ Χέιλι στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Όνομα μητρός Λίλιθ, της Μαριάντζελας Κατσιαβριά στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πόδι της Χήνας, από την Novus Theatre Ensemble στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
ΘΕΑΤΡΟ
Blunted – Δήμητρες και Περσεφόνες, της Σοφιάννας Θεοφάνους στο θέατρο Κάμιρος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανατομία της Απόλαυσης: Ένας κωμικός μονόλογος για τη σεξουαλικότητα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Χρονιά Χωρίς Καλοκαίρι: Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Συναίνεση (Consent), της Νίνα Ρέιν στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φαλακρή Τραγουδίστρια, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Φούρνος