MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Υπερβολική χρήση της τεχνολογίας αφήνει κενά στη μάθηση, προειδοποιούν εκπαιδευτικοί

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Epson, αποδεικνύει ότι το 71% των εκπαιδευτικών και το 63% των γονέων στην Ευρώπη επιθυμούν μεγαλύτερη έμφαση στο έντυπο υλικό, όπως εκπαιδευτικά εγχειρίδια και φύλλα εργασίας, στις αίθουσες διδασκαλίας.

Monopoli Team

Όσον αφορά την Ελληνική πραγματικότητα, το 56% των εκπαιδευτικών επιζητά τη χρήση περισσότερου έντυπου υλικού για τη διδασκαλία, με το 62% των γονέων να συμφωνεί.

Η εικόνα αυτή διαμορφώνεται έπειτα από χρόνια σημαντικών επενδύσεων στην τεχνολογία στον τομέα της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στους φορητούς υπολογιστές για μαθητές σε όλη τη Δυτική Ευρώπη. Τώρα οι εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη εκφράζουν την ανησυχία τους, με το 40% να πιστεύει ότι οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet μπορούν να έχουν επιζήμια αποτελέσματα στη μάθηση και το 26% των συναδέλφων τους στην Ελλάδα να συμφωνεί. Ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και των γονέων στην Ευρώπη, έχει παρατηρήσει θετικές επιπτώσεις από τη χρήση παραδοσιακών έντυπων εγχειριδίων και φύλλων εργασιών στις τάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑeVivlio: Το Bookvoice, ο τεχνολογικός και πολιτιστικός συνεργάτης πίσω από την καινοτομία του Υπουργείου Παιδείας12.09.2018

Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τις αυξανόμενες ακαδημαϊκές αποδείξεις ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα στο χαρτί παρά στις οθόνες. Ορισμένες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προβαίνουν ήδη σε δράσεις. Τον Φεβρουάριο του 2024, η Lotta Edholm, Υπουργός Εκπαίδευσης της Σουηδίας, δήλωσε: «Οι ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων στην ανάγνωση και τη γραφή δημιουργούνται σε αναλογικά περιβάλλοντα χρησιμοποιώντας αναλογικά εργαλεία.». Παράλληλα, η υπουργός ανακοίνωσε χρηματοδότηση για σχολικά βιβλία ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ ετησίως από το 20244.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μεταξύ άλλων, ΗΠΑ – Ελλάδα, ένα όπλο διαφορά
Εικαστικά
Ο Καβάφης επιστρέφει στην Αθήνα: Το γλυπτό-δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση : Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
Επίκαιρα
Βουτιά 11,7% στις πωλήσεις εφημερίδων το 2025 – Ποιες κατηγορίες του έντυπου Τύπου αντέχουν
Επίκαιρα
Κοινωνικός τουρισμός: Νέα παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Επίκαιρα
Νταντάδες της γειτονιάς: Στην «τελική ευθεία» το πρόγραμμα – Άνοιξε η πλατφόρμα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Γυναικοκτονίες (ξανά), μια δίκη-ορόσημο κι ένα deal που ταράζει το Χόλιγουντ
Επίκαιρα
Ανακαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς στην Τουρκία
Επίκαιρα
«Η Γαύδος είναι ένας καθρέφτης – αντανακλά την κατάσταση του κόσμου»
Επίκαιρα
Επίδομα παιδιού 2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις στο Α21 – Όλα τα βήματα και οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
Eurostat: Εκτόξευση σχεδόν 13% των τιμών στα καύσιμα – Πάνω από τον μέσο όρο η Ελλάδα
Επίκαιρα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια