MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αρκάντια: Δύο ακόμη βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ για την ταινία του Γιώργου Ζώη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η επιτυχημένη πορεία της ταινίας του Γιώργου Ζώη, «Αρκάντια», στις διεθνείς φεστιβαλικές διοργανώσεις, συνεχίζεται με το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Αγγελική Παπούλια στο Φεστιβάλ του Μπάρι και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας στο 22ο San Francisco Greek Film Festival.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η διεθνής αναγνώριση συνεχίζεται για την «Αρκάντια» του Γιώργου Ζώη. Όπως ανακοίνωσε ο δημιουργός, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, η πρωταγωνίστρια Αγγελική Παπούλια τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπάρι «για την ενσάρκωση ενός σύνθετου και τραγικού ρόλου με λεπτότητα και βάθος», ενώ, παράλληλα, η ταινία απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας στο 22ο San Francisco Greek Film Festival.

Η δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους του Γιώργου Ζώη, μια συμπαραγωγή του Onassis Culture, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο τμήμα Encounters του 74ου Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ στη συνέχεια της φεστιβαλικής της πορείας ο Γιώργος Ζώης τιμήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Σαράγιεβο. H ταινία τιμήθηκε, επίσης, με δύο βραβεία στο 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) του Διεθνούς Διαγωνιστικού και το Βραβείο Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Βαγγέλη Μουρίκη στο Φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ, το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Cork International Film Festival, και το Βραβείο «Vasil Gendov» Καλύτερης Μουσικής στον Petar Dundakov από τη Βουλγαρική Ακαδημία Κινηματογράφου, συμπληρώνουν τη διεθνή επιτυχία του «Αρκάντια».

Λίγα λόγια για την ταινία

Ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης και η Κατερίνα καταφθάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί, αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους.

Τους Βαγγέλη Μουρίκη και Αγγελική Παπούλια, στο καστ, πλαισιώνουν η Έλενα Τοπαλίδου, ο Νικόλας Παπαγιάννης, ο Βαγγέλης Ευαγγελινός, καθώς και μια σειρά από άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης.

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη με τον Γιώργο Ζώη. Η φωτογραφία είναι του Κωνσταντίνου Κουκουλιού GSC, η μουσική του Petar Dundakov, το μοντάζ υπογράφει ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, τα σκηνικά φέρουν την υπογραφή της Ελένας Βαρδαβά, ενώ τα κοστούμια είναι δημιούργημα της Βασιλείας Ροζάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Ζώης: Το ΑΡΚΑΝΤΙΑ είναι η ιστορία δύο βλεμμάτων που δεν συναντήθηκαν ποτέ ειλικρινά στη ζωή12.09.2018

Η ταινία, που αποτελεί ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή, υπογράφεται από την Αντιγόνη Ρώτα και τον Στέλιο Κοτιώνη για την Foss Productions (Echoes, Third Kind, Milky Way, Maestro), τη Μαρία Δρανδάκη για την Homemade Films (Animal, Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, Interruption) και τη Veselka Kιryakova για την Red Carpet (Aga, Allienation).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η ΔΕΗ δίνει ενέργεια για 3η χρονιά στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
Cine News
Tenzing: Είδαμε την ταινία για την αληθινή ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Έβερεστ
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές
Cine News
258 ταινίες μέσα σε 11 μέρες: Ο δικός μας οδηγός επιβίωσης για το 67ο ΦΚΘ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema