MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο Αιών μου, από την ομάδα C For Circus στο Θέατρο Άνεσις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι C For Circus παρουσιάζουν στο Θέατρο Άνεσις τη νέα τους παράσταση «Ο Αιών μου», σε πρωτότυπο κείμενο/σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη και μουσική επιμέλεια Βαλέριας Δημητριάδου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Οι C For Circus και Happy Productions, παρουσιάζουν στο Θέατρο Άνεσις, από τις 23 Απριλίου και για 1 μόνο μήνα, την παράσταση «Ο Αιών μου», σε πρωτότυπο κείμενο/σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη και μουσική επιμέλεια Βαλέριας Δημητριάδου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα φαινομενικά απλό οικογενειακό δείπνο, στην μνήμη του Πατέρα, μετατρέπεται σ’ ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στους συνειδητούς και ασυνείδητους φόβους του αιώνα μας. Η μητέρα (Γιώτα Φέστα), ο εραστής της (Κώστας Φιλίππογλου), η κόρη (Βίκυ Παπαδοπούλου), ο μεγάλος γιος (Κωνσταντίνος Ασπιώτης), η γυναίκα του (Ειρήνη Μακρή) και ο μικρός γιος (Μιχάλης Πανάδης) βυθίζονται σε ένα δραματικό αντίλογο, με αφορμή θέματα της εποχής μας – υπερπληροφόρηση, εξέλιξη της τεχνολογίας, φτωχοποίηση, κλιματική αλλαγή. Ο έβδομος και αόρατος χαρακτήρας του έργου, ο αιώνας μας, μεταλλάσσει τους χαρακτήρες σιγά σιγά, κι ερήμην τους, στα ψηφιακά ανδρείκελα τους.

Κανείς δεν τρώει, κανείς δεν υποχωρεί μέχρι που η «συζήτηση» καταλήγει σ’ ένα εμμονικό αδιέξοδο! Ο μικρός γιος, βουβός μέχρι τότε, κάνει κάτι αναπάντεχο, ζητώντας το πιο απλό: «Λίγη Ησυχία! Θέλω Λίγη Ησυχία Για Να Φάω!». 

Πρόκειται για οικογενειακό δείπνο ή για ένα ψηφιακό debate;
Οι χαρακτήρες είναι αληθινοί άνθρωποι ή οι διαδικτυακές τους περσόνες; …Ή μήπως είναι ηθοποιοί;
Γιατί υπάρχει ένα λεωφορείο στο σαλόνι; Πού πηγαίνει;
Γιατί χιονίζει καλοκαιριάτικα;

«Ο Αιών Μου» είναι μία παράσταση που αναιρεί συνεχώς την ταυτότητά της προς αναζήτηση μιας καινούργιας. Ο καταιγιστικός ρυθμός, οι συνεχείς αλλαγές θέματος και τα σουρεαλιστικά στοιχεία μεταφέρουν στην σκηνή την ταχύτητα και το θόρυβο της πληροφορίας και καθιστούν τους χαρακτήρες έρμαιά της. «Ο ΑΙΩΝ ΜΟΥ» μεταπηδά απ’ το ρεαλιστικό στο  μεταδραματικό, απ’ το χιούμορ στη βία, απ’ τη συγκίνηση στην απόλυτη συντριβή της, αναζητώντας έναν τρόπο να «μιλήσει» στους θεατές για την συλλογική αγωνία για το μέλλον, για τον φόβο που μας κυριεύει για το Άγνωστο! Για την έλλειψη πίστης και νοήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπόπειρες για τη ζωή της, του Μάρτιν Κριμπ στο Θέατρο Θησείον12.09.2018

Σημείωμα Δημιουργού

«Στην πραγματικότητα έγραψα αυτό το έργο για να ξεφορτώσω κάπου την ασφυξία που μου προκαλεί η αίσθηση ότι αδυνατώ να φανταστώ το μέλλον, να πιστέψω σε κάτι.

Οι πόλεμοι γύρω μας, ο Covid, η εργασιακή ανασφάλεια, η διαδικτυακή τοξικότητα, τα fake news, η πολιτική αναλγησία, όλα αυτά κι άλλα τόσα!…είναι πολλά, είναι πάρα πολλά. Μαθαίνουμε τόσα πολλά καθημερινά ενώ ταυτόχρονα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξεκίνησα να γράφω ψάχνοντας λίγη παρηγοριά απ’ όλον αυτό το θόρυβο. Λίγο φως στο σκοτάδι. Δεν ξέρω αν «Ο ΑΙΩΝ ΜΟΥ» βρίσκει τελικά αυτό το φως, πιστεύω, όμως πως το αναζητά κι αυτό, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα βήμα μακρύτερα απ’ το σκοτάδι.

Υ.Γ «Ο Αιών Μου» είναι ένα έργο που πάσχει από ΔΕΠΥ, όπως κι εγώ, όπως και όλοι μας, όπως και ο 21ος αιώνας». 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Παύλος Παυλίδης
Σκηνοθεσία: Παύλος Παυλίδης

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Κοστούμια: Αλεξάνδρα Φτούλη
Μουσική: Βαλέρια Δημητριάδου
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Χορογραφία: Επιμέλεια Κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ειρήνη Μακρή, Μιχάλης Πανάδης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώτα Φέστα, Κώστας Φιλίππογλου

Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α 20€, Ζώνη Β 15€, Άνεργοι-Πολύτεκνοι-Νέοι έως 25 χρονών 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 23 Απριλίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: Online στο more.com, Τηλεφωνικά: Στο 210-0080900 (Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-17:00). Στα γραφεία της Happy Productions: Μεσογείων 326, Αγία Παρασκευή (Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-17:00). Στα ταμεία του θεάτρου Άνεσις: Λ.Κηφισίας 14 (Τετάρτη έως Κυριακή 18:00-22:00) | Κρατήσεις Ομαδικών εισιτηρίων στο τηλέφωνο 210 0080900 ή στο email [email protected]
Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Χρύσα Κοτταράκου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/theater/o-aion-mou
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ. 2107718943 | www.theatroanesis.gr https://www.facebook.com/anesistheatre
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Καρυάτιδα: Η κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη επιστρέφει στο Θέατρο Κάππα
ΘΕΑΤΡΟ
Ιουλιέττα (η): Η σαιξπηρική ηρωίδα αλλιώς σε έναν μονόλογο στο Θέατρο ΜΕΤΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Νοχαβελάνδη: Το γουέστερν δωματίου του Γιάννη Αποσκίτη ξανά στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
DNA, του Dennis Kelly στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Νέος Ακάδημος
ΘΕΑΤΡΟ
AI-MILIA: Η παραστασιακή αφήγηση με την Αιμιλία Υψηλάντη στο Φεστιβάλ Κολωνού 2026
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μοναξιά της Δύσης, του Martin McDonagh στο Επί Κολωνώ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κύκλος με την κιμωλία: Μια παιδική διασκευή από τον Μικρό Νότο στο Ίδρυμα Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Άνθρωποι και Ποντίκια: Η παράσταση-σταθμός επιστρέφει στον Τεχνοχώρο Cartel
Θεατρικά Νέα
“Εγώ ο σερ, Γρηγόρης Μπιθικώτσης”: Η ζωή του Γρηγόρη Μπιθικώτση γίνεται παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας: Η μαγεία του Σαίξπηρ ζωντανεύει για τα παιδιά στο Θεάτρο Μαβίλη
ΘΕΑΤΡΟ
Καλύτερα να σου βγει το μάτι, της Χριστίνας Μπαρίτα από την ομάδα loopes στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Απόντες, του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Αργώ